Top 10: voorraadpotten

Producten door Redactie Ze.nl

Onmisbaar in iedere keuken: voorraadpotten! Waar de één ze op een houten plankje aan de wand zet, kiest de ander voor een groot aantal voorraadpotten in keukenlades. Zeker de potten met verse noten, pasta of bijvoorbeeld ontbijtgranen kunnen een leuk accessoire in de keuken vormen. Hoe kies je de voorraadpotten voor jouw ingrediënten? Waarop moet je letten bij het vergelijken van de diverse opties? In dit artikel lees je er alles over.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste voorraadpotten

Wil je vandaag nog nieuwe voorraadpotten bestellen van hoge kwaliteit? Bekijk onderstaande top 10 met de beste voorraadpotten van dit moment in dat geval eens.

 1. 1

  Gadgy glazen voorraadpotten met deksel (6 stuks) 

  • Stijlvol design
  • Voorzien van labels
  • Deksel van bamboe

  Prijs tonen

 2. 2

  TNM kunststof voorraadpotten (24 stuks) 

  • Stapelbaar
  • Stickers inbegrepen

  Prijs tonen

 3. 3

   Stosh kunststof vershoudbakjes (16 stuks) 

  • Geschikt voor in de magnetron

  Prijs tonen

 4. 4

  Vivid Green zwarte voorraadpotten van kunststof (7 stuks) 

  • Herbruikbare labels

  Prijs tonen

 5. 5

  Quality Needz voorraadpotten van glas (10 stuks) 

  • Herbruikbare labels

  Prijs tonen

 6. 6

  BOTC voorraadbussen van kunststof (12 stuks) 

  • Stapelbaar
  • Aantal labels en maatlepels inbegrepen

  Prijs tonen

 7. 7

  Mepal starterset bewaardozen (3 stuks) 

  • Stijlvolle vormgeving
  • Stapelbaar

  Prijs tonen

 8. 8

  Mepal Modula bewaardozen (7 stuks)

  • Stapelbaar
  • Stijlvol

  Prijs tonen

 9. 9

  Gadgy voorraadpotten (3 stuks) 

  • Goed sluitende deksel

  Prijs tonen

 10. 10

  SensaHome voorraadpotten (9 stuks) 

  • Stapelbaar

  Prijs tonen

Koopgids: beste voorraadpotjes

Kies je voor een glazen voorraadpot, opbergpotten van kunststof of voor een metalen blik? Wat maakt de ene voorraadpot uit bovenstaand overzicht tot een betere keuze dan de andere? Op welke punten verschillen de diverse opties van elkaar? Tijd om verder in te zoomen op de verschillende opties.

1 Gadgy glazen voorraadpotten met deksel (6 stuks) 

Prijs tonen

Op zoek naar een praktisch sieraad voor je keuken? Kies in dat geval voor deze Gadgy glazen voorraadpotten met bamboe deksel. Deze deksel maakt het mogelijk om ingrediënten luchtdicht te verpakken, waardoor ze langer meegaan en vers blijven. Ook leuk aan deze glazen potten zijn de labels waarvan ze voorzien zijn. Met krijt geef je aan wat je in de voorraadpotjes opbergt. Het gaat bij deze voorraadpotten van glas om een set van zes, in wisselende formaten.

Het gaat bij deze voorraadpotten van glas om een set van zes, in wisselende formaten.

Voordelen Gadgy glazen voorraadpotten met deksel (6 stuks) 

 • Stijlvol design
 • Voorzien van labels
 • Deksel van bamboe

2 TNM kunststof voorraadpotten (24 stuks) 

Prijs tonen

Bewaar alle ingrediënten voor jouw maaltijden in verschillende voorraadpotten, met deze set van maar liefst 24 stuks van TNM. De voorraadbakken hebben een deksel met twee clips, wat het mogelijk maakt ingrediënten luchtdicht te bewaren. Iedere voorraadcontainer kan worden voorzien van stickers, waarop je vermeldt wat in de bakjes bewaard wordt. Ook leuk aan deze set: er worden een aantal zwarte lepels meegeleverd. De voorraadpotten zijn gemaakt van kunststof.

Ook leuk aan deze set: er worden een aantal zwarte lepels meegeleverd.

Voordelen TNM kunststof voorraadpotten (24 stuks) 

 • Stapelbaar
 • Stickers inbegrepen

3  Stosh kunststof vershoudbakjes (16 stuks) 

Prijs tonen

Deze Stosh kunststof voorraadpotten lijken sterk op het product van TNM. Ook deze vershoudbakjes zijn gemaakt van kunststof en voorzien van een deksel met twee clips. Het maakt het mogelijk je ingrediënten lang vers te houden. Een voordeel van deze bakjes: je kunt ze ook in de magnetron gebruiken om een specifiek ingrediënt op te warmen. Doordat de voorraadbakjes lekvrij zijn, kun je er naast vaste ingrediënten ook sauzen en bijvoorbeeld soepen in bewaren. Nadeel van deze oplossing is de relatief hoge prijs van de vershoudbakjes.

Doordat de voorraadbakjes lekvrij zijn, kun je er naast vaste ingrediënten ook sauzen en bijvoorbeeld soepen in bewaren.

Voordelen  Stosh kunststof vershoudbakjes (16 stuks) 

 • Geschikt voor in de magnetron

Nadelen  Stosh kunststof vershoudbakjes (16 stuks) 

 • Relatief hoge prijs

4 Vivid Green zwarte voorraadpotten van kunststof (7 stuks) 

Prijs tonen

Op zoek naar stoer, industrieel ogende voorraadpotten voor jouw keuken? Kijk eens naar deze voorraadpotten met zwarte deksels, gemaakt van kunststof. Op de voorzijde van de voorraadpotten plak je een sticker met de ingrediënten die je hierin bewaart. De labels zijn herbruikbaar, wat handig is als je af en toe wisselt tussen de ingrediënten in de bewaarpotten. Het model is voorzien van een simpel en handig te gebruiken sluitsysteem aan de bovenzijde van de deksels. Dit sluitsysteem maakt de voorraadpotten lekvrij en luchtdicht.

Het model is voorzien van een simpel en handig te gebruiken sluitsysteem aan de bovenzijde van de deksels.

Voordelen Vivid Green zwarte voorraadpotten van kunststof (7 stuks) 

 • Herbruikbare labels

5 Quality Needz voorraadpotten van glas (10 stuks) 

Prijs tonen

Waar de meeste sets bestaan uit voorraadpotten met wisselende formaten, geldt dat niet voor de set van Quality Needz. Deze set met tien gelijke voorraadpotten van glas is de ideale oplossing voor mensen die houden van patronen en de keuken zo rustig mogelijk willen houden. De inhoud van de voorraadpotjes maakt ze wellicht al druk genoeg! De glazen voorraadpotjes hebben een houten deksel en worden geleverd met herschrijfbare stickers. De potjes hebben een inhoud van 330 ml, maar zijn ook verkrijgbaar in grotere formaten.

Deze set met tien gelijke voorraadpotten van glas is de ideale oplossing voor mensen die houden van patronen en de keuken zo rustig mogelijk willen houden.

Voordelen Quality Needz voorraadpotten van glas (10 stuks) 

 • Herbruikbare labels

6 BOTC voorraadbussen van kunststof (12 stuks) 

Prijs tonen

De set voorraadbussen van BOTC bestaat uit twaalf kunststof modellen, variërend in grootte. De vier clips op iedere deksel maken het mogelijk om ingrediënten luchtdicht te bewaren. Op dit punt verschillende voorraadpotten van BOTC van diverse andere kunststof modellen uit dit overzicht, daar die andere modellen vaak slechts twee clips hebben. Met de set worden standaard een aantal labels meegeleverd, waarop je aangeeft welk ingrediënt je in de voorraadpot bewaart. Ook leuk: je krijgt een aantal maatlepels bij deze set.

Met de set worden standaard een aantal labels meegeleverd, waarop je aangeeft welk ingrediënt je in de voorraadpot bewaart.

Voordelen BOTC voorraadbussen van kunststof (12 stuks) 

 • Stapelbaar
 • Aantal labels en maatlepels inbegrepen

7 Mepal starterset bewaardozen (3 stuks) 

Prijs tonen

Kies voor deze stoere doorzichtige voorraadpotten met zwarte deksels, die het mogelijk maken producten luchtdicht te bewaren. Naast deze zwarte voorraadpotten, wordt dezelfde set ook in het wit aangeboden. Wat past het beste bij jouw keuken? De starterset van Mepal bestaat uit drie voorraadpotten; twee kleine modellen en een grote voorraadpot. Ondanks het ontbreken van clips op de deksel, sluit deze goed aan op de voorraadpot zelf. Het ontbreken van de clips maakt dit model stijlvol en strak vormgegeven; ook geschikt voor op een keukenplankje.

Naast deze zwarte voorraadpotten, wordt dezelfde set ook in het wit aangeboden.

Voordelen Mepal starterset bewaardozen (3 stuks) 

 • Stijlvolle vormgeving
 • Stapelbaar

8 Mepal Modula bewaardozen (7 stuks)

Prijs tonen

Naast de starterset van Mepal is ook deze Modula set van zeven bewaarpotten van datzelfde merk het overwegen waard. Deze modellen voorraadpotten hebben hetzelfde ontwerp als de modellen uit de starterset, waarbij het verschil in de inhoud hiervan zit. Voordeel van deze Modula bewaarpotten is de mogelijkheid om ze op te stapelen. Daarbij maakt de deksel zonder clips deze kunststof voorraadpotten tot een fraai vormgegeven oplossing voor het vers houden van je ingrediënten.

Daarbij maakt de deksel zonder clips deze kunststof voorraadpotten tot een fraai vormgegeven oplossing voor het vers houden van je ingrediënten.

Voordelen Mepal Modula bewaardozen (7 stuks)

 • Stapelbaar
 • Stijlvol

9 Gadgy voorraadpotten (3 stuks) 

Prijs tonen

Tot nu toe werden uitsluitend doorzichtige voorraadpotten genoemd in dit overzicht. Kijk echter ook eens naar deze set met voorraadpotten van Gadgy, gemaakt van geëmailleerd RVS. Deze potten zijn geschikt voor het bewaren van aardappelen, uien en knoflook; je ziet het op de voorzijde van deze voorraadpotten staan. Ze zijn niet geschikt voor veel andere ingrediënten, doordat de voorraadpotten zijn uitgevoerd met ventilatiegaten aan de onderzijde. Iedere voorraadpot beschikt over een goed sluitende deksel, dat voorzien is van een handgreep. Daarbij hebben de grootste twee voorraadpotten uit deze set handvatten aan de zijkant.

Deze potten zijn geschikt voor het bewaren van aardappelen, uien en knoflook; je ziet het op de voorzijde van deze voorraadpotten staan.

Voordelen Gadgy voorraadpotten (3 stuks) 

 • Goed sluitende deksel

Nadelen Gadgy voorraadpotten (3 stuks) 

 • Niet luchtdicht

10 SensaHome voorraadpotten (9 stuks) 

Prijs tonen

Tot slot is de set voorraadpotten van SensaHome het bekijken waard. Deze negen voorraadpotten hebben ieder dezelfde maat; het zorgt voor rust en overzicht in de keuken. De producten zijn gemaakt van kunststof en eenvoudig te stapelen. Een belangrijk voordeel van deze set is de mogelijkheid om de voorraadpotten in de vaatwasser te reinigen. Het houdt ze schoon en maakt het mogelijk om te variëren in de ingrediënten die je hierin bewaart. De deksels zijn voorzien van vier clips, waarmee je de verschillende kruiden, pasta’s en bijvoorbeeld ontbijtgranen heel gemakkelijk luchtdicht bewaart.

Een belangrijk voordeel van deze set is de mogelijkheid om de voorraadpotten in de vaatwasser te reinigen.

Voordelen SensaHome voorraadpotten (9 stuks) 

 • Stapelbaar

Waar gebruik je een voorraadpot voor?

Er zijn verschillende redenen om een voorraadpot te gebruiken. In de basis gebruikt men voorraadpotten om ingrediënten vers en bijvoorbeeld knapperig te houden. Je kunt de ingrediënten zo langer gebruiken, dan wanneer je ze in een plastic verpakking zou bewaren. Deze plastic verpakkingen zijn vaak niet volledig luchtdicht. Afhankelijk van het type voorraadpotje wat men kiest kan het gaan om vaste ingrediënten als kaneelstokjes, pasta en kruiden, of juist om sauzen en soepen. Daarbij bieden de voorraadpotten overzicht: je weet precies wat je voorradig hebt voor het bereiden van een maaltijd.

Niet in de minste plaats worden voorraadpotten in de keuken gebruikt om deze ruimte op te leuken; de voorraadpotjes van glas zijn hier een leuk accessoire!

Verschillende soorten voorraadpotten

Zoals het overzicht met de beste voorraadpotten op deze pagina laat zien, wordt het product in tal van verschillende soorten aangeboden. Het verschil zit hierbij met name in het materiaal waarvan de potten gemaakt zijn, hun vorm en de wijze waarop ze luchtdicht afgesloten kunnen worden. De drie componenten hangen hierin met elkaar samen. Een vierkante kunststof voorraadpot wordt over het algemeen afgesloten met een deksel, voorzien van twee of vier clips. Kies je voor een rond model van glas, dat wordt gebruik gemaakt van een dop van hout of bijvoorbeeld kurk. Belangrijk is dat de deksel voorzien is van een sluitring of rubber, zodat er geen lucht onder deze deksel door kan komen.

In welke materialen heb je voorraadpotjes?

In de basis worden voorraadpotjes van drie materialen gemaakt: van kunststof, van glas of van geëmailleerd RVS. Dat laatste materiaal wordt vrijwel alleen gebruikt voor gesloten, ondoorzichtige voorraadpotten waarin bijvoorbeeld aardappelen en uien bewaard kunnen worden. Voor het bewaren van aardappelen geldt dat je dit het beste in een donkere ruimte kunt doen; een doorzichtige voorraadpot zou de aardappelen een groene kleur kunnen geven.

Veel voorraadpotjes van glas worden gebruikt als accessoire in de keuken. Een kunststof voorraadpot voorzien van een deksel met clips staat hier minder mooi. De glazen voorraadpotten hebben een deksel van hout of kurk.

Verschillende kleuren voorraadpotten

Het merendeel van de voorraadpotten is doorzichtig. Zoals reeds genoemd hebben de glazen voorraadpotjes hierbij een deksel van hout of kurk. In het geval van een kunststof voorraadpotje kiest men in sommige gevallen voor een gekleurde deksel. Kies bijvoorbeeld voor een zware voorraadpot, een model met een zwarte deksel, of ga voor een witte voorraadpot.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Je las al over verschillende factoren op basis waarvan de diverse voorraadpotten met elkaar te vergelijken zijn. Er zijn nog meer aspecten om hierbij rekening mee te houden:

 • Labels op voorraadpotten: veel voorraadpotten worden geleverd met een aantal labels, waarop je aangeeft welke ingrediënten je hierin bewaart. Sommige van deze labels zijn herbruikbaar, wat een groot voordeel is als je de inhoud van de voorraadpotten periodiek vernieuwt.

 • Maatlepels: sommige voorraadpotten worden geleverd met een set van gratis maatlepels. Het maakt het heel eenvoudig om precies de juiste hoeveelheid van een bepaald ingrediënt uit de voorraadpotten te halen.

 • Vaatwasserbestendig: wanneer je de inhoud van een voorraadpot vervangt of wanneer je deze periodiek schoon wilt maken, is het prettig om de voorraadpotten in de vaatwasser te kunnen reinigen. Sommige modellen zijn vaatwasserbestendig.

Prijzen van voorraadpotten (hoog – laag)

De prijzen van voorraadpotten zijn sterk afhankelijk van de omvang van een set die je koopt. Zo kost een set met tien voorraadpotten logischerwijs meer dan een set van drie. Ook het materiaal waarvan de voorraadpotjes gemaakt zijn, heeft invloed op de prijs hiervan. Vaak zijn de glazen voorraadpotten duurder dan modellen van kunststof.

Over het algemeen betaal je voor een set met vijf of zes glazen voorraadpotten zo’n 25 tot 30 euro. Kies je voor een vergelijkbare set met kunststof voorraadpotten, dan betaal je hier tussen de 20 en 25 euro voor.

Conclusie: zo kies je de beste voorraadpot

Het is onder meer afhankelijk van het beoogde gebruik van een set voorraadpotten, welk model het meest geschikt is. Kies je ervoor om de voorraadpotten op een plank in de keuken te plaatsen? In dat geval is een voorraadpotje van glas de meest gekozen optie. Wil je de voorraadpotten in de kast bewaren? In dat geval kan ook een model van kunststof het overwegen waard zijn.

Let bij de aanschaf van voorraadpotten niet alleen op het materiaal, maar ook op het formaat hiervan, de wijze waarop je ingrediënten luchtdicht verpakt en de herbruikbaarheid van labels waarop je aan kunt geven wat je in de voorraadpotten bewaart.

 • Meest duurzaam

  Gadgy voorraadpotten (3 stuks) 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy glazen voorraadpotten met deksel (6 stuks) 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Mepal starterset bewaardozen (3 stuks) 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over voorraadpotten

Waarom voorraadpotten gebruiken?

Het gebruik van voorraadpotten helpt je ingrediënten langer vers te houden. Het kan hierbij gaan om vaste ingrediënten als pasta’s en kruiden, maar bijvoorbeeld ook om sauzen. In een plastic verpakking blijven deze ingrediënten minder lang goed.

Voorraadpotten van glas of kunststof kopen?

In de basis bieden glazen voorraadpotten dezelfde mogelijkheden als voorraadpotjes van kunststof. Het voordeel van een glazen model is dat deze vaak iets stijlvoller vormgegeven is, door het ontbreken van de clips op de deksel. Het maakt ze tot een leuk accessoire voor de keuken.

Hoe voorraadpotten schoonmaken?

Je kunt de voorraadpotten periodiek schoonmaken door ze af te nemen met wat water, sop en een sponsje. Sommige modellen voorraadpotten zijn vaatwasserbestendig. Het is belangrijk de voorraadpotten goed te laten drogen alvorens je deze vult.

Wat zijn geschikte voorraadpotten voor aardappelen en uien?

Bij de aanschaf van voorraadpotten voor aardappelen en bijvoorbeeld uien is het belangrijk dat deze ondoorzichtig zijn. Het zijn etenswaren die donker bewaard moeten worden, om te voorkomen dat ze een groene kleur krijgen.