Top 10: prullenbak met sensor

Producten door Redactie Ze.nl

Kies voor het gebruik van een prullenbak met sensor, om afval snel en op hygiënische wijze weg te kunnen gooien. Je hoeft de vaak vieze prullenbak niet meer met je hand aan te raken, evenals dat je nooit meer met je voet achter het pedaal onder op de prullenbak blijft haken. De hygiëne van een prullenbak met sensor is niet de enige reden om dit product te overwegen; denk ook aan het praktisch nut ervan. Dit artikel biedt je de top 10 van prullenbakken met sensor.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste prullenbakken met sensor

Snel een kwalitatief goede sensor prullenbak kopen? Gebruik onderstaand overzicht met de top 10 beste prullenbakken met sensor. Verderop op de pagina lees je meer over de factoren op basis waarvan de verschillende opties met elkaar te vergelijken zijn.

  1. 1

    Homra Nexo prullenbak met sensor (72 L) 

    • Fraai design
    • Goede prijs/kwaliteit
    • Gemakkelijk te reinigen

    Prijs tonen

  2. 2

    Stangvollby prullenbak met sensor (50 L) 

    • Goede kwaliteit
    • Handig in gebruik

    Prijs tonen

  3. 3

    Stangvollby Nausta prullenbak met sensor (58 L) 

    • Mooi design

    Prijs tonen

  4. 4

    MOA sensor prullenbak (50 L) 

    • Mooi design
    • Goede kwaliteit

    Prijs tonen

  5. 5

    Uni Z smart afvalbak (18 L) 

    • Goed van formaat

    Prijs tonen

  6. 6

    Monzana automatische RVS prullenbak (56 L) 

    • Gebruiksvriendelijk
    • Rond design

    Prijs tonen

  7. 7

    EKO Mirage Plus sensor afvalscheider prullenbak (60 L) 

    • Uitneembare binnenbakken
    • Goede kwaliteit

    Prijs tonen

  8. 8

    Loftey sensor prullenbak (60 L) 

    • 60 liter of 2x 30 liter
    • Gebruiksvriendelijk

    Prijs tonen

  9. 9

    Homra LUX prullenbak met sensor (50 L) 

    • Geborsteld RVS, dus vingerafdruk proof
    • Sluit en opent geruisloos

    Prijs tonen

  10. 10

    en.casa prullenbak met sensor (42 L) 

    • Relatief goedkoop
    • Minimalistisch design

    Prijs tonen

Koopgids: beste prullenbakken met sensor

Voor welke automatische prullenbak kies jij? Gebruik deze afvalbakken niet alleen in je woning, maar bijvoorbeeld ook op kantoor of in de kantine van je sportclub.

1 Homra Nexo prullenbak met sensor (72 L) 

Prijs tonen

De Homra Nexo prullenbak met sensor biedt je de mogelijkheid om afval te scheiden. Deze afvalbak is namelijk voorzien van drie verschillende opvangbakken; één aan de bovenzijde en twee aan de voorzijde van het model. De vuilnisbak met sensor heeft een stijlvol, strak design en is zwart van kleur. Handig is ook het extra lekbakje voor groenafval (4 liter), welke standaard bij de Homra Nexo prullenbak met sensor geleverd wordt.

In z’n geheel heeft het model een inhoud van 72 liter (1x 48 liter, 2x 12 liter). Bedien de klep aan de bovenzijde met de hand, of middels een sensor. De bakken aan de onderzijde van de prullenbak trek je eenvoudig naar voren. Ze zijn bedoeld voor het opslaan van papier en plastic. De onderste twee opvangbakken zijn losse emmers; het maakt het weggooien van het afval in je container heel eenvoudig en voorkomt dat je extra afvalzakken nodig hebt.

De Homra Nexo prullenbak met sensor biedt je de mogelijkheid om afval te scheiden

Voordelen Homra Nexo prullenbak met sensor (72 L) 

  • Fraai design
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Gemakkelijk te reinigen

2 Stangvollby prullenbak met sensor (50 L) 

Prijs tonen

Kies voor deze stijlvol ontworpen RVS Stangvollby prullenbak met sensor in metallic kleur. De prullenbak past met z’n design en kleur goed in zowel een modern, als bijvoorbeeld industrieel interieur. Waar het model van Homra geschikt was voor het scheiden van afval, is dat met deze Stangvollby prullenbak niet mogelijk; het model is uitgevoerd met één opvangbak.

Deze opvangbak heeft een inhoud van 50 liter. De klep aan de bovenzijde bedien je eenvoudig middels de sensor. Wordt er enkele seconden geen beweging gedetecteerd? In dat geval sluit de klep zichzelf automatisch. Een hele hygiënische toevoeging aan je interieur! Niet alleen open je de klep met de hand; je kunt ook zachtjes met je voet tegen de prullenbak tikken.

Niet alleen open je de klep met de hand; je kunt ook zachtjes met je voet tegen de prullenbak tikken.

Voordelen Stangvollby prullenbak met sensor (50 L) 

  • Goede kwaliteit
  • Handig in gebruik

3 Stangvollby Nausta prullenbak met sensor (58 L) 

Prijs tonen

Stangvollby biedt meer opties aan, kijk bijvoorbeeld ook eens naar het model Nausta. Deze prullenbak heeft een inhoud van 58 liter en is daarmee iets groter dan het voorgaande model. Ideaal voor huishoudens met vier of vijf personen! Opvallend aan dit model prullenbak met sensor is de stijlvolle zwarte behuizing, in combinatie met een rosé gouden deksel. Het geeft de prullenbak een ietwat chique look!

Je opent de prullenbak eenvoudig middels de sensor. Op het moment dat de sensor geen beweging meer detecteert zal de klep automatisch sluiten. Voordeel hiervan is het gegeven dat je minder snel last hebt van vervelende geurtjes in huis.

Op het moment dat de sensor geen beweging meer detecteert zal de klep automatisch sluiten.

Voordelen Stangvollby Nausta prullenbak met sensor (58 L) 

  • Mooi design

Nadelen Stangvollby Nausta prullenbak met sensor (58 L) 

  • Duur

4 MOA sensor prullenbak (50 L) 

Prijs tonen

Kies voor de duurzame MOA sensor prullenbak met een tijdloos design, leverbaar in onder meer zwart en wit. Deze prullenbak heeft een brede opening, wat voorkomt dat er vuil naast de afvalemmer terechtkomt. Met een inhoud van 50 liter is de prullenbak groot genoeg voor een gemiddeld gezin.

Een handige binnenring maakt het heel eenvoudig om een volle afvalzak te vervangen. De ring houdt de nieuwe, lege afvalzak op z’n plek en voorkomt dat er vuil tussen de zak en behuizing van de MOA sensor prullenbak terecht kan komen. Net als de voorgaande modellen, sluit de deksel van deze prullenbak automatisch als er geen beweging gedetecteerd wordt.

Een handige binnenring maakt het heel eenvoudig om een volle afvalzak te vervangen.

Voordelen MOA sensor prullenbak (50 L) 

  • Mooi design
  • Goede kwaliteit

5 Uni Z smart afvalbak (18 L) 

Prijs tonen

Zoek je naar een compact model sensor prullenbak? Kijk in dat geval eens naar deze Uni Z smart afvalbak met een inhoud van 18 liter. Een ideaal model voor je kantoor aan huis, of bijvoorbeeld voor een studentenkamer. Het moderne design maakt dat de afvalemmer binnen iedere interieurstijl tot z’n recht komt. Ook handig is de geïntegreerde air-lock; het voorkomt dat vervelende geurtjes uit de prullenbak ontsnappen.

Je bedient de afvalbak met de hand, of met je been. De zuinige werking van het apparaat maakt dat je de batterijen ervan slechts zelden hoeft te vervangen.

De zuinige werking van het apparaat maakt dat je de batterijen ervan slechts zelden hoeft te vervangen.

Voordelen Uni Z smart afvalbak (18 L) 

  • Goed van formaat

Nadelen Uni Z smart afvalbak (18 L) 

  • Geen Nederlandse beschrijving

6 Monzana automatische RVS prullenbak (56 L) 

Prijs tonen

Veel prullenbakken met sensor hebben tegenwoordig een rechthoekig model. Uitzondering op de regel is de Monzana automatische RVS prullenbak; een rond model. Het RVS geeft de prullenbak met sensor een metallic look, wat goed past in zowel een modern, als industrieel ingerichte ruimte.

Met een inhoud van 56 liter biedt de RVS prullenbak met sensor voldoende ruimte voor je afval. Doordat het model uitgevoerd is met één opvangbak is het niet mogelijk om afval te scheiden. Je opent de klep van de prullenbak door je hand over de sensor aan de bovenzijde te bewegen. Een binnenring houdt de afvalzak op z’n plek.

Een binnenring houdt de afvalzak op z’n plek.

Voordelen Monzana automatische RVS prullenbak (56 L) 

  • Gebruiksvriendelijk
  • Rond design

7 EKO Mirage Plus sensor afvalscheider prullenbak (60 L) 

Prijs tonen

Kies voor de EKO Mirage Plus sensor afvalscheider prullenbak met een totale inhoud van 60 liter, wanneer je een duurzame levensstijl aanhangt. Deze prullenbak maakt het scheiden van afval mogelijk, doordat het model van drie losse opvangbakken voorzien is (1x 30 liter, 2x 15 liter). De RVS behuizing van deze prullenbak met sensor is daarbij van een hoge kwaliteit, wat maakt dat je er lange tijd plezier van hebt.

Een sensormechanisme maakt het openen en weer (laten) sluiten van de EKO Mirage Plus sensor afvalscheider prullenbak heel eenvoudig en hygiënisch. De fingerprint proof coating voorkomt dat er vingerafdrukken zichtbaar zijn op de behuizing of klep van dit model.

De fingerprint proof coating voorkomt dat er vingerafdrukken zichtbaar zijn op de behuizing of klep van dit model.

Voordelen EKO Mirage Plus sensor afvalscheider prullenbak (60 L) 

  • Uitneembare binnenbakken
  • Goede kwaliteit

8 Loftey sensor prullenbak (60 L) 

Prijs tonen

De Loftey sensor prullenbak is een bijzonder hip model, met een zwarte RVS en ABS behuizing staand op vier poten. Deze prullenbak maakt het scheiden van afval mogelijk, doordat het model voorzien is van twee losse compartimenten. Beide compartimenten hebben een inhoud van 30 liter.

Door je hand op zo’n 10 centimeter bij de sensor van deze Loftey prullenbak vandaan te houden, wordt de klep geopend. Zodra de prullenbak geen beweging meer detecteert, wordt de klep automatisch gesloten. Aan de binnenzijde van de Loftey sensor prullenbak bevindt zich een borgring, welke je afvalzakken op hun plek houdt.

Zodra de prullenbak geen beweging meer detecteert, wordt de klep automatisch gesloten.

Voordelen Loftey sensor prullenbak (60 L) 

  • 60 liter of 2x 30 liter
  • Gebruiksvriendelijk

9 Homra LUX prullenbak met sensor (50 L) 

Prijs tonen

Eerder in deze top 10 met de beste prullenbakken met sensor werd de Homra Nexo afvalemmer al aangehaald, welke voorzien is van drie compartimenten. Alternatief voor dat model is de Homra LUX prullenbak met sensor. Dit model is wat kleiner, met een inhoud van 50 liter. Dat komt mede door het gegeven, dat deze Homra LUX sensor prullenbak slechts één compartiment heeft.

De bewegingssensor in deze prullenbak zorgt dat de klep automatisch geopend wordt. Een binnenring helpt de afvalzak op z’n plek te houden en voorkomt daarmee dat er afval tussen de afvalzak en behuizing kan komen. Wel zo hygiënisch! De metallic RVS look van deze prullenbak past in ieder interieur.

Een binnenring helpt de afvalzak op z’n plek te houden

Voordelen Homra LUX prullenbak met sensor (50 L) 

  • Geborsteld RVS, dus vingerafdruk proof
  • Sluit en opent geruisloos

10 en.casa prullenbak met sensor (42 L) 

Prijs tonen

Tot slot is de en.casa prullenbak met sensor het bekijken waard. Dit model heeft een inhoud van 42 liter en is, net als de Monzana RVS prullenbak, rond van vorm. De zwarte kleur geeft de sensor prullenbak een moderne, ietwat industriële uitstraling. Door je hand voor de sensor aan de bovenzijde van de ronde prullenbak te houden zal de klep automatisch geopend worden. Wanneer er enige tijd geen beweging gedetecteerd wordt, zal de klep weer sluiten.

Net als de diverse andere modellen sensor prullenbakken uit deze top 10 beschikt ook de en.casa afvalemmer over een binnenring om de afvalzak op z’n plek te houden.

De zwarte kleur geeft de sensor prullenbak een moderne, ietwat industriële uitstraling.

Voordelen en.casa prullenbak met sensor (42 L) 

  • Relatief goedkoop
  • Minimalistisch design

Aanvullende informatie

Verschillende formaten prullenbakken

Prullenbakken zijn er in verschillende formaten, vaak samenhangend met het aantal compartimenten waarvan de diverse modellen voorzien zijn. Een klein huishouden van maximaal drie personen heeft voldoende aan een prullenbak met een inhoud tussen de 20 en 30 liter voor restafval. Gezinnen van vier personen doen er verstandig aan een sensor prullenbak met een inhoud tussen de 30 en 40 liter aan te schaffen. Het voorkomt dat de afvalzak al snel vervangen moet worden.

Heb je een gezin van meer dan vijf personen? Ga in dat geval voor een inhoud van tenminste 40 liter.

Verschillende materialen prullenbakken

Afvalbakken met sensor worden van verschillende materialen gemaakt. Populair is het gebruik van zowel roestvrijstaal (RVS) als kunststof. RVS gaat over het algemeen langer mee; het kan meer hebben dan kunststof. Al blijft ook een kunststof prullenbak met sensor bij een normaal gebruik lang mooi. Til de prullenbak bijvoorbeeld kort op, wanneer je de vloer rondom de prullenbak wilt zuigen. Het voorkomt dat je stofzuiger voor krassen op de prullenbak zorgt.

Verschillende kleuren prullenbakken

De populariteit van roestvrijstaal als materiaal voor een prullenbak, maakt dat veel prullenbakken een metallic kleur hebben. Prullenbakken van kunststof zijn vaak zwart of wit, maar worden ook verkocht in een donkergroene of bijvoorbeeld grijze kleur. Bij het kiezen van een prullenbak met bewegingssensor is het voornamelijk van belang, dat het model zowel qua design als kleur past bij het interieur in de ruimte waar je deze gebruikt.

Verschillende afmetingen prullenbakken en pedaalemmers

De afmeting van een sensor prullenbak hangt vaak sterk samen met de inhoud ervan, evenals met het aantal compartimenten waarover een model beschikt. Een ronde prullenbak is vaak wat hoger, maar heeft een beperkte diameter. Ideaal voor de hoek van een keuken of bijvoorbeeld werkkamer. Een rechthoekig model, het meest voorkomend tegenwoordig, is doorgaans minder hoog en juist wat breder. Perfect om tegen het uiteinde van een kookeiland te plaatsen. Zo valt de prullenbak mooi weg.

Tip: kies voor een rechthoekig model op pootjes, wanneer je het vervelend vindt om steeds te moeten bukken. Alternatief is een model met sensor, welke je opent door zachtjes tegen de behuizing van de prullenbak te tikken met een voet of been.

Conclusie: zo kies je de beste prullenbak met sensor!

Een prullenbak met sensor biedt je verschillende voordelen; hygiëne, comfort en gebruiksgemak. Je hebt bij de aankoop van een sensor prullenbak keuze uit een breed scala aan modellen, kleuren en materialen. Kies voor een prullenbak welke qua design en kleur past bij de rest van het interieur in huis. Zo valt de prullenbak mooi weg in het geheel; vaak is een prullenbak niet de voornaamste eyecatcher in je interieur. Al zijn er tegenwoordig voldoende sensor prullenbakken te vinden, welke een bijzonder strakke en stijlvolle look hebben!

  • Meest duurzame keuze

    Stangvollby prullenbak met sensor (50 L) 

    Prijs tonen

  • Beste keuze

    Homra Nexo prullenbak met sensor (72 L) 

    Prijs tonen

  • Goedkoopste keuze

    Monzana automatische RVS prullenbak (56 L) 

    Prijs tonen

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een prullenbak met sensor?

Bij een prullenbak met sensor open je de klep van de verschillende compartimenten door met je hand over de sensor te bewegen. In sommige gevallen is het ook mogelijk een sensor prullenbak te openen door er met je voet of been tegenaan te tikken.

Hoe groot is een kleine prullenbak met sensor?

Een kleine prullenbak met sensor heeft een inhoud van zo’n 20 tot 30 liter. Deze prullenbakken zijn bedoeld voor huishoudens van maximaal drie personen, of voor huishoudens die deze prullenbak bijvoorbeeld in hun kantoor aan huis gebruiken.

Waarom een sensor prullenbak kopen?

De keuze voor een prullenbak met sensor biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de hygiënische werking ervan; je hoeft de prullenbak niet meer met je hand aan te raken om de klep te openen. Daarbij bieden deze modellen een groot gebruiksgemak; de klep opent door je hand langs de sensor te bewegen.

Hoe kan ik een prullenbak schoonmaken?

Vaak zijn de verschillende compartimenten van een prullenbak voorzien van losse afvalcontainers. Verwijder deze containers uit de prullenbak en reinig ze met heet water en een sopje. Er zijn geurkorrels verkrijgbaar, welke je op de bodem van zo’n afvalcontainer kunt strooien. Ze absorberen de nare geurtjes en vocht in een prullenbak als de afvalzak bijvoorbeeld gescheurd is.