Top 10: duik- en snorkel maskers

Producten door Redactie Ze.nl

Haal meer uit een vakantie aan de kust, door een duik- of snorkelmasker mee te nemen in je koffer. Je komt deze duikmaskers de laatste jaren steeds vaker tegen op het strand. Het is een masker, wat een duikbril combineert met een snorkel. Het vergroot het comfort en verkleint de kans dat je (zout) water binnenkrijgt tijdens het snorkelen. Niets is vervelender dan een snorkel, welke loskomt van je duikbril. In dit artikel lees je meer over de top 10 beste duikmaskers van dit moment. Heb jij er al eentje in huis?

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste duikmaskers

Bij de aanschaf van een duikmasker heb je keuze uit tal van verschillende modellen. Er zijn diverse factoren op basis waarvan je de maskers met elkaar kunt vergelijken. Kijk hieronder alvast eens naar de huidige top 10 beste duikmaskers.

 1. 1

  Gadgy Snorkelmasker voor volwassenen 

  • Voldoet aan verwachting
  • Stevig
  • Goede prijs/kwaliteit

  Prijs tonen

 2. 2

  Nuvance snorkelmasker met oordoppen 

  • Goede kwaliteit
  • Zeer goede kwaliteit

  Prijs tonen

 3. 3

  Gadgy Snorkelmasker voor kinderen 

  • Goedkoop

  Prijs tonen

 4. 4

  SportX Adult Snorkelset Pro 

  • Mooi design
  • Geen scherpe randen

  Prijs tonen

 5. 5

  Duikbril + snorkel in blauwe kleur 

  • Zeer goed betaalbaar

  Prijs tonen

 6. 6

  Willowsinternational snorkelmasker (S/M) 

  • Goede kwaliteit
  • Compleet masker

  Prijs tonen

 7. 7

  X10 snorkelmasker voor volwassene (L/XL) 

  • Goedkoop
  • Beslaat niet

  Prijs tonen

 8. 8

  Campingwise duikmasker (L/XL) 

  • Goede prijs/kwaliteit

  Prijs tonen

 9. 9

  X10 snorkelmasker voor kinderen (XS) 

  • Goed verpakt
  • Handig in gebruik

  Prijs tonen

 10. 10

  Atlantis snorkelmasker voor volwassene (L/XL) 

  • Stevig
  • Leuk ontwerp

  Prijs tonen

Koopgids: beste snorkelmaskers

Tijd om verder in te zoomen op de beste duikmaskers van dit moment. Wat maakt dat deze modellen een plek in de top 10 beste snorkelmaskers verdienen?

1 Gadgy Snorkelmasker voor volwassenen 

Prijs tonen

Met het Gadgy snorkelmasker voor volwassenen (maat S/M) kies je voor een kwalitatief goed en comfortabel product, waarvan het ontwerp in 2023 verbeterd is. Zo biedt het model een bevestigingspunt voor je camera en krijg je standaard een handige draagtas bij dit duikmasker meegeleverd. De zachte bandjes en siliconen randen helpen irritaties aan de huid te voorkomen.

Om te voorkomen dat er water in het duikmasker stroomt, is dit model van Gadgy voorzien van dry top technology. Deze toevoeging maakt dat de bovenzijde van de snorkel automatisch sluit. Ook handig is het feit, dat deze goede duikbril anti-condens werkt. Zo blijf je een goed zicht houden op je omgeving.

Ook handig is het feit, dat deze goede duikbril anti-condens werkt.

Voordelen Gadgy Snorkelmasker voor volwassenen 

 • Voldoet aan verwachting
 • Stevig
 • Goede prijs/kwaliteit

2 Nuvance snorkelmasker met oordoppen 

Prijs tonen

Ook het Nuvance snorkelmasker met oordoppen behoort tot de kwalitatief betere duikmaskers. Belangrijk verschil met het voorgaande model is het gegeven, dat dit snorkelmasker uitsluitend over je ogen en neus valt. Hiermee stimuleert het duikmasker een natuurlijke ademhaling via de neus; ademhalen via de mond is niet mogelijk. Je zou hierbij water binnenkrijgen.

Het Nuvance snorkelmasker wordt geleverd met een handig opbergtasje en losse oordoppen. De duikbril werkt anti-condens en biedt een 180 graden panoramisch beeld. De snorkel van dit snorkelmasker is volledig waterdicht.

Het Nuvance snorkelmasker wordt geleverd met een handig opbergtasje en losse oordoppen.

Voordelen Nuvance snorkelmasker met oordoppen 

 • Goede kwaliteit
 • Zeer goede kwaliteit

3 Gadgy Snorkelmasker voor kinderen 

Prijs tonen

Het Gadgy snorkelmasker voor kinderen lijkt qua model sterk op het voorgaande model voor volwassenen. Ook dit duikmasker is voorzien van een bevestiging voor je camera, zodat je alles wat je onderweg tegenkomt later nog eens terug kunt kijken. Na het gebruik van deze goede duikbril berg je het masker op in de meegeleverde opbergtas.

Dankzij de dry top technology hebben kinderen geen last van water in hun snorkelset; de bovenzijde sluit automatisch. De zachte bandjes en siliconen randen van dit beste snorkelmasker voor kinderen vergroot het comfort aanzienlijk. Datzelfde geldt voor het fraaie 180 graden zicht wat het masker biedt.

De zachte bandjes en siliconen randen van dit beste snorkelmasker voor kinderen vergroot het comfort aanzienlijk.

Voordelen Gadgy Snorkelmasker voor kinderen 

 • Goedkoop

Nadelen Gadgy Snorkelmasker voor kinderen 

 • Minder gebruiksvriendelijk

4 SportX Adult Snorkelset Pro 

Prijs tonen

De SportX Pro snorkelset voor volwassenen biedt je een losse snorkel, in combinatie met een losse duikbril. De set wordt in verschillende kleuren aangeboden en is middels de plastic bandjes eenvoudig te verstellen; het model wordt in één universele maat verkocht.

Afhankelijk van het moment waarop je deze goede duikbril gebruikt, kun je besluiten de snorkel mee te nemen. Deze bevestig je aan de zijkant van de duikbril. De duikbril is voorzien van lenzen met tempered glas en biedt je een perfect zicht op je omgeving.

De duikbril is voorzien van lenzen met tempered glas en biedt je een perfect zicht op je omgeving.

Voordelen SportX Adult Snorkelset Pro 

 • Mooi design
 • Geen scherpe randen

5 Duikbril + snorkel in blauwe kleur 

Prijs tonen

Ga je voor het eerst snorkelen? Deze goedkope duikbril met snorkel in blauwe kleur kan in dat geval een goede starterset voor je zijn. Middels het siliconen bandje kan de duikbril op maat worden afgesteld; de duikbril wordt in één universele maat verkocht. Je kunt de snorkel aan de zijkant van de duikbril bevestigen; ademhaling gaat via de mond.

Houd er rekening mee dat het gebruik van een losse duikbril met snorkel vaak lastiger is dan het gebruik van een compleet duikmasker, zoals het model van Gadgy eerder in deze top 10 met de beste snorkelmaskers.

De duikbril wordt in één universele maat verkocht.

Voordelen Duikbril + snorkel in blauwe kleur 

 • Zeer goed betaalbaar

6 Willowsinternational snorkelmasker (S/M) 

Prijs tonen

Maak het snorkelen in de zee leuker met dit Willowsinternational snorkelmasker. Het duikmasker bedekt het volledige gezicht en biedt veel comfort, dankzij de soepele bandjes en siliconen randen. De bandjes maken het mogelijk het masker stevig aan te laten sluiten op de vorm van je gezicht. Vergelijkbaar met het duikmasker van Gadgy, is ook dit model voorzien van een dry top. Het voorkomt dat er water in het full-face snorkelmasker kan stromen.

Aan de bovenzijde van het masker bevindt zich een handig bevestigingspunt voor je camera. Zo kun je alles wat je live zag later nog eens rustig terugkijken.

Aan de bovenzijde van het masker bevindt zich een handig bevestigingspunt voor je camera.

Voordelen Willowsinternational snorkelmasker (S/M) 

 • Goede kwaliteit
 • Compleet masker

7 X10 snorkelmasker voor volwassene (L/XL) 

Prijs tonen

Vergelijkbaar met de duikmaskers van Gadgy en Willowsinternational, biedt ook X10 een snorkelmasker wat je volledige gezicht afdekt. Het maakt het eenvoudig om te blijven ademen onderweg, zonder last te hebben van water wat in het duikmasker stroomt. Op het moment dat je onder het wateroppervlak komt, zorgt de dry top technology voor het watervrij houden van je snorkel en duikbril.

De heldere lens van dit duikmasker zorgt dat je een goed 180 graden panoramisch zicht houdt. Zo mis je onderweg niks! Standaard wordt het snorkelmasker geleverd met een opzetstuk voor je camera, een handige opbergtas en oordoppen.

De heldere lens van dit duikmasker zorgt dat je een goed 180 graden panoramisch zicht houdt.

Voordelen X10 snorkelmasker voor volwassene (L/XL) 

 • Goedkoop
 • Beslaat niet

8 Campingwise duikmasker (L/XL) 

Prijs tonen

Campingwise biedt een in 2023 verbeterd duikmasker, dat je volledige gezicht bedekt. Zo heb je onderweg geen last van het water. Dit model in het formaat L/XL is geschikt voor volwassenen; de zachte elastische bandjes aan de achterzijde zorgen dat het masker goed aansluit op de vorm van jouw hoofd.

Het Campingwise duikmasker wordt geleverd met een handige draagtas en oordoppen. Het anti-lek ontwerp van de bovenzijde van de snorkel van dit duikmasker helpt je te voorkomen dat er water in het masker loopt, op het moment dat je onder het wateroppervlak duikt.

Het Campingwise duikmasker wordt geleverd met een handige draagtas en oordoppen.

Voordelen Campingwise duikmasker (L/XL) 

 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen Campingwise duikmasker (L/XL) 

 • Beslaat regelmatig

9 X10 snorkelmasker voor kinderen (XS) 

Prijs tonen

X10 biedt niet alleen een full-face duikmasker voor volwassenen; deze aanbieder levert ook een model speciaal voor kinderen. De werking van het snorkelmasker is vergelijkbaar met het grotere model. Ook dit masker is voorzien van een dry top­ bovenop de snorkel; je kind zal geen last hebben van water wat in het masker stroomt, als deze onder het wateroppervlak komt.

Standaard wordt het duikmasker van X10 voor kinderen geleverd met een opbergzak, een opzetstuk voor een camera en oordoppen.

Standaard wordt het duikmasker van X10 voor kinderen geleverd met een opbergzak, een opzetstuk voor een camera en oordoppen.

Voordelen X10 snorkelmasker voor kinderen (XS) 

 • Goed verpakt
 • Handig in gebruik

10 Atlantis snorkelmasker voor volwassene (L/XL) 

Prijs tonen

We maken deze top 10 met beste duikmaskers compleet met het model van Atlantis. Dit model in maat L/XL is bedoeld voor volwassenen en lijkt sterk op de eerder beschreven full-face snorkelmaskers. Aan de achterzijde beschikt het duikmasker over brede elastische banden, welke ervoor zorgen dat het duikmasker goed aansluit op de vorm van je vorm.

Het duikmasker is uitgevoerd met een bevestigingspunt voor je camera. Zo kun je onderweg fraaie foto’s en video’s schieten! De dry top technology van de snorkel voorkomt dat er water in je duikmasker stroomt, op het moment dat je het masker onder het wateroppervlak beweegt.

Het duikmasker is uitgevoerd met een bevestigingspunt voor je camera.

Voordelen Atlantis snorkelmasker voor volwassene (L/XL) 

 • Stevig
 • Leuk ontwerp

Aanvullende informatie

Verschillende soorten duikmaskers

Duik- en snorkel maskers zijn er in tal van verschillende soorten en modellen. Allereerst wordt onderscheid gemaakt tussen duikmaskers voor volwassenen en kinderen; kies het model welke qua formaat past bij jouw hoofd. Het is belangrijk dat het masker goed aansluit op de vorm van je gezicht, om te voorkomen dat er water in het masker kan stromen.

Een ander belangrijk verschil tussen de diverse duik- en snorkelmaskers zit in de keuze tussen een full-face duikmasker en de combinatie van een losse goede duikbril met losse snorkel. Over het algemeen is snorkelen met een full-face duikmasker makkelijker. Je hoeft geen rekening te houden met de bewegingen van je losse snorkel.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Naast de reeds beschreven verschillen tussen de diverse soorten en modellen duikmaskers zijn er een aantal andere factoren om rekening mee te houden. Kies bijvoorbeeld altijd voor een duikmasker, waarvan de snorkel voorzien is van een dry top technology. Het voordeel hiervan is, dat er geen water in het snorkelmasker stroomt als je met het masker onder het wateroppervlak komt.

Zorg daarbij voor een duikmasker met een air-flow systeem, wat je helpt te blijven ademen tijdens het snorkelen. Sommige modellen zijn geschikt voor het ademen door neus en mond, anderen uitsluitend voor het ademen door je neus. Houd hier rekening mee, wanneer je een keuze maakt.

Onderweg wil je wellicht een aantal foto’s en video’s kunnen maken van hetgeen je onder het wateroppervlak aantreft. Het is een goede reden om te kiezen voor een duikmasker met een bevestigingspunt of opzetstuk voor je camera.

Prijzen van duikmaskers (hoog-laag)

Een kwalitatief goed full-face duikmasker zal tussen de 25 en 30 euro kosten. Kies je voor een snorkelset met een losse duikbril en snorkel? In dat geval liggen de kosten vaak iets lager; tussen de 15 en 25 euro. Op zoek naar een professioneel full-face duikmasker? Deze modellen kosten al snel honderden euro’s.

Conclusie: duik- en snorkel maskers

Wanneer je het leuk vindt om te snorkelen op vakantie, is de aanschaf van een full-face duikmasker het overwegen waard. Een full-face duikmasker biedt meer comfort dan een set met een losse snorkel en duikbril. Daarbij is snorkelen met zo’n full-face model over het algemeen makkelijker.

In dit artikel hebben we verschillende aandachtspunten uitgelicht. Let op de dry top van de snorkel, kies voor een model met een bevestigingspunt voor je camera en let op het verschil tussen modellen die geschikt zijn voor mond- en/of neusademhaling.

 • Meest duurzame keuze

  Nuvance snorkelmasker met oordoppen 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy Snorkelmasker voor volwassenen 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste keuze

  Duikbril + snorkel in blauwe kleur 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen

Beslaat een duikmasker tijdens het snorkelen?

Een duikmasker zal niet beslaan tijdens het snorkelen, mits je kiest voor een kwalitatief goed model. De modellen uit het overzicht op deze pagina werken anti-condens. Het maakt dat je tijdens het snorkelen goed zicht houdt op je omgeving.

Welke maat duikmasker moet ik kopen?

Snorkelmaskers worden over het algemeen aangeboden in de maten S/M en L/XL. Bekijk de maattabel in de productomschrijving van de verschillende maskers, om te zien welke optie het beste past bij het formaat van jouw hoofd. De meeste duikmaskers beschikken over elastische banden aan de achterzijde, waarmee het masker goed aansluit op je gezichtsvorm.

Is een duikmasker gevaarlijk?

Het gebruik van een full-face duikmasker tijdens het snorkelen is niet gevaarlijk. De duikmaskers bieden je de mogelijkheid te blijven ademen, zonder last te hebben van water wat in je snorkelmasker stroomt. Aangeraden wordt te kiezen voor een model met een air-flow systeem.

Waarom een snorkelmasker gebruiken?

Een belangrijk voordeel van een snorkelmasker ten opzichte van een klassieke snorkelset met een losse goede duikbril en snorkel zit in het feit, dat je jezelf niet hoeft bezig te houden met een snorkel welke losschiet van je duikbril. Evenals dat een snorkelmasker vaak is voorzien van dry top technology. Het voorkomt dat er water in het duikmasker stroomt als je deze onder water houdt; iets wat wel zou kunnen gebeuren bij een losse snorkel.