Deze bijzondere treinreis wil je boeken als Harry Potter-fan!

Reizen door Jennifer

De Harry Potter-reeks vierde in 2022 z’n twintigste verjaardag en ook nu hebben de films nog een speciaal plekje in vele harten. Misschien ben jij zo’n Potterhead die de films elk jaar opnieuw kijkt, boeken opnieuw leest en alle filmlocaties op de travel bucketlist heeft gezet. Nou, dan moet je daar zeker deze bijzondere treinreis in Schotland aan toevoegen!

Lees ook: Oplettende fan ontdekt fout in Harry Potter-reünie

Jacobite Steam: de Harry Potter trein

Eén van de meest iconische Harry Potter-scènes is natuurlijk de scène, waarin Harry, Ron en Hermelien afreizen naar Zweinstein met de Hogwarts Express. Grote kans dat jij als Harry Potter-fan ervan droomt om dezelfde treinreis af te leggen. Je kunt kennelijk een soortgelijke ervaring meemaken! In Schotland heb je namelijk de Jacobite Steam. Dat is een stoomtrein, waarop de Hogwarts Express geïnspireerd is. Deze trein geeft je gegarandeerd de Harry Potter vibes, waar je naar zoekt.

Glenfinnan Viaduct

Niet alleen ziet de stoomtrein er vanbinnen ongeveer uit als de Hogwarts Express, ook het uitzicht zorgt dat je je voelt als een van de main characters in Harry Potter. Je komt namelijk tijdens je route onder andere langs het iconische Glenfinnan Viaduct, die je sowieso herkent uit de films. Een retourtje met deze trein duurt ongeveer een uur, waarbij je halverwege even kunt relaxen in het vissersdorpje Mallaig.

De treinreis met de Harry Potter trein, oftewel de Jacobite Steam, begint in Fort William. Je bereikt deze plek het beste vanuit Glasgow, Inverness of Edinburgh. Dit kan met zowel de auto als de trein (wel een andere trein). Ben je op roadtrip door Schotland? Dan is een camper ook heel leuk om mee te reizen!

Zo boek je de Harry Potter trein

Zorg wel dat je genoeg geld spaart voor deze speciale treinreis. Het is niet goedkoop, maar wel een once in a lifetime ervaring. Het beste is om altijd van tevoren tickets te boeken via de website van Jacobite Steam. Dan heb je de meeste kans op een plekje in de trein.

Nou, hoe krijg je dan de échte Harry Potter-ervaring? Hoewel je in de Jacobite Steam ook een tweede klas hebt, wordt eerste klas wel aangeraden voor fans van Harry Potter. De eerste klas geeft toch net wat meer dat Harry Potter-gevoel. Een normaal retourtje voor volwassenen kost 79,50 pond (omgerekend 94 euro). Een retourtje met privétafel in de eerste klas kost je 180 pond (omgerekend 212,81 euro). Wil je écht uitpakken als ware Harry Potter-fan? Ga dan voor luxe en reis in een eigen treincoupé (voor zes personen), net zoals Harry, Ron en Hermelien. Hiervoor moet je wel echt even geld opzij leggen. Het kost je namelijk 349 pond (omgerekend 412,57 euro), maar dan heb je wel wat!

Lees ook: 'Ginny Weasley' uit Harry Potter getrouwd: "beste dag van mijn leven"