Lifestyle / Reizen
Reizen

Vliegen met een kleintje? Zo wordt dat een succes

Ga je binnenkort vliegen en neem je een kleintje mee? Dan kan dat nog wel eens een uitdaging worden. Vliegen is niet alleen voor jou, maar ook voor hun erg spannend. En het laatste wat je wilt is natuurlijk dat alle blikken op jou worden gericht omdat je baby de hele vlucht aan het huilen is of je peuter door het vliegtuig schreeuwt. Daarom hebben we enkele tips waardoor vliegen met een kleintje wel een succes wordt.

vliegen met een kleintjeLees ook: 12 items die je altijd in je handbagage moet hebben als je gaat vliegen

Een goed begin is het halve werk

Het begint allemaal bij de opvoeding. Jij hebt het gezag over je kinderen en dat moet ook voor hun duidelijk zijn. Door hen te leren dat nee ook echt nee betekent bereik je al een heel eind. Dat zal niet alleen voordelen hebben als jullie gaan vliegen, maar ook als jullie bijvoorbeeld in de supermarkt zijn of in andere situaties. Als je toegeeft wanneer je kind begint te huilen of schreeuwen, dan snappen hun ook wel dat dit de volgende keer ook zal werken.

Zorg dat er genoeg te doen is

Voor kleine kinderen is stilzitten vaak erg lastig. Om dan een paar uur in een stoel te moeten zitten kan dan ook een behoorlijke uitdaging zijn. Zorg er daarom voor dat je kleintje genoeg te doen heeft tijdens de vlucht. Denk aan spelletjes, boekjes of een tablet.  Zolang de verveling niet toeslaat zullen ze ook niet zo snel aan schreeuwen.

Vliegen met een baby

Hoewel je peuters prima kunt vermaken tijdens een vlucht, wordt dat met baby’s een stuk lastiger. Met een beetje mazzel slapen ze het grootste deel van de vlucht, maar één of meerdere huilmomenten zijn bijna niet te voorkomen. Zorg in ieder geval voor een reiswiegje waar je baby lekker in kan slapen en het vertrouwd is. Het is voor je baby vooral belangrijk dat hij af en toe ook even op schoot kan zitten en genoeg te eten krijgt. En is je baby net begonnen met kruipen? Ga dan voor een zitplek met extra veel beenruimte. Dan kan je baby op de grond een beetje zijn of haar ding doen zonder door het gangpad te kruipen. Hoe dan ook, het huilen van een baby aan boord kan vervelend zijn, maar er valt weinig aan te doen. De meeste mensen zullen dit echt wel begrijpen. 

Lees ook: Vliegtuigetiquette: zo gedraag je je in het vliegtuig