Roadtrip met vriendinnen: wat je niet mag vergeten

Reizen door Daniëlle

Een roadtrip met vriendinnen maken, moét op die bucketlist! Van de ene plek naar de andere plek toeren in een autootje terwijl jullie alle hits meeblèren, dat is iets wat elke vrouw moet meemaken. Wil of ga jij binnenkort op een roadtrip met vriendinnen? Wij hebben een paar tips voor je klaarstaan over hoe je het nóg leuker kan maken.

roadtrip met vriendinnen

Lees ook: Citytrip? Deze Europese steden zijn het goedkoopst

Populairste Roadtrips met vriendinnen

Eerst moeten jullie bepalen welke route jullie nemen. Geen inspiratie? Wij doen een voorzetje. 

Van Bilbao naar Barcelona

Wat is nou mooier dan een roadtrip langs stranden en bergen? Dit is de ultieme zomerse roadtrip langs de Spaanse en Portugese kust. Je begint in het artistieke Bilbao en eindigt in het bruisende Barcelona.

Bilbao – Porto – Lissabon – Sevilla – Valencia – Barcelona

De ultieme budgettrip

Heb jij het momenteel niet zo breed, of heb je geen zin om veel geld uit te geven? Dat is geen probleem, want er zijn gelukkig ook genoeg leuke budgetprooi routes door Nederland en/of België. Je bent lekker dicht bij huis en bent ook niet lang (onder)weg.

Antwerpen – Gent – Brugge – Lille – Brussel

Het koude noorden

Als je denkt aan een roadtrip met vriendinnen, denk je al gauw aan zon en zee, maar een ander klimaat uitproberen kan zeker geen kwaad. Deze roadtrip leidt je namelijk langs de prachtige natuur en tofste steden van Scandinavië en Oost-Europa. Tip: houd rekening met ongeveer een halve dag reistijd naar de volgende stad.

Hamburg – Kopenhagen – Stockholm – Helsinki – Sint-Petersburg – Riga – Warschau – Berlijn

English Roadtrip

Zin om een kijkje te nemen bij de overkant? Dit is de perfecte Engelse roadtrip met vriendinnen. De reis begint in het zuiden en eindigt in het noorden. Je komt met deze roadtrip langs de populairste en mooiste steden van The United Kingdom. De verwachtte reistijd van de roadtrip is ongeveer 15 uur. Valt mee, hè?

Cornwall – Devon – Brighton – Canterbury – London – Oxford – York – Lake District National Park

roadtrip met vriendinnen

Roadtrip met vriendinnen: 7 tips 

Neem niet te veel mee

Omdat er geen beperkingen zijn op je bagage en je gewoon je auto vol kunt stouwen, heb je de neiging om meer mee te nemen dan je nodig hebt. Doe dit niet: probeer zoveel mogelijk ruimte over te houden voor souvernirs, eten en drinken en beweegruimte!

Rijd niet te lang

Van een hele dag rijden wordt niemand vrolijk. Probeer een limiet aan te houden van bijvoorbeeld 8 uur per dag. Je hebt dan ook nog tijd om er op uit te gaan en leuke dingen te doen, want dat is onmisbaar bij een roadtrip met vriendinnen!

Maak een playlist

Of je nou een Spotify-playlist aanmaakt of een ouderwetse cd-map meeneemt, het maakt allemaal niks uit. Goede muziek is key voor een geslaagde roadtrip met vriendinnen. Zing de leuke hits uit volle borst met je reisgenoten. Dit maakt de autoritjes leuker en gezelliger. Voor je het weet ben je weer in het volgende dorpje, klaar om er op uit te gaan!

Maak foto’s

Het beleven van een roadtrip met vriendinnen is natuurlijk een ervaring om nooit te vergeten, maar je onthoudt nooit alles. Maak daarom veel foto’s, ook van elkaar! Je kunt een fotoboek maken, een blog/dagboek bij houden, vloggen, et cetera. Er zijn zoveel manieren om je roadtrip vast te leggen. Let op: social media posts en foto’s maken is belangrijk en leuk, maar vergeet niet te genieten van het moment.

Maak een planning

Het is geen verkeerd idee om een planning te maken voordat je vertrekt, hoewel het geen must is om je er aan te houden. Als je met een groep gaat, is het ook een goede tip om een taakverdeling te maken. Het is niet de bedoeling dat één iemand de hele roadtrip zich uit de naad werkt om (kleine) dingen bij te houden. Verdeel het, maar zorg ook dat het geen zeur-vakantie wordt. Het moet wel leuk blijven.

Weet hoe je een band moet plakken/vervangen

Dit is een zeer belangrijk punt. Stel je voor: je bent aan het roadtrippen met vriendinnen en je krijgt ineens een lekke band of een klapband... Wat nu?
Je kunt natuurlijk de wegenwacht bellen of de hulp van Google inschakelen. Totdat je er achterkomt dat er geen bereik is. Jullie zitten in the middle of nowhere en weten niet wat je moet doen. Daarom is het slim om, voordat je vertrekt, goede research naar hoe je een band kan plakken, of vervangen. Dan kan je het in het vervolg zelf doen en is er geen stress! 

Spreek een budget af

Spreek met zijn allen af hoeveel geld jullie verwachten uit te geven tijdens de roadtrip. Hierdoor worden jullie niet verrast met onverwachte kosten. Maak desnoods een extra potje voor ‘onverwachte kosten’. Als er iets plotseling kapot gaat, kun je dat geld gebruiken.

Lees ook: De 8 mooiste droomeilanden binnen Europa