Top 10: weerstations

Producten door Redactie Ze.nl

Meten is weten! Dat geldt onder meer voor het klimaat binnen en buiten je woning. Hoe hoog is de luchtvochtigheid momenteel? Wat is de temperatuur in de woonkamer? Wanneer gaat de zon vandaag onder? Het zijn vragen die door een weerstation beantwoord worden. Weerstations worden in tal van verschillende soorten en modellen aangeboden. Denk aan het verschil tussen een analoog, digitaal en radiogestuurd weerstation. Daarbij maakt men onderscheid tussen weerstations voor binnen en buiten. In dit artikel zetten we de top 10 beste weerstations op een rijtje.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste weerstations

Snel op zoek naar het beste weerstation? Bekijk onderstaand overzicht met de 10 beste weerstations van dit moment.

 1. 1

  Gadgy draadloos weerstation voor binnen en buiten 

  • Slank ontwerp
  • Voor binnen en buiten
  • Draadloos

  Prijs tonen

 2. 2

  Emos Select draadloos weerstation 

  • Voor binnen en buiten

  Prijs tonen

 3. 3

   Qumax digitale hygrometer en thermometer 

  • Draadloos
  • Scherpe prijs

  Prijs tonen

 4. 4

  kwali.® Pro 2023 draadloos weerstation 

  • Draadloos
  • Voor binnen en buiten

  Prijs tonen

 5. 5

  LuxerLiving weerstation voor binnen en buiten 

  • Voor binnen en buiten
  • Stijlvol design

  Prijs tonen

 6. 6

  Ease Electronicz hygrometer 

  • Plakstrip inbegrepen
  • Draadloos

  Prijs tonen

 7. 7

  Yuccon weerstation voor binnen en buiten 

  • Voor binnen en buiten
  • Strak ontwerp

  Prijs tonen

 8. 8

  Tool Meister TM2 hygro- en thermometer 

  • Voor binnen en buiten
  • Draadloos

  Prijs tonen

 9. 9

  Tool Meister Pearl Air Mini hygro- en thermometer 

  • Draadloos

  Prijs tonen

 10. 10

  Yuccon digitaal weerstation voor binnen 

  • Draadloos

  Prijs tonen

Koopgids: beste weerstation

Tijd om de verschillende opties nader te bekijken. Wat maakt het ene weerstation een betere keuze dan het andere? Op welke punten verschillen de weerstations van elkaar? Het benoemen van de verschillen maakt het voor jou makkelijker om tot een weloverwogen keuze te komen.

1 Gadgy draadloos weerstation voor binnen en buiten 

Prijs tonen

Met het Gadgy draadloze weerstation kies je voor een oplossing voor binnen en buiten, doordat het apparaat voorzien is van een standaard meegeleverde buitensensor. Het display van het Gadgy weerstation geeft de temperatuur weer, de luchtvochtigheid, de tijd en datum en het comfortniveau in huis. Daarbij biedt het weerstation een digitaal weerbericht. Handig, wanneer je voornemens bent om later op de dag een rondje te gaan hardlopen of fietsen! Het slanke ontwerp van het Gadgy weerstation maakt dat deze nauwelijks opvalt. Zet het weerstation op bijvoorbeeld een bijzettafel, of hang deze aan de wand.

Het display van het Gadgy weerstation geeft de temperatuur weer, de luchtvochtigheid, de tijd en datum en het comfortniveau in huis. Daarbij biedt het weerstation een digitaal weerbericht.

Voordelen Gadgy draadloos weerstation voor binnen en buiten 

 • Slank ontwerp
 • Voor binnen en buiten
 • Draadloos

2 Emos Select draadloos weerstation 

Prijs tonen

Vergelijkbaar met het weerstation van Gadgy, biedt ook dit Emos Select weerstation data over het klimaat binnen én buiten je woning. Het weerstation wordt geleverd met een buitensensor, die onder meer de luchtvochtigheid en temperatuur meet. Het scherm van dit weerstation biedt vergelijkbare gegevens aan, als het weerstation van Gadgy. Denk aan de temperatuur, de luchtvochtigheid, de weersvoorspelling en de datum en tijd. Middels het geïntegreerde touchscreen valt het weerstation heel eenvoudig te bedienen.

Middels het geïntegreerde touchscreen valt het weerstation heel eenvoudig te bedienen.

Voordelen Emos Select draadloos weerstation 

 • Voor binnen en buiten

3  Qumax digitale hygrometer en thermometer 

Prijs tonen

Dit weerstation van Qumax is relatief simpel vormgegeven en biedt je uitsluitend data over het binnenklimaat. Lees naast de datum en tijd ook de temperatuur en luchtvochtigheid in huis af van het display. Het model is draadloos, waarbij de accu zo’n zes maanden mee zal gaan. Het is niet mogelijk om data op te vragen over de temperatuur en luchtvochtigheid buiten je woning; dit model wordt geleverd zonder sensor voor buiten. Ook beschikt het model niet over een touchscreen. Voordeel van de Qumax digitale hygrometer en thermometer is de scherpe prijs hiervan.

Het model is draadloos, waarbij de accu zo’n zes maanden mee zal gaan.

Voordelen  Qumax digitale hygrometer en thermometer 

 • Draadloos
 • Scherpe prijs

Nadelen  Qumax digitale hygrometer en thermometer 

 • Zonder buitensensor
 • Geen touchscreen

4 kwali.® Pro 2023 draadloos weerstation 

Prijs tonen

Net als de weerstations van Gadgy en Emos Select is ook het kwali.® Pro 2023 draadloos weerstation zowel voor de temperatuur en luchtvochtigheid in huis, als voor buiten te gebruiken. Het model heeft een fraai ontwerp en beschikt over een makkelijk af te lezen scherm. Het scherm biedt je niet alleen actuele data, maar ook een nauwkeurige weersvoorspelling voor de komende uren. Dit weerstation is te koppelen aan maximaal drie buitensensoren, die eveneens draadloos zijn. Standaard wordt een losse buitensensor meegeleverd met dit weerstation.

Het model heeft een fraai ontwerp en beschikt over een makkelijk af te lezen scherm.

Voordelen kwali.® Pro 2023 draadloos weerstation 

 • Draadloos
 • Voor binnen en buiten

5 LuxerLiving weerstation voor binnen en buiten 

Prijs tonen

Het LuxerLiving weerstation voor binnen en buiten lijkt qua functionaliteit sterk op de reeds genoemde modellen, met uitzondering van de relatief simpele optie van Qumax. Dit model blinkt uit in z’n design, met een fraaie houtlook omranding. Het maakt het LuxerLiving weerstation eenvoudig in te passen in het interieur binnen je woning. Op het heldere display van dit apparaat vind je data over de temperatuur en luchtvochtigheid; zowel voor binnen, als voor buiten. Daarbij wordt er een weersvoorspelling gegeven, wat je helpt te bepalen of het een goed moment is om de fiets te pakken. Standaard wordt er een sensor meegeleverd met dit weerstation, dat je zowel binnen als buiten op kunt hangen.

Dit model blinkt uit in z’n design, met een fraaie houtlook omranding.

Voordelen LuxerLiving weerstation voor binnen en buiten 

 • Voor binnen en buiten
 • Stijlvol design

6 Ease Electronicz hygrometer 

Prijs tonen

Vergelijkbaar met het weerstation van Qumax, is ook deze optie van Ease Electronicz bijzonder simpel, maar strak vormgegeven. Dit kleine apparaatje is uitsluitend binnen je woning te gebruiken en kan niet worden verbonden aan externe sensoren. Het apparaat geeft je data over de actuele temperatuur en luchtvochtigheid in huis. Op basis van deze data toont het weerstation een smiley, die aangeeft hoe comfortabel het klimaat in huis is. Dankzij de plakstrip die met de hygrometer en thermometer meegeleverd wordt, kun je deze eenvoudig ophangen aan de muur. Het model wordt in zowel witte als zwarte kleur aangeboden. Wat past het beste bij jouw interieur?

Met de set worden standaard een aantal labels meegeleverd, waarop je aangeeft welk ingrediënt je in de voorraadpot bewaart.

Voordelen Ease Electronicz hygrometer 

 • Plakstrip inbegrepen
 • Draadloos

Nadelen Ease Electronicz hygrometer 

 • Niet voor buiten

7 Yuccon weerstation voor binnen en buiten 

Prijs tonen

Met dit Yuccon weerstation voor binnen en buiten heb je alle belangrijke data over het klimaat in huis bij de hand. Het model wordt geleverd met een buitensensor en kent een bereik van zo’n honderd meter. Op het heldere display van dit weerstation vind je de temperatuur en luchtvochtigheid binnen en buiten je woning. Daarbij wordt een simpele weersvoorspelling aangeboden op het scherm. Het model heeft een strak ontwerp, waardoor deze nauwelijks opvalt op een dressoir of bijvoorbeeld in de boekenkast. Indien gewenst kun je tot drie sensoren op het Yuccon weerstation aansluiten.

Het model heeft een strak ontwerp, waardoor deze nauwelijks opvalt op een dressoir of bijvoorbeeld in de boekenkast.

Voordelen Yuccon weerstation voor binnen en buiten 

 • Voor binnen en buiten
 • Strak ontwerp

8 Tool Meister TM2 hygro- en thermometer 

Prijs tonen

De Tool Meister TM2 hygro- en thermometer is één van de voordeligste opties, wanneer je de temperatuur en luchtvochtigheid in huis wilt kunnen meten. Het model heeft een heel simpel ontwerp en is zwart van kleur. Overigens wordt dit apparaat ook in verschillende andere kleuren aangeboden. Handige plakstrips die met het weerstation mee worden geleverd kunnen worden gebruikt om het apparaat op te hangen aan de wand. Naast de mogelijkheid om het klimaat in huis te beoordelen, kun je het apparaat ook mee naar buiten nemen. Het is niet mogelijk om een losse sensor op de hygro- en thermometer aan te sluiten.

De Tool Meister TM2 hygro- en thermometer is één van de voordeligste opties, wanneer je de temperatuur en luchtvochtigheid in huis wilt kunnen meten.

Voordelen Tool Meister TM2 hygro- en thermometer 

 • Voor binnen en buiten
 • Draadloos

9 Tool Meister Pearl Air Mini hygro- en thermometer 

Prijs tonen

Naast de TM2 hygro- en thermometer, biedt Tool Meister een tweede optie. Dit Tool Meister Pearl Air Mini weerstation biedt iets meer mogelijkheden. In die zin, dat dit apparaat een indicatie geeft van het comfort in huis bij het huidige klimaat. Het wordt aangeduid met een simpele smiley. Dit model weerstation is iets groter dan het TM2-model. Je kunt de hygro- en thermometer zowel staand als hangend aan de wand gebruiken voor het meten van de luchtvochtigheid en temperatuur. Het is niet mogelijk om losse sensoren te koppelen met dit weerstation.

Je kunt de hygro- en thermometer zowel staand als hangend aan de wand gebruiken voor het meten van de luchtvochtigheid en temperatuur.

Voordelen Tool Meister Pearl Air Mini hygro- en thermometer 

 • Draadloos

Nadelen Tool Meister Pearl Air Mini hygro- en thermometer 

 • Niet voor buiten

10 Yuccon digitaal weerstation voor binnen 

Prijs tonen

Eerder trof je al een digitaal weerstation van Yuccon in dit overzicht met de 10 beste weerstations. Dit model is goedkoper, maar uitsluitend bedoeld voor binnen. Op het heldere display van het digitale weerstation van Yuccon tref je de actuele temperatuur en luchtvochtigheid. Op basis van deze data geeft het weerstation met een simpele kleurenbalk aan, in hoeverre het binnenklimaat comfortabel is. Mogelijk is de lucht iets te droog, of juist te vochtig. Het model is licht van gewicht en daardoor eenvoudig aan de wand te hangen. Middels de standaard zou je het weerstation ook op een bijzettafel of dressoir kunnen plaatsen.

Middels de standaard zou je het weerstation ook op een bijzettafel of dressoir kunnen plaatsen.

Voordelen Yuccon digitaal weerstation voor binnen 

 • Draadloos

Nadelen Yuccon digitaal weerstation voor binnen 

 • Niet voor buiten

Waar plaats je een weerstation?

De meeste huishoudens plaatsen hun weerstation in de woonkamer, daar hier de meeste tijd wordt doorgebracht. Verschillende weerstations bieden de mogelijkheid om hier losse sensoren aan te koppelen. Deze sensoren kunnen zowel buiten, als in andere ruimtes binnen de woning worden opgehangen. Zo heb je de mogelijkheid om niet alleen het klimaat beneden te meten, maar bijvoorbeeld ook in de slaapkamer of op zolder.

Veel weerstations zijn dermate licht van gewicht, dat je ze makkelijk meeneemt naar een andere plek binnen of buiten je woning. Houd er rekening mee, dat de sensoren enige tijd moeten acclimatiseren voordat er betrouwbare data wordt gedeeld over het klimaat op deze nieuwe locatie.

Welke soorten weerstations zijn er?

In de basis wordt onderscheid gemaakt tussen drie soorten weerstations, namelijk: analoge, digitale en radiogestuurde weerstations. Een analoog weerstation is het simpelste model, dat vaak uitsluitend de temperatuur en luchtvochtigheid meet. Wellicht ken je deze weerstations nog van vroeger; het model kenmerkt zich door z’n losse metertjes. Tegenwoordig zijn er modernere opties.

Wil je zowel het klimaat binnen, als buiten je woning kunnen monitoren? Kies in dat geval voor een digitaal weerstation. Deze verzamelt meer data dan een analoog model weerstation. In sommige gevallen is het mogelijk om zo’n digitaal weerstation te koppelen aan een app op je telefoon. Zo heb je de data over het klimaat in huis altijd bij de hand.

Het meest uitgebreid is een radiogestuurd weerstation, dat zowel data van eigen sensoren gebruikt als van externe weerstations. Dat laatste is noodzakelijk om bijvoorbeeld een voorspelling van het weer te kunnen geven voor de komende uren.

Extra’s bij een weerstation

In sommige gevallen worden er extra’s met het weerstation meegeleverd. Het geldt voornamelijk voor de digitale- en radiogestuurde producten. Denk bij deze extra’s aan een mobiele app, waarmee je de data van het weerstation op afstand uit kunt lezen. Of denk aan een losse sensor, om ook de data over het klimaat buiten je woning te kunnen meten. Vaak gaat het om slechts één sensor. Het is in sommige gevallen mogelijk om het aantal sensoren wat aan het weerstation gekoppeld zit uit te breiden tot maximaal drie.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

In dit artikel werden verschillende productspecificaties genoemd, op basis waarvan je de diverse weerstations met elkaar kunt vergelijken. Denk aan het type weerstation en de extra’s die standaard worden meegeleverd. Er zijn meer factoren om naar te kijken:

 • Accuduur: veel weerstations zijn tegenwoordig draadloos, wat het belangrijk maakt om rekening te houden met de accuduur van deze apparaten. Veel accu’s gaan meerdere weken tot zelfs maanden mee.

 • Display: veel displays bieden de mogelijkheid om de helderheid aan te passen. Dit kan prettig zijn, wanneer je het weerstation in een slaapkamer of bijvoorbeeld op de bijzettafel naast je fauteuil hebt staan in de avond. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen weerstations met en zonder touchscreen.

 • Bevestigingsmogelijkheden: veel weerstations kunnen zowel op een dressoir of bijvoorbeeld bijzettafel geplaatst worden, alsook worden opgehangen aan de wand. Bepaal vooraf waar je het weerstation wilt plaatsen in huis.

 • Weersvoorspelling: er zijn verschillende modellen weerstations die niet alleen actuele data over het binnen- en buitenklimaat bieden, maar ook een voorspelling van het weer geven voor de komende uren. Handig, als je later vandaag nog de deur uit moet.

Prijzen van weerstations (hoog – laag)

Voor de meest simpele modellen weerstations betaal je een prijs tussen de 5 en 15 euro. Deze modellen zijn vaak niet te koppelen aan losse sensoren en bieden geen voorspelling van het weer. Modellen die dat wel doen hebben een prijs tussen de 35 en 50 euro.

Professionele weerstations met meer data, zoals data over de luchtdruk, de hoeveelheid gevallen regen en bijvoorbeeld de windsnelheid, kennen een prijs van al snel meer dan 100 euro.

Conclusie: zo kies je het beste weerstation

Het aanbod aan weerstations is groot, wat het niet eenvoudig maakt het beste weerstation voor jouw woning te vinden. Een model van zo’n 40 tot 50 euro biedt de meest gebruikte functionaliteit door huishoudens: een weergave van de temperatuur, de luchtvochtigheid én een weersvoorspelling. Het maakt deze modellen een betere keuze dan de goedkoopste weerstations, waarop je uitsluitend het binnenklimaat kunt monitoren.

 • Meest duurzaam

  Yuccon digitaal weerstation voor binnen 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy draadloos weerstation voor binnen en buiten 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Ease Electronicz hygrometer 

  Prijs tonen

Kiezend voor een model weerstation met weersvoorspelling kun je vooraf voor jezelf bepalen of je hierbij ook het buitenklimaat wilt kunnen monitoren. In dat geval is het belangrijk om te kiezen voor een apparaat met een losse buitensensor. Zo’n losse sensor is ook interessant, wanneer je binnen je woning het klimaat in meerdere ruimten wilt kunnen meten.

Veelgestelde vragen over weerstations

Hoeveel kost een weerstation?

Voor een gemiddeld weerstation betaal je tussen de 40 en 50 euro. De meeste simpele modellen weerstations hebben een prijs van 5 tot maximaal 15 euro. Nadeel daarvan is dat ze geen data bieden over de weersvoorspelling.

Kun je een weerstation buiten gebruiken?

Verschillende weerstations kunnen ook buiten gebruikt worden. Het is echter verstandiger om te kiezen voor een weerstation waaraan je een losse sensor voor buiten kunt koppelen. Zo meet het weerstation zowel de temperatuur en luchtvochtigheid binnen als buiten je woning.

Welke sensoren zitten op een professioneel weerstation?

De meeste weerstations meten uitsluitend de temperatuur en luchtvochtigheid in huis. Een professioneel model weerstation is daarnaast voorzien van een barometer, een regenmeter, een anemometer en bijvoorbeeld een windvaan. Ook zijn sommige professionele modellen uitgevoerd met een UV-meter.

Biedt een weerstation ook een weersvoorspelling?

Sommige modellen weerstations bieden niet alleen actuele data aan over de temperatuur en luchtvochtigheid binnen of buiten je woning, maar ook een voorspelling van het weer de komende uren.