Lange vlucht voor de boeg? Neem dit altijd mee

Reizen door Daniëlle

Je koffer staat klaar, je vlucht is geboekt. Alles is geregeld, behalve je handbagage. Je zit met je handen in het haar. Wat moet je nou allemaal meenemen voor zo’n lange vlucht? No worries, wij hebben wat musthaves voor je op een rijtje gezet zodat je niks tekortkomt.

Lees ook: Roadtrip met vriendinnen: wat je niet mag vergeten

Belangrijke documenten

Voordat je naar het vliegveld gaat is het handig om al je belangrijke documenten die je nodig hebt voor de vlucht te controleren en bij elkaar te leggen. Denk hierbij aan je paspoort, vliegtickets en eventueel een visum. Check ook de actuele vluchttijden. Het kan voorkomen dat je vlucht is vertraagd of gecanceld. Het is altijd fijner om hier thuis achter te komen in plaats van op het vliegveld, waar je dan 3 uur langer zit te wachten. 

Anti-verveling

Veel airlines die lange vluchten maken, hebben televisies aan boord waar je een film kunt bekijken. Bij de één heb je een eigen schermpje, maar er zijn ook zat vliegtuigen die één scherm hebben voor elke rij stoelen. Het is best vervelend als er een film wordt gedraaid die jij al hebt gezien of niet leuk vindt. Wees daarom voorbereid en neem voor de zekerheid je telefoon met muziek, je tablet en je oordopjes mee. Luister een fijn muziekje, speel een spelletje of kijk een film of serie.

Tip: download van tevoren muzieklijsten, films en series zodat je offline kunt kijken. Je kunt ook heerlijk ouderwets je favoriete boek meenemen (of een e-reader!), of een spelletje spelen met je reisgenoot. 

Kauwgom

Kauwgom gauwen is ideaal als je last hebt van druk op je oren. Vergeten? Even flink gapen werkt vaak ook om je oren te laten ‘poppen’.

Oordoppen of koptelefoon

Huilende baby’s, luidruchtige passagiers… Het kan je allemaal van je slaap afhouden. Als je zeker wilt zijn van je rust en even lekker een dutje wilt doen, dan is het handig om oordopjes of een noise-canceling koptelefoon aan te schaffen. Hierdoor slaap je heerlijk en heb je geen last van alle drukte om je heen. Tip: ook lekker voor tijdens het slapen in het vliegtuig is een nekkussentje en een slaapmasker. 

Comfortabele outfit

De één vindt het koud in het vliegtuig, de ander warm. Dit kan verschillen. Kleed je daarom slim aan door met laagjes te werken. Je kan dan in het vliegtuig makkelijk je kleding uit- of aantrekken. Het is ook handig om met laagjes te werken omdat je in Nederland opstapt – waar het over het algemeen best koud is – en misschien wel in een heel warm land uitstapt. Denk bij laagjes aan de volgorde: hemd, T-shirt, vest/trui en jas. Voor een comfortabele broek is het fijn om een legging of joggingbroek te dragen, vooral bij een lange vlucht. Hakken is een no go, kies liever voor stevige sneakers.

Tandenborstel en deodorant 

Niets is zo vervelend dan na een lange vlucht met een ‘vies’ gevoel het vliegtuig verlaten. Na een tijdje in het vliegtuig te hebben gezeten zul je merken dat je mond naar karton begint te smaken. Bah, niet lekker. Neem daarom iets verfrissend mee waardoor die smaak gauw weggaat, zoals een opvouwbare tandenborstel met een mini-tandpasta of een klein flesje mondspray. Ook deodorant is een must: je wilt natuurlijk (vooral als er een speciaal iemand op je aan het wachten is bij het vliegveld) niet stinken naar zweet. Een mini-busje deodorant is genoeg. Loop even naar het toilet voor het landen en fris jezelf even lekker op.

Deze producten kun je goed gebruiken tijdens een lange vlucht:

 

Lees ook: Met deze app weeg je eenvoudig je handbagage