Kindvriendelijke bestemmingen voor de zomervakantie

Reizen door Sandra E

Waar gaan we dit jaar naartoe op vakantie? Vaak dé sleutelvraag van ouders met (jonge) kinderen nu de zomer voor de deur staat. Reizen is weer een stuk eenvoudiger geworden, maar toch kan het een hele opgave zijn om net dat perfecte plekje te vinden voor het hele gezin. Wees gerust, wij zetten alvast een aantal kindvriendelijke vakantiebestemmingen voor jou op een rijtje! 

1.    Portugal

Spanje valt zeker niet te onderschatten als plekje onder de zon, maar buurland Portugal heeft op compactere oppervlakte voor iedereen wat wils! Een leuke trip naar Lissabon? Combineer het met een bezoekje aan één van de prachtige stranden op een halfuurtje reizen. Of wil je echt even uitwaaien en met de kinderen in het water ploeteren? Trek erop uit naar een huisje in de zuidelijke Algarve.

2.    Kroatië

De afgelopen jaren is Kroatië steeds populairder als vakantiebestemming, en met goede reden! Dit land net voorbij Italië bevindt zich aan de prachtige Mediterraanse zee. Ideaal voor de combinatie zon, zee en kiezelstrand. Wat Kroatië tevens uniek maakt, zijn de oude steden en talloze eilanden, welke eenvoudig met bootjes bezocht kunnen worden. Zo kunnen de kinderen zich ook even kapitein voelen. Toch iets minder avontuur op oog? Bezoek dan één van de vele water- en attractieparken.

3.    Denemarken

Even naar het noorden? Twijfel dan niet aan Denemarken! Uiteraard bekend om het enorme LEGOland (plezier gegarandeerd voor jong én oud), maar ook de scandinavische natuur is de perfecte achtergrond voor die leuke vakantiekiekjes. Talloze wandelgebieden en de zogenaamde ‘fjords’ maken dit een instapklare bestemming voor wat avontuur.

4.    België

Dichter bij de deur, maar onderschat niet de mooie plekjes die onze zuiderburen te bieden hebben! Knusse steden als Brugge, Antwerpen en Gent zijn op slechts enkele uurtjes afstand te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Maar Vlaanderen staat ook bekend om tal van familieparken zoals Plopsaland, Bobbejaanland en Bellewaerde! Toch wat rustiger aan doen? Ga enkele daagjes naar de Ardennen en waai uit in de heuvelachtige bosgebieden.

5.    Sardinië

Zin om even echt weg te zijn van het vaste land? Dan is het Italiaanse eiland Sardinië met haar parelwitte stranden en azuurblauwe zee niet weg te denken. Trek erop uit met het gezin, smeer je lekker in en ga bijvoorbeeld snorkelen in het prachtige water. Of trek gezellig een Italiaans wijntje open terwijl de kinderen genieten van de hotelfaciliteiten.