Op deze 10 filmlocaties voel je de magie uit de Harry Potter films

Reizen door Jennifer

Grote kans dat de Harry Potter films niet alleen populair zijn door de goede verhaallijnen en personages. Waarschijnlijk helpen de prachtige locaties namelijk ook mee aan het succes van de filmreeks. Droomde jij als Potterhead niet altijd om rond te lopen op Zweinstein en daar te zwaaien met een toverstokje? Nou, veel filmlocaties uit Harry Potter bestaan gewoon écht.

Lees ook: 'Ginny Weasley' uit Harry Potter getrouwd: "Beste dag van mijn leven"

1. Kathedraal van Durham

Laten we eerst naar de tovenaarsschool gaan van onze vrienden Harry, Hermelien en Ron. Als je de Kathedraal van Durham ziet, herken je namelijk meteen het beroemde Zweinstein. Deze kerk is meerdere keren gebruikt voor verschillende shots van de magische school. Op deze plek liet Harry onder meer Hedwig vrij in de eerste film. Al herken je The Chapter House waarschijnlijk ook wel door de lessen van Professor Anderling.

2. Alnwick Castle

Op Zweinstein kregen de wizards niet alleen theoretische lessen over spreuken, maar ook praktijklessen om hun bezemsteel onder controle te krijgen. Deze buitenscènes werden gefilmd bij het Alnwick kasteel. Vergeet daarom niet een bezemsteel mee te nemen (als dat lukt), want een foto met bezemsteel kan hier niet ontbreken natuurlijk. Of je daadwerkelijk de lucht in gaat, betwijfelen we.

3. Lacock Abbey

Lacock Abbey is een schattig dorpje, dat je ook zeker herkent uit de Harry Potter-films. Al is dit ook gewoon een hele leuke, Instagrammable plek. Mogelijk wandel je nog langs het huis van Hildebrand Slakhoorn uit The Half-Blood Prince. Ook het klaslokaal van Professor Snape vind je in dit schilderachtige dorpje.

4. Leadenhall Market

Regelmatig spelen de Harry Potter-films zich ook af in Diagon Alley, wat dus eigenlijk gewoon Londen is. Zo kun je Leadenhall Market herkennen als deze plek, waar zich onder andere de pub bevindt. Al is de ingang van de magische Leaky Cauldron pub in het echte leven gewoon een opticien.

5. Kathedraal van Gloucester

Dan hebben we nog een mooie kathedraal, waar je je even in de magische wereld waant uit de Harry Potter films. Dwaal rond door de gangen met prachtige glas-in-loodramen en loop zogenaamd richting de kamer van de Griffoendors. Hopelijk kom je ondertussen geen trol tegen.

6. Goathland Station

Natuurlijk kunnen de treinstations niet ontbreken in de Harry Potter films. De wizards moeten wel naar hun school kunnen reizen, hè? Eén van de stations is Goathland Station, die je herkent uit de eerste film. Dit treinstation bevindt zich op een mooie plek ergens in de country side.

7. King’s Cross Station

Een ander treinstation vind je in de grote stad Londen en is heel populair. Op King’s Cross Station begint namelijk het avontuur voor de tovenaarsleerlingen. Hier verdwijnen ze door de muur op perron 9¾. En ja, je kan dit nadoen! Speciaal voor de Harry Potter-fans vind je hier een muur met een koffer, die half door de muur verdwijnt. Helaas kunnen we als muggles hier niet écht doorheen.

8. Christ Church College

Naast Londen speelt ook Oxford een belangrijke rol in de Harry Potter-films. Het Christ Church College bevat namelijk veel locaties, waar scènes op zijn gebaseerd. Zo vind je hier de eetzaal, maar ook de iconische trap waar Professor Anderling nieuwe studenten verwelkomt.

9. Piccadilly Circus

Deze locatie valt misschien een beetje uit de toon, maar hoort toch thuis in dit lijstje met filmlocaties uit Harry Potter. Pas wel op dat je niet ook bijna onder een typische Londense bus komt, net als Harry, Hermelien en Ron.

10. The Warner Bros. Studio Tour

Mocht je vervolgens nog niet uitgekeken zijn, kun je in Londen natuurlijk ook de Warner Bros. Studio Tour bezoeken. Dit is de hemel voor elke Potterhead. Deze tour maakt je reis pas echt compleet. Wingardium Leviosa!

Lees ook: Deze bijzondere treinreis wil je boeken als Harry Potter-fan!