Liefde / Relaties
Relaties

5 zinnen waarmee mannen je keihard belazeren

Je kent het wel: denk je een potentiële lover te hebben, deinst hij terug. Een écht duidelijke nee krijg je alleen niet. Dus hou je hoop. Niet doen. Met deze 5 zinnen houdt hij je gigantisch voor de gek.

“Ik ben niet toe aan een relatie”
Terwijl jij doucht, maakt hij bananenpannenkoeken en zorgt-ie ervoor dat er een perfecte cappuccino naast staat – met een in schuim geklopt hartje. Als je in duizend kreukels stinkend en ruftend op de bank ellendig ligt te zijn, brengt hij je versgetrokken kippensoep. En ontslaat je baas je, dan staat hij met zijn tweewieler voor de deur om je op te halen en je dronken te voeren. Kortom: het lijkt erop dat jullie een relatie hebben. Behalve dat het volgens hem zo niet mag heten. Hij is er namelijk nog niet aan toe om zich te binden. Als je vraagt wat jullie allemaal nog moeten doen voor hij er wél een etiket op durft te plakken, kijkt hij je aan alsof je zojuist hebt gezegd dat je zijn moeder hebt bevrucht. Lieve schat, we zeggen het nog één keer: hij wil heus een relatie. Alleen niet met jou. Waarom hij dan van die lieve dingen doet? Omdat dat leuk is. Maar zeggen dat hij compleet voor je gaat, bewaart hij voor degene van wie zijn hart écht sneller gaat kloppen.  
 

 
“Ik ben bang dat het minder leuk wordt als we ons binden”
Net op het moment dat het tussen jullie serieuzer dreigt te worden, trekt hij zich terug. App’jes beantwoordt hij niet en als je hem ziet, kan er nog net een kus op je bovenlip vanaf. Als je vraagt wat er aan de hand is, mompelt hij dat hij bang is dat het minder leuk wordt als jullie een relatie krijgen. Dat het door dit gezever van hem al drastisch achteruit gaat, heeft-ie alleen niet zo door. Wat hij écht wil zeggen? Hij wil de lusten, niet de lasten. Dus ja, drie keer in de week in de kroonluchters hangen en elkaars haren inzepen in de douche de ochtend erna is leuk, maar het moet niet zo lastig worden dat hij ook echt rekening moet houden met iemand. Tenzij die iemand het echt waard is. En dat ben jij kennelijk niet.
 
"Ik heb het momenteel heel druk"
Jullie belandden van de ene in de andere date en hij schroomde niet te zeggen hoe lief, leuk en lekker hij je vond. Ja, je wist het zeker: dit werd wat. Je zag het al hoor, jij, hem en een harige teckel in een mooi huis. Voorzichtig liet je vallen dat je het je wel kon voorstellen, jullie, een relatie. Toen werd het stil en dat het is het nog steeds. Nagenoeg, dan. Op de vraag waarom hij niets meer liet horen, antwoordde hij na een uur of 76 dat hij het momenteel erg druk heeft. Of dat waar is? Natuurlijk niet. Ja, tenzij hij druk is met bedenken hoe hij in vredesnaam van je afkomt. Het liefst laat hij het doodbloeden, want hij vindt je weliswaar leuk, maar niet veel meer dan dat. Dus heeft hij een héél volle agenda, waar alleen een gaatje in te vinden is als er iemand voorbijkomt met wie hij het wél ziet zitten.
 
 
Als ik je eerder was tegengekomen, was het perfect geweest
Je vindt hem leuk en op een romantisch avondje samen heb je dat eindelijk je strot uitgekregen. Hij leek een beetje wit weg te trekken toen je het zei, maar goed, het kan ook het kaarslicht geweest zijn. Als je eindelijk de ballen hebt om te informeren naar hoe hij jullie ziet, antwoordt hij hakkelend dat als hij je eerder was tegengekomen, het perfect was geweest. Hij was dus hartstikke verliefd op je geweest als je er nú niet was geweest. O mijn god, heb je ooit zoiets logisch gehoord? Het klinkt zo simpel, dat het bijna lief is. Het ligt niet aan jou, het ligt gewoon aan de timing! Behalve dan als er een exemplaar langskomt wat leuker is. Je zult dan net zien dat zíj precies op tijd komt. 
 
"Ik heb alleen nog maar een verstandshuwelijk met haar"
Ja hoor! Je vindt iemand het einde en diegene jou ook. Er is alleen één probleem: hij is getrouwd. Hij zit dus nog aan haar vast. Maar, zo belooft hij je, hij heeft echt alléén nog maar een verstandshuwelijk met haar. Echt. Zit geen greintje liefde bij. Met jou daarentegen, is het anders. Daarom beëindigt hij zijn relatie met haar niet en kiest hij dus eigenlijk voor haar en niet voor jou. Moeten we hier echt nog meer over zeggen?

Welke onzinuitspraak heb jij weleens gehoord?