Geheim van een goed huwelijk: zet de verwarming op de juiste temperatuur

Relaties door Sabine

Nu het buiten kouder wordt, krikken we de temperatuur in huis meteen weer op. Je vriend is alleen niet zo blij met deze woestijntemperaturen (lees: gasrekening). Onderzoekers hebben eindelijk de juiste temperatuur ontdekt. 
 
Je kent het vast wel: jij hebt het koud, dus zet je de verwarming aan. Vriendlief vindt dat het zo wel weer kan en zet ‘m weer uit om jou vervolgens maar wat te laten klappertanden. Gevolg: ruzie. Schroef de temperatuur maar gerust weer wat op, dames. Onderzoekers hebben eindelijk ontdekt wat het juiste aantal graden is om iedereen blij te houden. 

 
Koukleumen 
Dan vind jij het weer te koud en dan vindt hij het weer te warm. Laat de verwarming gerust lekker aanstaan. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat een warmer huis, goed is voor je relatie. Maar met warmer bedoelen de onderzoekers niet sauna-warm, helaas. Met een warmer huis wordt namelijk een temperatuur van 22 graden Celsius bedoeld. Dit is namelijk de temperatuur om iedereen blij te houden. Vindt meneer dit nog steeds te warm? Dan is dat een discussie die hij beter niet met je aan kan gaan. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat vrouwen 9 keer meer kans op koude handen en voeten hebben dan mannen. Ja, wij vrouwen zijn nu eenmaal koukleumen. 
 
Waarom de juiste temperatuur zo belangrijk is? Omdat het heel wat ruzies weet te voorkomen! Tijdens het onderzoek dat werd gehouden onder Britse stellen, kwam naar voren dat 55% van de stellen vaak ruzie heeft over de temperatuur in huis. 35% gaf zelfs toe dat ze het nooit met elkaar eens zijn wat de temperatuur betreft. Vandaar dat de onderzoekers ook meteen wilden weten wat dan de beste temperatuur is om zowel man als vrouw tevreden te houden. Met 22 graden zit je dus precies tussen de wensen van de man en de vrouw in, meldt DailyMail

 
Verwarming aan 
Een woordvoerder van het bedrijf Smart Heating Climote kan zich wel vinden in de resultaten van het onderzoek. “We horen keer op keer dat echtgenoten met elkaar ruziën over de temperatuur. Het meeste horen we dat vrouwen het warmer willen en dat mannen het juist kouder willen.” Dus voordat je man weer vindt dat het warm genoeg is, kan hij toch echt beter eerst aan jou denken. In de afgelopen jaren hebben eerdere onderzoeken al aangetoond dat vrouwen de verandering in temperatuur heftiger ervaren dan hun wederhelft. Zet de verwarming dus maar lekker aan, dames! 
 
Ruziën jij en je partner ook altijd over de temperatuur in huis?