Top 10: zwangerschapskussens

Producten door Redactie Ze.nl

Een zwangerschapskussen is een absolute must-have voor veel vrouwen; het helpt je een comfortabele slaaphouding aan te nemen. Juist in een periode dat voldoende nachtrust essentieel is! Niet alleen tijdens de zwangerschap is een zwangerschapskussen prettig. Niet voor niets wordt het ook wel een voedingskussen genoemd. Het draagt bij aan een ontspannen houding bij het voeden van je pasgeboren kind.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste zwangerschapskussens

Zwangerschapskussens zijn er in tal van verschillende soorten, modellen, kleuren en formaten. Hoe vind je het beste zwangerschapskussen voor jou? Dit artikel zet de top 10 beste zwangerschapskussens voor je op een rijtje. Kijk ook eens naar de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf kunt vergelijken, verderop op deze pagina.

 1. 1

  Litollo zwangerschapskussen (J-vorm) 

  • Zachte en fijne structuur
  • Geen bolletjes die je wakker houden
  • Stevigheid

  Prijs tonen

 2. 2

  Litollo zwangerschapskussen XXL (U-vorm) 

  • Zachte en fijne structuur

  Prijs tonen

 3. 3

  Telano XXL zwangerschapskussen (U-vorm) 

  • Groot
  • Zachte stof

  Prijs tonen

 4. 4

  Ella® XXL zwangerschapskussen (C-vorm) 

  • Gebruiksvriendelijk
  • Wasbaar

  Prijs tonen

 5. 5

  Ella® XXL zwangerschapskussen (J-vorm) 

  • Fijne stof
  • Goed gevuld
  • Comfortabel

  Prijs tonen

 6. 6

  Litalente ergonomisch lichaamskussen 

  • Gebruiksvriendelijk
  • Goede prijs/kwaliteit

  Prijs tonen

 7. 7

  Ella® XXL zwangerschapskussen (U-vorm) 

  • Goede prijs/kwaliteit
  • Een afneembare hoes

  Prijs tonen

 8. 8

  Suite Sheets zwangerschapskussen 

  • Voordelige prijs
  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 9. 9

  Sleep Comfort premium zwangerschapskussen 

  • Gebruiksvriendelijk
  • Goede prijs/kwaliteit

  Prijs tonen

 10. 10

  Bamboo® XXL zwangerschapskussen 

  • Goede prijs/kwaliteit

  Prijs tonen

Koopgids: de best geteste zwangerschapskussens

Heb jij al eens naar de verschillende modellen zwangerschapskussens gekeken? Hieronder zoomen we verder in op de beste opties van dit moment. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken.

1 Litollo zwangerschapskussen (J-vorm) 

Prijs tonen

Met het Litollo zwangerschapskussen in J-vorm kies je voor een optie welke speciaal ontworpen is om vrouwen de perfecte houding aan te laten nemen tijdens hun slaap; het heeft een positief effect op hun nachtrust. Groot voordeel van dit zwangerschapskussen is het feit, dat het je lichaam aan één zijde ondersteunt. Zo neemt het kussen minder ruimte in beslag, waarmee er voldoende plek overblijft voor je partner.

De hoes van dit Litollo voedingskussen is afneembaar en vervolgens te wassen. Zo houd je het kussen fris! De ergonomische vorm van het zwangerschapskussen biedt je lichaam op de juiste plekken ondersteuning, waarbij het zijn vorm behoudt door de polyester vulling ervan.

De hoes van dit Litollo voedingskussen is afneembaar en vervolgens te wassen.

Voordelen Litollo zwangerschapskussen (J-vorm) 

 • Zachte en fijne structuur
 • Geen bolletjes die je wakker houden
 • Stevigheid

2 Litollo zwangerschapskussen XXL (U-vorm) 

Prijs tonen

Op zoek naar een zwangerschapskussen welke het lichaam zowel aan de voor- als achterzijde ondersteunt? Kies in dat geval voor dit Litollo XXL zwangerschapskussen in U-vorm. Een optimaal en ergonomisch verantwoorde ondersteuning van het lichaam maakt dat je geniet van voldoende nachtrust. Daarbij kan de foetus een goede houding in de baarmoeder aannemen, op het moment dat jouw lichaam op de juiste wijze ondersteund wordt.

Net als bij het L-vormige zwangerschapskussen van Litollo is ook deze hoes afneem- en wasbaar. De polyester vulling van het kussen maakt dat deze diens vorm lang behoudt.

Een optimaal en ergonomisch verantwoorde ondersteuning van het lichaam

Voordelen Litollo zwangerschapskussen XXL (U-vorm) 

 • Zachte en fijne structuur

Nadelen Litollo zwangerschapskussen XXL (U-vorm) 

 • Groot voor klein bed

3 Telano XXL zwangerschapskussen (U-vorm) 

Prijs tonen

Een goede derde optie is het Telano XXL zwangerschapskussen, eveneens in U-vorm. Bij dit zwangerschapskussen wordt standaard een extra hoes geleverd, zo kun je het kussen blijven gebruiken zonder de hoes eerst te moeten wassen. Daarbij neem je het U-vormige zwangerschapskussen eenvoudig mee naar een hotel of logeeradres, dankzij de tas bij dit kussen.

Het model is uitgevoerd met 2,5 kilogram D15-vulling, wat een optimale ondersteuning biedt aan het lichaam en daarbij zeer stevig is. Met het zwangerschaps- en voedingskussen geniet je van een ontspannen houding in je slaap en bij het voeden van je kind.

Bij dit zwangerschapskussen wordt standaard een extra hoes geleverd.

Voordelen Telano XXL zwangerschapskussen (U-vorm) 

 • Groot
 • Zachte stof

4 Ella® XXL zwangerschapskussen (C-vorm) 

Prijs tonen

Het Ella® XXL zwangerschapskussen heeft een C-vorm en wijkt hiermee af van de reeds genoemde modellen. Deze vorm biedt zowel ondersteuning aan de buik, als aan je benen, rug en heup. Daarbij is het zwangerschapskussen multifunctioneel; je kunt het kussen ook gebruiken voor het voeden van je pasgeborene.

Doordat het zwangerschapskussen over een 100% natuurlijk katoenen overtrek beschikt, worden irritaties aan de huid voorkomen. Daarbij zorgt het natuurlijk katoen ervoor, dat de hoes ook op warme zomerdagen lekker fris blijft! Je kunt de hoes na gebruik wassen in de wasmachine.

Deze vorm biedt zowel ondersteuning aan de buik, als aan je benen, rug en heup.

Voordelen Ella® XXL zwangerschapskussen (C-vorm) 

 • Gebruiksvriendelijk
 • Wasbaar

5 Ella® XXL zwangerschapskussen (J-vorm) 

Prijs tonen

Profiteer van extra ondersteuning aan het lichaam tijdens je slaap, met dit Ella® XXL zwangerschapskussen in J-vorm. Het zwangerschapskussen is in verschillende houdingen toepasbaar; je gebruikt het kussen na de bevalling hiermee ook voor het voeden van de kleine.

Net als het voorgaande model van Ella® is ook dit zwangerschapskussen voorzien van een katoenen overtrek. Katoen heeft een ademende werking, wat het kussen gedurende een zwoele, warme zomernacht fris houdt. Wel zo prettig, wanneer je er dagelijks mee slaapt! Daarbij zijn er losse hoezen verkrijgbaar voor dit zwangerschapskussen.

Katoen heeft een ademende werking, wat het kussen gedurende een zwoele, warme zomernacht fris houdt.

Voordelen Ella® XXL zwangerschapskussen (J-vorm) 

 • Fijne stof
 • Goed gevuld
 • Comfortabel

6 Litalente ergonomisch lichaamskussen 

Prijs tonen

Met dit Litalente ergonomisch lichaamskussen kies je voor een goed beoordeeld en relatief goedkope optie. Het zwangerschapskussen kent verschillende toepassingen; niet alleen biedt het je lichaam ondersteuning tijdens de zwangerschap, ook kun je het kussen gebruiken bij het voeden van het kind en als kniekussen. Zo komt het kussen ook los van de zwangerschap van pas.

Het ergonomisch lichaamskussen van Litalente beschikt over een afneembare hoes. Door de hoes regelmatig te wassen houd je het kussen fris en schoon. De dubbel gestikte randen maken dat het kussen lang mee zal gaan.

De dubbel gestikte randen maken dat het kussen lang mee zal gaan.

Voordelen Litalente ergonomisch lichaamskussen 

 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs/kwaliteit

7 Ella® XXL zwangerschapskussen (U-vorm) 

Prijs tonen

Kies voor het Ella® XXL zwangerschapskussen in U-vorm, wanneer je op zoek bent naar een stevige en comfortabele optie. Dit kussen, dat ook te gebruiken is als lichaams- en voedingskussen, beschikt over een fleece hoes. Het maakt dat het kussen heel prettig en zacht aanvoelt aan de huid.

Je kunt deze hoes loshalen om het kussen schoon en fris te houden. Door de U-vorm van het zwangerschapskussen ondersteunt deze je lichaam op alle belangrijke plekken: je rug, buik, benen en heup.

Dit kussen, dat ook te gebruiken is als lichaams- en voedingskussen, beschikt over een fleece hoes

Voordelen Ella® XXL zwangerschapskussen (U-vorm) 

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Een afneembare hoes

8 Suite Sheets zwangerschapskussen 

Prijs tonen

Suite Sheets biedt je een scherp geprijsd zwangerschapskussen, welke het lichaam aan één zijde ondersteunt. Ideaal voor zwangere zijslapers! Het kussen is ook te gebruiken bij het voeden van het kind; je profiteert van extra ondersteuning onder bijvoorbeeld je arm.

Gebruik het Suite Sheets zwangerschapskussen niet alleen tijdens de zwangerschap. Je kunt deze ook inzetten om klachten aan de heup en knieën tegen te gaan tijdens je slaap, buiten een zwangerschap om. Het zwangerschapskussen valt goed te combineren met een bestaand hoofdkussen; het biedt je een optimale ondersteuning aan de nek.

Je kunt deze ook inzetten om klachten aan de heup en knieën tegen te gaan

Voordelen Suite Sheets zwangerschapskussen 

 • Voordelige prijs
 • Gebruiksvriendelijk

9 Sleep Comfort premium zwangerschapskussen 

Prijs tonen

Ga voor het Sleep Comfort premium XXL zwangerschapskussen, wanneer je extra ondersteuning wenst tijdens de nacht en bereid bent daar iets meer voor te betalen. Het kussen biedt je een optimaal comfort en ondersteunt het lichaam dankzij zijn U-vorm op alle belangrijke punten. Klachten aan je heup en bijvoorbeeld rug kunnen zo voorkomen worden.

In lijn met de andere modellen uit deze top 10 beste zwangerschapskussen, is ook de hoes van dit model afneembaar. Zo kun je deze periodiek wassen om het kussen schoon en fris te houden. De premiumkwaliteit van dit model zit onder meer in de vulling: 3.1 kilogram.

De premiumkwaliteit van dit model zit onder meer in de vulling: 3.1 kilogram

Voordelen Sleep Comfort premium zwangerschapskussen 

 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs/kwaliteit

10 Bamboo® XXL zwangerschapskussen 

Prijs tonen

De top 10 is compleet met het XXL zwangerschapskussen van Bamboo®. Het kussen behoudt diens vorm lang door de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen. Daarbij hebben deze materialen een anti-allergene werking en zijn ze vochtregulerend. Het helpt vervelende geurtjes tegen te gaan.

De hoes van het Bamboo® XXL zwangerschapskussen is afneembaar en daardoor eenvoudig schoon te houden.

Het kussen behoudt diens vorm lang door de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen.

Voordelen Bamboo® XXL zwangerschapskussen 

 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen Bamboo® XXL zwangerschapskussen 

 • Niet gebruiksvriendelijk

Aanvullende informatie

Verschillende vormen kussens

Bij de aankoop van een zwangerschapskussen heb je de keuze uit verschillende vormen kussens; een L-vorm, een U-vorm, een C-vorm en bijvoorbeeld een J-vorm. Hierbij moet worden opgemerkt dat sommige van deze vormen kussens sterk op elkaar lijken. Zo wordt een L-vormig zwangerschapskussen ook wel een body pillow genoemd. Van de verschillende opties zijn de body pillow en U-vormige zwangerschapskussens de populairste modellen. Ze bieden het lichaam de gewenste ondersteuning en houden de baby in een comfortabele positie.

Naast bovenstaande modellen kun je ook een wedge pillow en een ring pillow overwegen. Het eerste model plaats je onder je knieën of buik; het vormt een oplossing voor vrouwen die last hebben van reflux of maagzuur. Een ring pillow wordt aangeboden aan zwangere vrouwen met het carpaal tunnel syndroom, waarbij je extra vocht vasthoudt tijdens de zwangerschap.

Materiaalgebruik in zwangerschapskussen

De meeste zwangerschapskussens zijn gemaakt van katoen, polyester of wol. Hierbij geldt dat de hoes van het zwangerschapskussen vrijwel altijd afneembaar is en vervolgens in de wasmachine op lage temperatuur gewassen kan worden. Voor katoen geldt dat het materiaal ademend werkt, wat zeker in de zomer een voordeel is. Met polyester kies je voor een voordelige en daarnaast duurzame optie. Wol heeft de fijne eigenschap dat het zeer zacht is en daarmee prettig aanvoelt aan de huid.

Uiteenlopende prijzen tussen kussens

Een voordelig geprijsd zwangerschapskussen schaf je voor 20 tot 25 euro aan. Er zijn echter ook modellen verkrijgbaar voor meer dan 50 euro. Het verschil in prijs zit onder meer in de gebruikte materialen en het formaat van de zwangerschapskussens. Sommige modellen zijn gemaakt van een kwalitatief beter materiaal dan andere kussens, wat het verschil in prijs en duurzaamheid verklaart. Kijk ook naar het gewicht van de vulling; des te groter het gewicht, des te meer comfort het kussen biedt en des te hoger ligt de prijs ervan vaak ook.

Tip: let op de extra’s bij een zwangerschapskussen. Zo worden sommige kussens standaard met een extra hoes geleverd. Of let op de draagtas die soms bij een zwangerschapskussen zit. Ideaal, wanneer je af en toe buiten de deur slaapt en je kussen mee wilt nemen.

Conclusie: zo kies je het beste zwangerschapskussen!

Een zwangerschapskussen biedt je als zwangere vrouw tal van voordelen. Het helpt klachten aan onder meer je rug, knieën en heup te voorkomen. Daarbij zorgt het zwangerschapskussen dat je baby in een comfortabele houding blijft liggen. Ook ondersteunt het kussen je lichaam bij het voeden na de geboorte van het kind. Het is zelfs mogelijk het kussen te blijven gebruiken nadat je gestopt bent met het geven van borstvoeding; het helpt lichamelijke klachten tegen te gaan.

In je zoektocht naar het beste zwangerschapskussen is het zaak te letten op het formaat ervan, het type kussen en de materialen waarvan deze gemaakt is. Je koopt een zwangerschapskussen al voor een paar tientjes; een onmisbaar item in de slaapkamer van een zwangere vrouw!

 • Meest duurzame keuze

  Litollo zwangerschapskussen XXL (U-vorm) 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Litollo zwangerschapskussen (J-vorm) 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste keuze

  Bamboo® XXL zwangerschapskussen 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen

Kan je een zwangerschapskussen wassen?

Een zwangerschapskussen beschikt vaak over een afneembare hoes. Haal de hoes van het kussen af en was deze op 30 of maximaal 40 graden Celsius. De exacte instructies voor het wassen van een zwangerschapskussen vind je op het waslabel in de hoes.

Welk zwangerschapskussen kopen?

Let bij het kopen van een zwangerschapskussen op de vorm ervan, de afmeting van het kussen en het materiaal waarvan deze gemaakt is. Katoen is bijvoorbeeld zeer ademend, terwijl wol erg zacht aanvoelt en polyester bekendstaat om zijn duurzaamheid en scherpe prijs.

Wanneer een zwangerschapskussen gebruiken?

Zoals de naam al verklapt, wordt een zwangerschapskussen gebruikt tijdens de zwangerschap. Het kussen ondersteunt het lichaam om klachten aan de rug, benen, heup en buik tegen te gaan. Gebruik een zwangerschapskussen echter ook buiten de zwangerschap om, wanneer je regelmatig met een stijve rug op staat. Of laat het kussen je arm ondersteunen bij het voeden van je baby na de geboorte ervan.

Waar koop je een zwangerschapskussen?

Een zwangerschapskussen koop je eenvoudig online. Het aanbod aan zwangerschapskussens is zeer groot. Zo vind je niet alleen een model dat qua vorm, materiaal en prijs op je wensen aansluit, maar ook de looks heeft passend bij het interieur van je slaapkamer.