Top 10: hangmatten

Producten door Redactie Ze.nl

Geniet op warme lente- en zomerdagen van het comfort wat een hangmat je biedt. Het schommelen van de hangmat, gecombineerd met de zon die z’n licht op je schijnt, vormt de ideale basis om te ontspannen. Bij de aanschaf van een hangmat heb je de keuze uit tal van verschillende modellen. Van welke materialen worden hangmatten gemaakt? Wat zijn de belangrijkste factoren op basis waarvan je de diverse hangmatten met elkaar kunt vergelijken? In dit artikel vertellen we je hier alles over.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste hangmatten

Wil je direct een hangmat met standaard of bijvoorbeeld een hangmat voor tussen twee bomen aanschaffen? Bekijk onderstaand overzicht eens, het toont je de tien beste hangmatten van dit moment.

 1. 1

  Vita5 hangmat met standaard en spreidstok 

  • Met standaard en spreidstok
  • Afneembaar kussen
  • Weerbestendig

  Prijs tonen

 2. 2

  Tropilex 1-persoons hangmat zonder standaard 

  • Bijpassende opbergtas inbegrepen
  • Stijlvol

  Prijs tonen

 3. 3

   Kanyon hangmat incl. karabijnhaken en riemen 

  • Stevige karabijnhaken, riemen en opbergtas inbegrepen

  Prijs tonen

 4. 4

  KESSER® hangmat en schommel 

  • Bevestigingsmaterialen en opbergtas inbegrepen
  • Multifunctioneel

  Prijs tonen

 5. 5

  Benson hangmat met karabijnhaken 

  • Karabijnhaken en touwen inbegrepen

  Prijs tonen

 6. 6

  iBright dubbele hangmat met opbergtas 

  • Bevestigingstouwen en opbergtas inbegrepen
  • Weerbestendig

  Prijs tonen

 7. 7

  HomeShopXL dubbele hangmat met spreidstok 

  • Opbergtas en twee stevige touwen inbegrepen
  • Ademende stof

  Prijs tonen

 8. 8

  Tropilex 1-persoons hangmat 

  • Spreidstok en opbergtas inbegrepen

  Prijs tonen

 9. 9

  QUVIO hangmat van ademend katoen 

  • Stijlvolle vormgeving
  • Gemaakt van ademend katoen

  Prijs tonen

 10. 10

  Fuegobird hangmat met boomtouwen 

  • Boomtouwen, opbergtas, karabijnhaken, banden, muggennet en touwen inbegrepen
  • Geschikt voor avonturiers

  Prijs tonen

Koopgids: beste hangmatten

Tijd om de diverse modellen hangmatten uit bovenstaand overzicht nader te bekijken. Op welke punten verschillen deze hangmatten van elkaar? Wat maakt de ene hangmat met standaard een betere keuze dan een ander model hangmat? Door de verschillende opties te vergelijken vind je de beste hangmat voor jouw huishouden.

1 Vita5 hangmat met standaard en spreidstok 

Prijs tonen

De Vita5 hangmat met standaard en spreidstok is een duurzaam product, mede doordat het kussen afneembaar is en daardoor makkelijk schoon te houden valt. De hangmat is weerbestendig en biedt ruimte aan maximaal twee personen. Ideaal voor een uurtje ontspannen met je kind of partner! De standaard van deze Vita5 2-persoons hangmat is eenvoudig te monteren. Haal de standaard in de winter naar binnen, om deze langer mooi te houden. De combinatie van de standaard met hangmat biedt een draagkracht tot 205 kilogram.

De combinatie van de standaard met hangmat biedt een draagkracht tot 205 kilogram.

Voordelen Vita5 hangmat met standaard en spreidstok 

 • Met standaard en spreidstok
 • Afneembaar kussen
 • Weerbestendig

2 Tropilex 1-persoons hangmat zonder standaard 

Prijs tonen

Op zoek naar een hangmat voor jezelf? Kijk in dat geval eens naar de 1-persoons hangmat zonder standaard van Tropilex. Deze hangmat beschikt over twee sterke ogen aan weerszijden, waarmee je de hangmat tussen twee bomen of bijvoorbeeld palen in de tuin kunt spannen. De hangmat heeft een stijlvol ontwerp en wordt in verschillende kleuren (bruin, groen, blauw en rood) aangeboden. Ook handig: de hangmat wordt standaard geleverd met bijpassende opbergtas. De 1-persoons hangmat biedt een draagkracht tot 120 kilogram.

Deze hangmat beschikt over twee sterke ogen aan weerszijden, waarmee je de hangmat tussen twee bomen of bijvoorbeeld palen in de tuin kunt spannen.

Voordelen Tropilex 1-persoons hangmat zonder standaard 

 • Bijpassende opbergtas inbegrepen
 • Stijlvol

Nadelen Tropilex 1-persoons hangmat zonder standaard 

 • Zonder standaard

3  Kanyon hangmat incl. karabijnhaken en riemen 

Prijs tonen

Met de Kanyon hangmat heb je een totaaloplossing, daar deze hangmat geleverd wordt inclusief stevige karabijnhaken en riemen. De stevigheid van het geheel blijkt onder meer uit de draagkracht van dit model: tot 200 kilogram. De groene kleur van de hangmat laat deze fraai wegvallen tussen het groen in de natuur of je tuin. Na gebruik berg je de hangmat op in een compacte hoes. Een ideale oplossing voor reizigers en avonturiers! Het materiaal, parachutestof, is zeer licht en daarbij vriendelijk voor de huid.

De groene kleur van de hangmat laat deze fraai wegvallen tussen het groen in de natuur of je tuin.

Voordelen  Kanyon hangmat incl. karabijnhaken en riemen 

 • Stevige karabijnhaken, riemen en opbergtas inbegrepen

Nadelen  Kanyon hangmat incl. karabijnhaken en riemen 

 • Licht en huidsvriendelijk materiaal

4 KESSER® hangmat en schommel 

Prijs tonen

De KESSER® 1-persoons hangmat is meer dan een losse hangmat alleen; je kunt dit model gebruiken als een schommel. Het model wordt in verschillende kleuren aangeboden en geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en een praktische opbergtas. Met een draagvermogen tot 200 kilogram is het model bijzonder stevig. De hangmat is gemaakt van nylon materiaal; niet alleen stevig, maar ook zacht aan de huid. Je kunt de schommel hangmat zowel binnen als buiten gebruiken.

De hangmat is gemaakt van nylon materiaal; niet alleen stevig, maar ook zacht aan de huid.

Voordelen KESSER® hangmat en schommel 

 • Bevestigingsmaterialen en opbergtas inbegrepen
 • Multifunctioneel

5 Benson hangmat met karabijnhaken 

Prijs tonen

Op zoek naar een simpel vormgegeven en scherp geprijsd model hangmat? Kijk in dat geval eens naar deze Benson hangmat. Het model wordt geleverd inclusief karabijnhaken en touwen, waardoor je deze direct op kunt hangen. De hangmat wordt geleverd in twee kleuren, grijs en wit. Het model is gemaakt van katoen en heeft een gewicht van iets meer dan een kilogram. Het maakt dat je deze 1-persoons hangmat eenvoudig meeneemt naar bijvoorbeeld de camping.

Het model is gemaakt van katoen en heeft een gewicht van iets meer dan een kilogram.

Voordelen Benson hangmat met karabijnhaken 

 • Karabijnhaken en touwen inbegrepen

6 iBright dubbele hangmat met opbergtas 

Prijs tonen

Deze 2-persoons hangmat van iBright valt voornamelijk op door z’n vrolijke kleuren. De kleurencombinatie past goed bij het voorjaar en de zomer! Het model wordt standaard geleverd met stevige bevestigingstouwen, zodat je de hangmat direct op kunt hangen. Daarbij wordt het model verpakt in een opbergtas. Zo neem je de hangmat voor 2 personen eenvoudig mee naar je vakantiebestemming of bijvoorbeeld een logeeradres. Doordat het materiaal weerbestendig is, hoef je deze niet steeds naar binnen te halen aan het eind van een zomerdag.

De kleurencombinatie past goed bij het voorjaar en de zomer!

Voordelen iBright dubbele hangmat met opbergtas 

 • Bevestigingstouwen en opbergtas inbegrepen
 • Weerbestendig

7 HomeShopXL dubbele hangmat met spreidstok 

Prijs tonen

Ook deze HomeShopXL dubbele hangmat met spreidstok is geschikt voor twee personen. De hangmat wordt geleverd met een opbergtas en twee stevige touwen. Na ontvangst hang je de 2-persoons hangmat direct tussen twee bomen of palen in de tuin! Tijd om te genieten van het mooie weer. De hangmat heeft een zwarte kleur, wat je helpt te voorkomen dat deze al snel vlekken bevat. De spreidstok komt het comfort van de hangmat ten goede. Doordat de hangmat gemaakt is van een ademende stof, kan deze in de avond gerust buiten blijven hangen.

De hangmat heeft een zwarte kleur, wat je helpt te voorkomen dat deze al snel vlekken bevat.

Voordelen HomeShopXL dubbele hangmat met spreidstok 

 • Opbergtas en twee stevige touwen inbegrepen
 • Ademende stof

8 Tropilex 1-persoons hangmat 

Prijs tonen

Naast het eerder genoemde model van Tropilex biedt dit merk een tweede model 1-persoons hangmat aan. Dit model hangmat is voorzien van een spreidstok, wat de hangmat comfortabeler maakt dan het eerste model. Het model is bedoeld voor één persoon, met een draagvermogen tot 120 kilogram. Net als het eerdere model wordt ook deze hangmat in meerdere kleuren aangeboden. Standaard wordt er een opbergtas bij de hangmat geleverd, zodat je deze na gebruik eenvoudig opbergt.

Het model is bedoeld voor één persoon, met een draagvermogen tot 120 kilogram.

Voordelen Tropilex 1-persoons hangmat 

 • Spreidstok en opbergtas inbegrepen

9 QUVIO hangmat van ademend katoen 

Prijs tonen

Een van de meest stijlvol vormgegeven hangmatten uit dit overzicht is de 1-persoons hangmat van QUVIO. Het model heeft een fraaie beige kleur en is ontworpen in een bohemian stijl. Je neemt de reishangmat eenvoudig mee naar de camping of bijvoorbeeld een vakantiehuis. Het ademend katoen biedt je bij het gebruik van de hangmat veel comfort en is daarbij zeer sterk: tot maximaal 250 kilogram draagkracht. Leuk het geheel op door de hangmat van een paar kussentjes te voorzien!

Het model heeft een fraaie beige kleur en is ontworpen in een bohemian stijl.

Voordelen QUVIO hangmat van ademend katoen 

 • Stijlvolle vormgeving
 • Gemaakt van ademend katoen

10 Fuegobird hangmat met boomtouwen 

Prijs tonen

Tot slot is de Fuegobird hangmat inclusief boomtouwen het overwegen waard. Dit model is zeer geschikt voor avonturiers, die met hun hangmat de natuur intrekken. Doordat deze 1-persoons hangmat gemaakt is van nylon parachutestof is het model zeer licht. Daarbij wordt de hangmat geleverd inclusief een kleine opbergtas, karabijnhaken, banden en touwen. Een complete set! Ook handig aan dit model: een net wat je over de hangmat heen kunt spannen. Zo blijf je vrij van muggenbulten op een zwoele zomeravond.

Doordat deze 1-persoons hangmat gemaakt is van nylon parachutestof is het model zeer licht.

Voordelen Fuegobird hangmat met boomtouwen 

 • Boomtouwen, opbergtas, karabijnhaken, banden, muggennet en touwen inbegrepen
 • Geschikt voor avonturiers

Welke soorten hangmatten zijn er beschikbaar?

Hangmatten zijn er in verschillende soorten. In de basis maakt men onderscheid tussen een hangmat met en zonder standaard. Modellen zonder standaard hang je met touwen of banden op aan een boom of bijvoorbeeld paal. Daarbij kun je in sommige gevallen een losse standaard bij deze modellen hangmatten kopen.

Naast de klassieke hangmat om in te liggen, kun je ook voor een schommel kiezen. Deze hangmatten hang je bijvoorbeeld op aan het plafond en lenen zich uitstekend voor het lezen van een boek, yoga-oefeningen, enzovoorts.

Welke formaten hangmatten bestaan er?

Bij het vergelijken van hangmatten is het belangrijk te letten op de lengte hiervan. De meeste hangmatten hebben een lengte van 200 tot 250 centimeter. Kijk daarnaast naar de breedte: is het model geschikt voor één of twee personen? Dat laatste wordt niet alleen bepaald door het formaat van de hangmat, maar ook door het draagvermogen hiervan. Veel 2-persoons hangmatten hebben een draagvermogen van minimaal 200 kilogram. Bij een 1-persoons hangmat ligt het draagvermogen vaak rond de 150 kilogram.

Materiaal van een hangmat

Het is afhankelijk van het beoogde gebruik van een hangmat, van welk materiaal deze gemaakt zou moeten zijn. Ben je een avonturier, die in de wilde natuur in een hangmat wil kunnen slapen? Kies in dat geval voor een model van nylon parachutestof. Het voordeel van dit materiaal is dat het zeer licht is. Je neemt de hangmat hierdoor eenvoudig mee.

Hangmatten voor in de tuin of bijvoorbeeld op de camping naast een tent of caravan zijn veelal gemaakt van (ademend) katoen. Soms wordt het katoen gecombineerd met polyester. Niet alleen is het materiaal zeer stevig, ook voelt het fijn aan de huid. Nadeel van katoen is dat dit materiaal zwaarder is dan nylon parachutestof.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Let niet alleen op de verschillende soorten, formaten en materialen van hangmatten, maar kijk ook eens naar onderstaande punten:

 • Weerbestendig: kun je de hangmat aan het eind van de middag buiten laten hangen, of moet je deze na ieder gebruik loshalen van diens standaard? Tegenwoordig zijn veel modellen weerbestendig, waardoor ze buiten kunnen blijven hangen in de voorjaars- en zomermaanden.

 • Opbergtas: om de hangmat na gebruik netjes op te kunnen bergen en bijvoorbeeld makkelijk mee te kunnen nemen naar een vakantiebestemming, is het wenselijk dat deze geleverd wordt met een opbergtas.

 • Banden of touw: sommige hangmatten zonder standaard worden geleverd met touw, andere modellen met banden. De voorkeur gaat uit naar banden, daar deze over het algemeen steviger zijn dan losse touwen. Het komt het draagvermogen van de hangmat ten goede en maakt het makkelijker om deze stevig aan een boom of paal te bevestigen.

 • Accessoires: niet alleen worden er vaak touwen of banden met een losse hangmat meegeleverd. Datzelfde geldt voor karabijnhaken, pinnen, een los net om over de hangmat heen te spannen, enzovoorts. Kies voor een complete set, wanneer je een hangmat zonder standaard bestelt. Zo hoef je deze bevestigingsmaterialen niet los aan te schaffen.

Prijzen van hangmatten (hoog – laag)

Hangmatten worden in verschillende prijsklassen aangeboden. Een goedkope, losse hangmat zonder standaard is al verkrijgbaar voor een prijs van zo’n 20 tot 25 euro. Kies je voor kwaliteit en comfort, een model met standaard en bijvoorbeeld een hangmat met een complete set aan bevestigingsmaterialen, dan betaal je tussen de 35 en 60 euro. De duurste modellen hangmatten worden aangeboden voor een prijs tussen de 75 en 90 euro. Het gaat hierbij om kwalitatief zeer goede modellen, of bijvoorbeeld om handgemaakte hangmatten.

Conclusie: zo kies je de beste hangmat

De meest praktische keuze bij de aanschaf van een hangmat is die voor een model met standaard. Zo kun je de hangmat direct opzetten en heb je een oplossing voor een tuin zonder grote bomen of stevige palen. Met een hangmat van ademend katoen heb je een comfortabel model, dat je in de avond buiten kunt laten hangen. De ideale basis om ’s zomers te genieten van het mooie weer!

Ben je op zoek naar een hangmat voor avonturen in de wilde natuur? Kies in dat geval niet voor een hangmat met standaard of een los model van katoen. Verstandiger is in dit geval de keuze voor een hangmat van nylon parachutestof, geleverd met bevestigingsmaterialen en een opbergtas. Deze modellen zijn licht en daardoor makkelijk mee te nemen.

 • Meest duurzaam

  Vita5 hangmat met standaard en spreidstok 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Vita5 hangmat met standaard en spreidstok 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Benson hangmat met karabijnhaken 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over hangmatten

Van welk materiaal is een hangmat gemaakt?

Een hangmat wordt veelal gemaakt van (ademend) katoen en nylon parachutestof. In sommige gevallen worden deze materialen gecombineerd met polyester om de hangmat van extra stevigheid te voorzien.

Hoe hang je een hangmat op tussen bomen?

Je kunt voor het ophangen van een hangmat tussen twee bomen het beste gebruik maken van spanbanden. Banden zijn over het algemeen steviger dan losse touwen. Knoop de banden vast aan een karabijnhaak.

Hangmat voor 1 of 2 personen kopen?

Let bij de aanschaf van een hangmat op het draagvermogen en formaat hiervan, om te bepalen of een hangmat door één of twee personen te gebruiken is. Een 2-persoons hangmat heeft doorgaans een draagvermogen van minimaal 200 kilogram. Bij een 1-persoons hangmat volstaat een draagvermogen van 125 tot 150 kilogram.

Voordeel van hangmat met standaard kopen?

Een hangmat met standaard kopen is de meest praktische oplossing, zeker voor huishoudens zonder een tuin met hoge bomen. Je kunt de hangmat direct in de standaard hangen en genieten van het mooie weer. Kies voor een hangmat met standaard, waarvan de standaard eenvoudig te (de)monteren is.