Vliegen met een kleintje? Zo wordt dat een succes

Reizen door Chloe

Ga je binnenkort vliegen naar je vakantiebestemming en neem je een kleintje mee? Dan kan dat nog wel eens een uitdaging worden. Vliegen is niet alleen voor jou, maar ook voor kids erg spannend. En het laatste wat je wilt is natuurlijk dat alle blikken op jou worden gericht omdat je baby de hele vlucht aan het huilen is of je peuter door het vliegtuig schreeuwt. Wij geven je wat tips waardoor vliegen met een kleintje wél een succes wordt.

Lees ook: Kindvriendelijke bestemmingen voor de zomervakantie

Een goed begin is het halve werk

Het begint allemaal bij de opvoeding. Jij hebt het gezag over je kinderen en dat moet ook voor de kids duidelijk zijn. Door hen te leren dat nee ook echt nee betekent bereik je al een heel eind. Dat zal niet alleen voordelen hebben als jullie gaan vliegen, maar ook als jullie bijvoorbeeld in de supermarkt zijn. Als je toegeeft wanneer je kind begint te huilen of schreeuwen, dan snappen zij ook wel dat dit de volgende keer ook zal werken.

Zorg dat er genoeg te doen is

Voor kleine kinderen is stilzitten vaak erg lastig. Om dan een paar uur in een stoel te moeten zitten kan dan ook een behoorlijke uitdaging zijn. Zorg er daarom voor dat je kleintje genoeg te doen heeft tijdens de vlucht. Denk aan spelletjes, boekjes of een tablet. Zolang de verveling niet toeslaat zullen ze ook niet zo snel gaan schreeuwen.

via GIPHY

Vliegen met een baby

Hoewel je peuters prima kunt vermaken tijdens een vlucht, wordt dat met baby’s een stuk lastiger. Met een beetje mazzel slapen ze het grootste deel van de vlucht, maar één of meerdere huilmomenten zijn bijna niet te voorkomen. Zorg in ieder geval voor een reiswiegje waar je baby lekker in kan slapen en het vertrouwd is. Het is voor je baby vooral belangrijk dat hij af en toe ook even op schoot kan zitten en genoeg te eten krijgt. En is je baby net begonnen met kruipen? Ga dan voor een zitplek met extra veel beenruimte. Dan kan je baby op de grond een beetje zijn of haar ding doen zonder door het gangpad te kruipen. Hoe dan ook, het huilen van een baby aan boord kan vervelend zijn, maar er valt weinig aan te doen. De meeste mensen zullen dit echt wel begrijpen. 

via GIPHY

Lees ook: Vliegtuigetiquette: zo gedraag je je in het vliegtuig