Top 10: pizzascheppen

Producten door Redactie Ze.nl

Niets is leuker en smaakvoller dan het bakken van je eigen pizza. Heb jij het al eens gedaan? Je kunt eindeloos variëren in de ingrediënten waarmee je de verse pizzabodem bedekt. Schaf een pizzaoven aan, of gebruik je bestaande kamado om een pizza te bereiden. Combineer de pizzaoven met een pizzaschep, die je helpt de warme pizza’s op een veilige manier in en uit de oven te halen. In dit artikel lees je meer over de beste pizzascheppen van dit moment.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste pizzascheppen

Snel op zoek naar een kwalitatief goede pizzaschep voor jouw oven? Kies voor een van de pizzascheppen uit onderstaand overzicht.

 1. 1

  Gadgy pizzaschep voor een BBQ en oven 

  • Stevig houten handvat
  • Ophangbaar
  • Dunne bladrand

  Prijs tonen

 2. 2

  Boska pizzaschep voor de barbecue en oven 

  • Ophangbaar

  Prijs tonen

 3. 3

   Qwality pizzaschep en pizzasnijder 

  • Ophangbaar en opvouwbaar
  • Pizzasnijder inbegrepen

  Prijs tonen

 4. 4

  Inpro ronde pizzaschep 

  • Stevig houten handvat
  • Bestemd voor in de vaatwasser

  Prijs tonen

 5. 5

  Relaxdays vierkante pizzaschep 

  • Relatief lang handvat

  Prijs tonen

 6. 6

  Compacte ronde pizzaschep van HR Accessoires 

  • Ophangbaar

  Prijs tonen

 7. 7

  Fikki draaischep voor pizza’s 

  • Relatief lang handvat

  Prijs tonen

 8. 8

  GrillX pizzaschep en pizzasnijder 

  • Pizzasnijder inbegrepen
  • Ophangbaar

  Prijs tonen

 9. 9

  RVS inklapbare pizzaschep 

  • Inklapbaar
  • Ophangbaar

  Prijs tonen

 10. 10

  BrandNewCake® ophangbare pizzaschep 

  • Ophangbaar
  • Relatief lang handvat

  Prijs tonen

Koopgids: beste pizzascheppen

Pizzascheppen worden in tal van verschillende soorten aangeboden, zoals de bovenstaande top 10 pizzascheppen je laat zien. Wat maakt de ene pizzaschep uit dit overzicht tot een betere keuze dan het andere model? Op welke punten verschillen de pizza scheppen van elkaar? Tijd om verder in te zoomen.

1 Gadgy pizzaschep voor een BBQ en oven 

Prijs tonen

Deze Gadgy pizzaschep is geschikt voor het gebruik op een pizzasteen in de barbecue, of in de oven. Het model heeft een stevig houten handvat, voorzien van een compact lusje. Dit lusje maakt het mogelijk om de pizzaspatel na gebruik op te hangen naast of aan de barbecue en pizzaoven. De dunne bladrand van deze pizza schep maakt het opscheppen van de pizza heel eenvoudig. Het voorkomt dat je de pizza voornamelijk door de oven schuift. Niet onbelangrijk, de Gadgy pizzaschep voor BBQ’s en oven wordt tegen een scherpe prijs aangeboden.

De dunne bladrand van deze pizza schep maakt het opscheppen van de pizza heel eenvoudig.

Voordelen Gadgy pizzaschep voor een BBQ en oven 

 • Stevig houten handvat
 • Ophangbaar
 • Dunne bladrand

2 Boska pizzaschep voor de barbecue en oven 

Prijs tonen

Ook het overwegen waard is de Boska pizzaschep voor het bakken van pizza’s in de oven en op de barbecue. Deze pizzaschep heeft een handig eikenhouten handvat, waarmee je het opscheppen van een pizza vereenvoudigt. Daarbij kun je het handvat gebruiken om de pizzaschep aan op te hangen. Het blad is gemaakt van hoogwaardig aluminium.

Deze pizzaschep heeft een handig eikenhouten handvat, waarmee je het opscheppen van een pizza vereenvoudigt.

Voordelen Boska pizzaschep voor de barbecue en oven 

 • Ophangbaar

3  Qwality pizzaschep en pizzasnijder 

Prijs tonen

Met de Qwality pizzaschep kies je voor een combinatie van twee hulpmiddelen. Deze set bestaat niet alleen uit een kwalitatief goede pizzaschep, maar bevat daarnaast een pizzasnijder. Zo deel je de pizza direct op in vier of acht stukken. De pizzaschep is opvouwbaar en beschikt aan het uiteinde over een lus, waaraan je de pizzaschep op kunt hangen. Doordat deze opvouwbaar is, berg je de pizza schep na gebruik gemakkelijk op. Het blad van deze pizzaspatel is gemaakt van aluminium.

Deze set bestaat niet alleen uit een kwalitatief goede pizzaschep, maar bevat daarnaast een pizzasnijder.

Voordelen  Qwality pizzaschep en pizzasnijder 

 • Ophangbaar en opvouwbaar
 • Pizzasnijder inbegrepen

4 Inpro ronde pizzaschep 

Prijs tonen

Waar de voorgaande modellen pizza spatels een rechthoekige vorm met rond uiteinde hadden, biedt Inpro een ronde pizzaschep aan met een stevig houten handvat. Nadeel van dit handvat is wel, dat deze wat korter is dan die van andere modellen pizzascheppen. De pizzaschep is gemaakt van RVS en daarmee een heel duurzaam en stevig product. De pizzaschep blijft lang mooi en doet zijn werk goed. Ook handig: je kunt de pizzaschep reinigen in de vaatwasser.

De pizzaschep is gemaakt van RVS en daarmee een heel duurzaam en stevig product.

Voordelen Inpro ronde pizzaschep 

 • Stevig houten handvat
 • Bestemd voor in de vaatwasser

Nadelen Inpro ronde pizzaschep 

 • Relatief kort handvat

5 Relaxdays vierkante pizzaschep 

Prijs tonen

Vergelijkbaar met eerdere modellen is ook deze stevige, vierkante pizzaschep van Relaxdays een praktische oplossing voor het uit de oven halen van een verse pizza. Het model beschikt over een relatief lang handvat, wat veilig werken ondersteunt. De schep is gemaakt van aluminium; het handvat van hout. Nadeel van dit model is dat een lusje ontbreekt aan het uiteinde van de pizzaschep. Je kunt de pizzaschep zodoende niet ophangen.

De schep is gemaakt van aluminium; het handvat van hout.

Voordelen Relaxdays vierkante pizzaschep 

 • Relatief lang handvat

Nadelen Relaxdays vierkante pizzaschep 

 • Niet ophangbaar

6 Compacte ronde pizzaschep van HR Accessoires 

Prijs tonen

Haal je zelfgemaakte pizza eenvoudig van de barbecue of je pizzaoven met deze stevige en compacte pizzaschep van HR Accessoires. Het model wordt in verschillende maten aangeboden: met een diameter van 25.5 en 30.5 centimeter. Voor een gemiddelde pizza wordt een formaat van 30.5 centimeter aangeraden. De ronde pizzaschep heeft een houten handvat en een blad van aluminium. Handig aan het houten handvat van de pizzaschep is het oog waarvan deze is voorzien; je hangt de pizza schep hier eenvoudig mee op.

Het model wordt in verschillende maten aangeboden: met een diameter van 25.5 en 30.5 centimeter.

Voordelen Compacte ronde pizzaschep van HR Accessoires 

 • Ophangbaar

7 Fikki draaischep voor pizza’s 

Prijs tonen

Snel pizza’s kunnen verplaatsen in een diepere pizzaoven? Kies in dat geval voor deze draaischep van Fikki. Het model is veel langer dan de andere pizzascheppen uit dit overzicht. Waar je bij een kleine pizzaoven of kamado voldoende hebt aan een handvat van zo’n 50 centimeter, is dat voor grotere pizzaovens te klein. Kies bij deze modellen voor een draaischep als deze van Fikki. De schep is gemaakt van RVS, terwijl voor het handvat hardhout gebruikt is. Het zijn duurzame materialen, die maken dat de Fikki pizzaschep lang mee zal gaan.

Het zijn duurzame materialen, die maken dat de Fikki pizzaschep lang mee zal gaan.

Voordelen Fikki draaischep voor pizza’s 

 • Relatief lang handvat

Nadelen Fikki draaischep voor pizza’s 

 • Niet ophangbaar

8 GrillX pizzaschep en pizzasnijder 

Prijs tonen

Met de GrillX kamado pizzaschep leg je de verse pizza’s eenvoudig op de pizzasteen in je kamado of barbecue. Ook voor het uit de pizzaoven halen van een verse pizza is dit model zeer geschikt. De pizzaschep wordt geleverd in combinatie met een pizzasnijder. Beide hulpmiddelen hebben een stevig houten handvat, dat prettig in de hand ligt. Daarbij is het handvat van de pizzaschep voorzien van oog. Dit maakt het mogelijk om de pizzaschep op te hangen aan je kamado of werkblad.

Beide hulpmiddelen hebben een stevig houten handvat, dat prettig in de hand ligt.

Voordelen GrillX pizzaschep en pizzasnijder 

 • Pizzasnijder inbegrepen
 • Ophangbaar

9 RVS inklapbare pizzaschep 

Prijs tonen

Op zoek naar een pizzas chep die je na gebruik eenvoudig opbergt? Kies in dat geval voor deze inklapbare RVS pizzaschep. Het model heeft een stevig handvat, uitgevoerd met een halfrond oogje aan het uiteinde. Dit maakt het mogelijk om de pizzaschep bij het gebruik ervan op te hangen aan je werkblad of bijvoorbeeld de barbecue.

Het model heeft een stevig handvat, uitgevoerd met een halfrond oogje aan het uiteinde.

Voordelen RVS inklapbare pizzaschep 

 • Inklapbaar
 • Ophangbaar

10 BrandNewCake® ophangbare pizzaschep 

Prijs tonen

De laatste pizzaspatel die je zou moeten bekijken is dit model van BrandNewCake®. Deze pizzaschep is 80 centimeter lang en daarmee ook geschikt voor een diepere pizzaoven. Het model beschikt over een stevig houten handvat, met aan het uiteinde een metalen ringetje. Je kunt de pizzaschep hier eenvoudig aan ophangen. Het blad van de pizzaschep is gemaakt van aluminium. Nadeel van het model: de pizzaschep is relatief duur in vergelijking met de andere pizza scheppen uit dit overzicht.

Deze pizzaschep is 80 centimeter lang en daarmee ook geschikt voor een diepere pizzaoven.

Voordelen BrandNewCake® ophangbare pizzaschep 

 • Ophangbaar
 • Relatief lang handvat

Waarvoor gebruik je een pizzaschep?

Een pizzaschep helpt je een vers bereide pizza op een veilige wijze op de pizzasteen van je kamado of in de pizzaoven te schuiven. Doe je dit met de hand, dan loop je niet alleen het risico jezelf te bezeren maar is de kans daarbij groot dat de pizza z’n vorm verliest. Het deeg breekt, wordt in elkaar gedrukt, enzovoorts. Nadat je de pizza op de pizzasteen of in de pizzaoven geschoven hebt, kun je deze af en toe draaien met de pizzaschep. Het zorgt voor een gelijkmatige verhitting van de verschillende ingrediënten. Evenals dat je de pizzaschep gebruikt om de pizza weer uit de oven te halen.

Tip: gebruik een pizza schep niet alleen voor het bereiden van verse pizza’s, maar bijvoorbeeld ook om taarten of broden uit de warme oven te halen.

Verschillende pizzascheppen

Pizzascheppen worden in verschillende varianten aangeboden, zoals het overzicht met de beste pizzascheppen op deze pagina heeft laten zien. Denk aan het verschil tussen een rechthoekige en ronde pizzaschep, een RVS- en een aluminium pizzaschep, een gesloten- en een geperforeerde pizzaschep, enzovoorts.

In de basis wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten: de klassieke pizzaschep (vaak gesloten) en de kleinere draaischep (vaak geperforeerd). Voor een hobbyist zijn beide modellen geschikt. Kies voor een pizzaschep waarvan de lengte past bij de pizzaoven of barbecue die je gebruikt. Het voordeel van een geperforeerde pizza schep kent twee kanten: een geperforeerd blad maakt dat overtollig bloem van de bodem van de pizza verdwijnt en is daarbij lichter dan een gesloten model. Zeker de RVS pizzascheppen kunnen zwaarder zijn.

Verschillende materialen pizzascheppen

De meeste pizzascheppen hebben een houten handvat en een schep van aluminium. Er zijn ook pizzascheppen van RVS of bijvoorbeeld staal. Het is voornamelijk van belang dat je het houten handvat stevig vast kunt houden om op veilige manier te werken bij het bakken van verse pizza’s. Daarnaast moet het materiaal van de schep voldoende dun zijn, om deze onder de pizza te kunnen schuiven. Zou het blad te dik zijn, dan is het lastig de pizza op het blad te schuiven; de pizza zal voornamelijk door de oven of over de barbecue geschoven worden.

Er worden ook volledig houten pizzas cheppen verkocht. Een houten pizzaschep ziet er echter voornamelijk mooi uit; het is minder praktisch dan een RVS- of aluminium pizzaschep. Het hout is al snel te dik, waardoor je de pizza nauwelijks uit de oven zal kunnen halen.

Pizzascheppen voor kamado’s

Ben je specifiek op zoek naar kamado pizza scheppen? Kies in dat geval voor een pizzaschep waarvan de lengte van het handvat beperkt is. Het vergemakkelijkt het gebruik van de pizzaspatel. Je hoeft de pizza bij een kamado nauwelijks te bewegen; je schuift deze immers direct op de pizzasteen in de kamado. Op dit punt verschilt de barbecue van een pizzaoven; in de pizzaoven schuif je de verse pizza vaak veel verder naar achter. Een lang handvat is in zo’n geval wenselijk.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

In dit artikel werden verschillende aspecten genoemd op basis waarvan de diverse modellen pizzascheppen met elkaar te vergelijken zijn. Denk aan het materiaal waarvan ze worden gemaakt, het type blad en de lengte van het handvat. Er zijn nog enkele andere factoren om rekening mee te houden:

 • Lusje of oogje handvat: vaak wordt het handvat van een pizzaschep voorzien van een lusje of oogje. Dit maakt het mogelijk om de pizzaschep aan je werkbank of bijvoorbeeld een barbecue op te hangen.

 • Inklapbaar handvat: bij sommige pizzascheppen is het handvat inklapbaar. Dit maakt het mogelijk om de pizzaschep ruimtebesparend op te bergen. Nadeel van een inklapbare pizzaschep is dat het handvat soms minder stevig is.

 • Vaatwasserbestendig: voor sommige pizzascheppen geldt dat deze vaatwasserbestendig zijn. Het maakt het schoonmaken van de schep heel eenvoudig.

 • Grootte van het blad: de meeste pizzascheppen hebben een blad met een breedte van zo’n 30 centimeter. Dit is voor de meeste pizza’s voldoende; een pizza is gemiddeld zo’n 28 centimeter breed. Er zijn ook pizzascheppen die net iets kleiner zijn, bijvoorbeeld 25 centimeter. Bekijk welke breedte past bij jouw oven.

Prijzen van pizzascheppen (hoog – laag)

De meeste pizzascheppen worden aangeboden voor een prijs tussen de 15 en 25 euro. In sommige gevallen krijg je voor deze prijs niet alleen een pizzaschep, maar ook direct een pizzasnijder. Een leuke extra! De meer professionele schep, bijvoorbeeld met een hardhouten handvat en een RVS blad, wordt aangeboden tegen een prijs van zo’n 30 tot 35 euro.

Conclusie: zo kies je de beste pizzaschep

Het aanbod aan pizzascheppen is groot, waarbij veel van deze modellen zullen voldoen aan de eisen die je vooraf hebt. Belangrijk bij een pizzaschep kopen is voornamelijk, dat het handvat hiervan de juiste lengte heeft. Bij het bakken van pizza’s op een pizzasteen in de kamado is een kort handvat wenselijk; bij het gebruik van een pizzaoven heb je een langer handvat nodig om veilig te kunnen werken.

Een geperforeerd blad kan wenselijk zijn, zeker wanneer je de overtollige bloem van een pizzabodem wilt kunnen schudden. Het is echter geen must, de gesloten pizzascheppen volstaan in de meeste gevallen.

 • Meest duurzaam

  Boska pizzaschep voor de barbecue en oven 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy pizzaschep voor een BBQ en oven 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Compacte ronde pizzaschep van HR Accessoires 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over pizzascheppen

Waarom een pizzaschep kopen?

Een pizzaschep kopen is aan te raden, wanneer je verse pizza’s bakt in een pizzaoven of op een kamado. De pizzaschep maakt het heel eenvoudig om de verse pizza’s op een veilige manier in de oven te schuiven en er weer uit te halen.

Wat is de juiste breedte van een pizzaschep?

De juiste breedte van een pizzaschep is afhankelijk van de breedte van je oven. Vaak hebben de pizza’s die men thuis bereidt een breedte van zo’n 27-28 centimeter; een pizzaschep van 30 centimeter breed volstaat.

Hoe een pizzaschep schoonmaken?

Een pizzaschep schoonmaken is heel eenvoudig. Neem het RVS- of aluminium blad van een pizzaschep af met een vochtige doek, of maak deze schoon met de zachte zijde van een schuursponsje. Sommige modellen pizzascheppen zijn vaatwasserbestendig.

Hoeveel kost een pizzaschep?

Een kwalitatief goede pizzaschep heeft een prijs tussen de 15 en 25 euro. Je kunt een pizzaschep online kopen, hier is het aanbod het grootst.