Top 10: vloerkleden voor buiten

Producten door Redactie Ze.nl

Kleed het terras, je balkon of bijvoorbeeld de veranda aan met vloerkleden voor buiten. Het maakt je exterieur af en biedt comfort op warme zomerdagen. De buitenkleden worden in verschillende varianten aangeboden, variërend in stijl, formaat en het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Dit artikel helpt je aan de hand van een top 10 met buitenkleden een weloverwogen keuze te maken.

Inhoudsopgave

De beste top 10: vloerkleden voor buiten

Onderstaand overzicht toont de top 10 beste buitenvloerkleden van dit moment. Verderop op deze pagina vind je meer informatie over de factoren, op basis waarvan je de diverse vloerkleden met elkaar kunt vergelijken.

 1. 1

  Gadgy Buitenkleed Incl. Draagtas (270x200 cm) 

  • Hoge kwaliteit
  • Mooie vormgeving
  • Sterk materiaal

  Prijs tonen

 2. 2

  VTwonen Buitenkleed (200 x 160 cm) 

  • Sterk materiaal

  Prijs tonen

 3. 3

  Karat Buitenkleed Palm Beach (160 x 230 cm) 

  • Krachtig materiaal
  • Eenvoudig schoon te houden

  Prijs tonen

 4. 4

  Esschert Design Rond Tuintapijt (D: 180 cm) 

  • Sterk materiaal
  • Makkelijk op te rollen

  Prijs tonen

 5. 5

  Karat Buitenkleed Rockport (200 x 290 cm) 

  • Sterk & fijn materiaal
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Weersbestendig

  Prijs tonen

 6. 6

  Merinos Salsa Vintage vloerkleed voor buiten (120 x 170 cm) 

  • Binnen- en buiten gebruik
  • Krachtige stof

  Prijs tonen

 7. 7

  the carpet Calgary Vloerkleed voor buiten (67 x 180 cm) 

  • Tijdloos karakter
  • Robuust materiaal

  Prijs tonen

 8. 8

  Konges Slöjd Atmosphera Buitenvloerkleed (120 x 180 cm) 

  • Eenvoudig schoon te maken
  • Binnen- en buiten te gebruiken

  Prijs tonen

 9. 9

  JEMIDI tuintapijt met cirkelpatroon (120 x 180 cm) 

  • Krachtig en makkelijk te reinigen materiaal
  • Binnen- en buiten te gebruiken

  Prijs tonen

 10. 10

  TWC Buitenkleed (180 x 270 cm) 

  • Beide kanten te gebruiken
  • Eenvoudig in onderhoud

  Prijs tonen

Koopgids: de best geteste top 10: vloerkleden voor buiten

Tijd om verder in te zoomen op de verschillende buitenkleden uit bovenstaande top 10. Wat maakt het ene tuinkleed een betere optie dan het andere? Wat zijn de voornaamste voordelen van de beste buitenvloerkleden?

1 Gadgy Buitenkleed Incl. Draagtas (270x200 cm) 

Prijs tonen

Dit stijlvolle, zwart met witte Gadgy buitenkleed is een eyecatcher op je terras of veranda. Handig aan het buitenkleed is de mogelijkheid deze in een meegeleverde draagtas mee te nemen naar een camping, waar je het kleed op het grasveld voor je tent of caravan kunt gebruiken. Het buitenkleed wordt in twee formaten aangeboden, naast het buitenvloerkleed van 270 x 200 cm kun je ook voor het model van 160 x 230 cm kiezen. Met een gewicht van 1,9 kilogram is het buitenkleed gemakkelijk te verplaatsen.

Het buitenkleed is gemaakt van polypropyleen, wat het heel eenvoudig maakt deze schoon te maken. Dit doe je met een vochtige doek! Ook het gebruik van een bezem om het buitenkleed schoon te vegen helpt deze fris te houden. De levensduur van het buitenkleed wordt verlengd doordat het materiaal uv- en waterbestendig is.

De levensduur van het buitenkleed wordt verlengd doordat het materiaal uv- en waterbestendig is.

Voordelen Gadgy Buitenkleed Incl. Draagtas (270x200 cm) 

 • Hoge kwaliteit
 • Mooie vormgeving
 • Sterk materiaal

2 VTwonen Buitenkleed (200 x 160 cm) 

Prijs tonen

Met dit donkergrijze VTwonen buitenkleed geef je het terras bij je woning een sfeervolle uitstraling. Combineer het buitenkleed met een zwarte- of bijvoorbeeld witte aluminium loungebank. Het buitenkleed heeft naast diens grijze kleur een opvallend wit patroon; het maakt het buitenkleed speels. Het VTwonen buitenkleed heeft een formaat van 200 x 160 cm. Feit dat het buitenkleed van polypropyleen gemaakt is, komt de levensduur ervan ten goede. Dit materiaal gaat lang mee en blijft ook bij slecht weer mooi. Neem het buitenvloerkleed periodiek af met een vochtige doek.

Dit materiaal gaat lang mee en blijft ook bij slecht weer mooi.

Voordelen VTwonen Buitenkleed (200 x 160 cm) 

 • Sterk materiaal

Nadelen VTwonen Buitenkleed (200 x 160 cm) 

 • Relatief veel onderhoud

3 Karat Buitenkleed Palm Beach (160 x 230 cm) 

Prijs tonen

Op zoek naar een opvallende toevoeging aan het exterieur van je woning? Kijk in dat geval eens naar dit Karat buitenkleed in het model Palm Beach. Zoals de naam al doet vermoeden, bevat het buitenvloerkleed verschillende palmbladeren in een zandkleur. Het buitenkleed heeft een formaat van 160 x 230 cm en is ook verkrijgbaar in een variant van 200 x 290 cm. Het tijdloze design van dit buitenkleed maakt dat je er jaren plezier van zal hebben. Mede ook doordat het model, net als de reeds genoemde buitenkleden, gemaakt is van het duurzame polypropyleen. Het materiaal is eenvoudig schoon te maken en sneldrogend.

Het materiaal is eenvoudig schoon te maken en sneldrogend.

Voordelen Karat Buitenkleed Palm Beach (160 x 230 cm) 

 • Krachtig materiaal
 • Eenvoudig schoon te houden

4 Esschert Design Rond Tuintapijt (D: 180 cm) 

Prijs tonen

Liever een rond tuintapijt, in plaats van een rechthoekig model? Dit ronde tuintapijt van Esschert Design kan de oplossing voor je zijn! Het tapijt wordt in verschillende varianten aangeboden, waarbij deze modellen wisselen in kleur en patroon. Het tapijt heeft een diameter van 180 centimeter en kan aan beide zijden gebruikt worden. Handig, wanneer een van beide kanten erg nat is of bijvoorbeeld versleten is. Standaard levert men dit ronde Esschert Design tuintapijt met een elastieken band. Dit maakt het makkelijker het tuintapijt op te bergen aan het eind van de zomer.

Handig, wanneer een van beide kanten erg nat is of bijvoorbeeld versleten is.

Voordelen Esschert Design Rond Tuintapijt (D: 180 cm) 

 • Sterk materiaal
 • Makkelijk op te rollen

5 Karat Buitenkleed Rockport (200 x 290 cm) 

Prijs tonen

Op zoek naar een stijlvol tuintapijt met een tijdloos design? Dit Karat buitenkleed kan een goede optie zijn. Het tuintapijt heeft een fraai patroon met verschillende modellen ruiten. Je koopt het buitenkleed in de formaten 200 x 290 cm en 160 x 230 cm, afhankelijk van de ruimte op je terras. Het tuinkleed voelt fijn aan je voeten in de zomer, mede door het polypropyleen waarvan het kleed gemaakt is. Je hebt minder snel last van de snel warm wordende tegels op je terras! Daarbij is het buitenkleed van polypropyleen eenvoudig schoon te maken en weersbestendig.

Je hebt minder snel last van de snel warm wordende tegels op je terras!

Voordelen Karat Buitenkleed Rockport (200 x 290 cm) 

 • Sterk & fijn materiaal
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Weersbestendig

6 Merinos Salsa Vintage vloerkleed voor buiten (120 x 170 cm) 

Prijs tonen

Een wat kleiner model buitenkleed is het Merinos Salsa vloerkleed voor buiten, met een formaat van 120 x 170 cm. Al wordt het kleed ook in verschillende andere formaten (o.a. 160 x 230 cm en 140 x 200 cm) aangeboden. Dit buitenkleed heeft een vintage uitstraling; je kunt het kleed niet alleen buiten, maar ook in huis gebruiken. Je kunt het kleed hier combineren met vloerverwarming.  Het buitenkleed is gemaakt van polypropyleen en voelt door een poolhoogte van één centimeter zacht aan. Fijn aan het vloerkleed voor buiten van Merinos is het gegeven, dat deze over het Oeko-Tex certificaat beschikt; het vloerkleed is gecontroleerd op schadelijke stoffen.

Je kunt dit kleed ook in huis gebruiken.

Voordelen Merinos Salsa Vintage vloerkleed voor buiten (120 x 170 cm) 

 • Binnen- en buiten gebruik
 • Krachtige stof

7 the carpet Calgary Vloerkleed voor buiten (67 x 180 cm) 

Prijs tonen

Een stijlvol, grijs met wit vloerkleed voor buiten wordt geboden door the carpet. Het Calgary buitenkleed heeft een opvallend, ietwat speels maar bovenal tijdloos patroon. Niet alleen dit jaar past het kleed goed bij de rest van je exterieur; het tijdloze karakter maakt dat je er ook over vijf of zelfs tien jaar plezier van zal hebben. Het vloerkleed voor buiten is eenvoudig te reinigen, doordat deze gemaakt is van 100% polypropyleen. Tevens maakt dit het materiaal het buitenkleed zeer robuust van aard; het kleed zal ook bij een intensieve belasting niet snel slijten. Het model is uv-bestendig, om een snel verlies van haar diepe kleuren te voorkomen.

Het Calgary buitenkleed heeft een opvallend, ietwat speels maar bovenal tijdloos patroon.

Voordelen the carpet Calgary Vloerkleed voor buiten (67 x 180 cm) 

 • Tijdloos karakter
 • Robuust materiaal

8 Konges Slöjd Atmosphera Buitenvloerkleed (120 x 180 cm) 

Prijs tonen

Met het Konges Slöjd Atmosphera buitenvloerkleed kies je voor een kleed wat zowel thuis, als bijvoorbeeld op de camping van pas komt. Het kleed heeft een zwart met witte kleur en een ietwat retro, klassieke uitstraling. Het buitenkleed combineer je gemakkelijk met een modern, industrieel of bijvoorbeeld landelijk exterieur. Het buitenkleed heeft een afmeting van 120 x 180 cm en wordt gemaakt van kunststof. Dit bevordert niet alleen de duurzaamheid ervan; het kleed gaat lang mee. Ook is het kleed voor buiten eenvoudig schoon te maken. Neem het kleed af met een vochtige doek of bezem.

Het buitenkleed combineer je gemakkelijk met een modern, industrieel of bijvoorbeeld landelijk exterieur.

Voordelen Konges Slöjd Atmosphera Buitenvloerkleed (120 x 180 cm) 

 • Eenvoudig schoon te maken
 • Binnen- en buiten te gebruiken

9 JEMIDI tuintapijt met cirkelpatroon (120 x 180 cm) 

Prijs tonen

Dit JEMIDI tuintapijt met cirkelpatroon is een bijzonder vrolijke toevoeging aan je terras, balkon of veranda. Het buitenkleed heeft een vrolijke lichtgroene met beige kleur, wat goed aansluit bij het natuurlijke karakter van veel tuinen. Het kleed is niet alleen buiten op het terras te gebruiken; je zou deze ook in je interieur in huis terug kunnen laten komen. Net als de andere modellen buitenkleden uit dit overzicht is ook het JEMIDI tuintapijt met cirkelpatroon gemaakt van polypropyleen. Je maakt het kleed hierdoor eenvoudig schoon. Het kleed heeft een afmeting van 120 x 180 cm.

Het kleed is niet alleen buiten op het terras te gebruiken; je zou deze ook in je interieur in huis terug kunnen laten komen.

Voordelen JEMIDI tuintapijt met cirkelpatroon (120 x 180 cm) 

 • Krachtig en makkelijk te reinigen materiaal
 • Binnen- en buiten te gebruiken

10 TWC Buitenkleed (180 x 270 cm) 

Prijs tonen

Kies voor dit multi-inzetbare TWC buitenkleed met een formaat van 180 x 270 cm, welke je zowel in de tuin als op de camping of tijdens een picknick buiten de deur kunt gebruiken. Het buitenkleed beschikt over een fraai patroon met zwarte en witte kleur. Je kunt het kleed aan beide kanten gebruiken; handig, wanneer een van beide zijden begint te slijten of erg nat is. Het onderhouden van dit polypropyleen TWC buitenkleed is heel eenvoudig; het is voldoende het kleed periodiek af te nemen met een vochtige doek. Standaard wordt er een TWC draagtas met het kleed voor buiten meegeleverd. Zo neem je het kleed eenvoudig met je mee! Het kleed heeft een gewicht van 2,2 kilogram en uv- en waterbestendig.

Standaard wordt er een TWC draagtas met het kleed voor buiten meegeleverd.

Voordelen TWC Buitenkleed (180 x 270 cm) 

 • Beide kanten te gebruiken
 • Eenvoudig in onderhoud

Aanvullende informatie

Vloerkleden voor het balkon of in de tuin 

Kleed het balkon, je terras of bijvoorbeeld een tuinhuis op een sfeervolle wijze aan met een buitenkleed. Een buitenkleed biedt verschillende voordelen; het maakt een tuin of balkon gezelliger, biedt op warme zomerdagen comfort aan je voeten en helpt je de ideale speelplek te creëren voor je kinderen. Veel buitenkleden kunnen aan beide kanten gebruikt worden; het komt de duurzaamheid ervan ten goede. Draai het kleed om, als een van beide kanten vaal begint te worden.

Tip: kies voor een buitenkleed inclusief draagtas! Zo neem je het kleed ook mee bij een picknick of bijvoorbeeld tijdens je vakantie op de camping.

In welke materialen vind je buitenvloerkleden? 

Tegenwoordig worden buitenvloerkleden vrijwel standaard van polypropyleen gemaakt, een soort kunststof. Het voordeel van dit materiaal is dat het waterbestendig is en daarmee makkelijk kan worden schoongemaakt. Houd het buitenkleed in goede conditie, door deze regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Een ander voordeel van polypropyleen is het lichte gewicht; de meeste buitenkleden wegen niet meer dan twee tot maximaal drie kilogram. Het maakt het eenvoudig het buitenkleed mee te nemen naar het strand, een park of de camping.

In welke vormen en formaten vind je buitenkleden? 

Buitenkleden worden in verschillende formaten aangeboden. Het meest gebruikelijk zijn buitenkleden met een formaat van 200 x 270 cm en 160 x 230 cm. Ze zijn groot genoeg om de ruimte onder een eettafel buiten te bedekken; evenals dat je dit formaat buitenkleed onder je loungebank in de tuin zou kunnen gebruiken. Op een balkon zou je voor een kleiner model kunnen kiezen, zoals een buitenkleed van 120 x 180 cm.

Niet alleen variëren de buitenkleden in hun formaat, ook wordt onderscheid gemaakt tussen ronde buitenkleden en rechthoekige buitenkleden. Een rond buitenkleed heeft vaak een diameter van zo’n 170 tot 200 cm.

Diverse kleuren passen bij jouw exterieur 

De meeste buitenkleuren hebben een zwart met witte, een grijze of bijvoorbeeld beige kleur. Het voordeel van dergelijke kleuren is dat ze met vrijwel ieder exterieur te combineren zijn. Daarnaast valt vuil minder snel op bij deze kleurcombinaties. Op zoek naar een opvallend buitenvloerkleed? In dat geval zou je voor een vintage model met gele en oranje tinten kunnen kiezen. Of denk aan een buitenkleed in het groen, goed passend bij het natuurlijke karakter van de tuin.  

Conclusie: Zo kies je de beste top 10: vloerkleden voor buiten

Om het juiste buitenkleed voor jouw terras, balkon of bijvoorbeeld veranda te vinden is het allereerst zaak om de beschikbare ruimte op te meten. Dit bepaalt welk formaat buitenkleed het meest geschikt is. Kies vervolgens tussen een rechthoekig- en rond buitenkleed. Aangeraden wordt een buitenkleed van polypropyleen te nemen, bij voorkeur met een draagtas. Zo kun je het buitenkleed ook tijdens een picknick, kampeervakantie of dagje strand gebruiken. Kies tot slot uit de verschillende kleuren en patronen waarin de vloerkleden voor in de tuin worden aangeboden.

 • Meest duurzame keuze

  Konges Slöjd Atmosphera Buitenvloerkleed (120 x 180 cm) 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy Buitenkleed Incl. Draagtas (270x200 cm) 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste keuze

  Karat Buitenkleed Palm Beach (160 x 230 cm) 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen

Hoe een buitenkleed schoonmaken?

Wanneer je over een buitenkleed van polypropyleen beschikt, wat in het merendeel van de gevallen zo zal zijn, kun je het materiaal eenvoudig afnemen met een vochtige doek. Voordat je water op het buitenkleed aanbrengt, is het verstandig deze schoon te vegen met de bezem.

Waarom een vloerkleed voor buiten kopen?

Met een vloerkleed voor buiten richt je het terras, je balkon of een veranda op een sfeervolle wijze in. Het vloerkleed kan de ruimte van meer kleur voorzien. Daarbij biedt een buitenkleed je veel comfort aan je voeten in de zomer; de tegels van het terras of balkon kunnen al snel heet worden.

Wanneer een buitenvloerkleed vervangen?

Buitenvloerkleden gaan over het algemeen lang mee, zeker wanneer ze van polypropyleen gemaakt zijn. Het vervangen van het kleed is pas noodzakelijk, wanneer je het vloerkleed voor buiten al eens omgedraaid hebt. Vaak kan het kleed aan beide kanten gebruikt worden. Een buitentapijt gaat over het algemeen jarenlang mee.

Is een buiten vloerkleed waterbestendig?

Een buiten vloerkleed is waterbestendig; je kunt het buitenkleed ook bij regen op je terras of balkon laten liggen. Mocht het tuintapijt na verloop van tijd vervuild raken, dan kun je het kleed afspoelen met water en afnemen met een vochtige doek.