Geef je huis een make-over met deze tips!

Wonen door Marleen_S
Home is where the heart is en in jouw geval waar het ook een grote troep is. Opruimen doe je nooit, maar je wilt eigenlijk wel graag van jouw huis een thuis maken. Het is tijd voor een make-over en met deze tips heb jij dat zo gefikst!

 
Woonkamer
Je ontvangt er je verjaardagsgasten en zit er ?s avonds te huilen om een romantische comedy: de woonkamer. In de woonkamer zijn de bank en de tv het belangrijkste en eigenlijk breng je er dan ook het meeste van je tijd door. Daar moet je je dus gelijk thuis voelen!

Werk niet alleen in de woonkamer, maar ook in de kamers die hierna volgen met een kleurenschema. Verzamel bij de bouwmarkt kleurstalen die je mooi bij elkaar vindt passen en richt je kamer in met deze tintjes.
 


Een tapijt geeft je woonkamer sfeer. Ja, je moet wel even meer zuigen, maar het is de gezelligheid ervan meer dan waard. Tip: snuffel eens in de kringloopwinkel, daar vind je hele originele en vaak grote tapijten voor weinig geld.

Niet alleen de inrichting van de kamer, maar ook de geur kan bepalend zijn. Op internet vind je heel veel DIY's om je eigen luchtverfrisser te maken.

Verplaats je meubels en kies eens voor compleet iets anders. Als je alles aan het verschuiven bent, zie je ook ineens waar je niks meer aan hebt en wat weg kan bij het grofvuil.

Verf je saaie beukenhouten kasten met white wash. Weet je wel, dat oude gebroken wit waardoor je meubels er gebruikt uitzien op de juiste manier. Dat geeft een landelijke uitstraling.
 
Slaapkamer
Het is de kamer ?waar het allemaal gebeurt?, de plek waar je acht uurtjes per nacht tot rust kan komen en als je ziek bent heerlijk kan bijkomen. Met deze tips maak je van jouw kleine vijftien vierkante meter een hemels onderkomen.
 
Maak van je doodnormale bed een hemelbed! Koop acht stangen die bij de kleur en het materiaal van je bed passen en bevestig er één in iedere hoek van het bed. Van de overige vier maak je een vierkant dat je bovenop de andere stangen bevestigt. Tot slot nog even een mooi dun stofje eroverheen draperen en schattige lintjes toevoegen waarmee je jouw ?gordijntjes? openhoudt.

Tip: heb je geen ruimte? Knip dan een klamboe door de midden en bevestig deze halve ring boven het hoofdeind van je bed aan de muur.
 

Speel met contrasten in je slaapkamer. Het eerste wat gelijk sfeer geeft aan je slaapkamer, zijn de muren. Plaats een plint net onder het midden van de muur. Verf de onderkant in een rustige kleur zoals taupe, beige of donkerbruin. Verf de bovenste helft in een contrasterende kleur. Mintgroen of lichtgeel werken heel rustgevend. Verf de plint tot slot wit of zwart en klaar ben je!

Gordijnen kunnen veel voor je kamer doen. Je hoeft niet gelijk hele nieuwe (en dure) gordijnen aan te schaffen, maar pimp ze op door een simpel kanten randje aan de onderkant en zijkanten toe te voegen. Schroef naast je raam twee knoppen aan de muur, maak van het overige kant een band en knoop zo je gordijnen heel leuk naar de zijkant vast.

Kussentjes zijn leuk, ze zijn gezellig. Doe eens lekker gek en kies allemaal gekke printjes of schaf allemaal witte kussens aan, maar met verschillende texturen zoals franjes en pompons.

Badkamer
Maak van je dagelijkse Snelle Jelle-douchesessies in de ochtenden een heerlijk spa-momentje. Dat doe je door je badkamer een grote beurt te geven. Als je het idee wilt hebben alsof je zo de Zwaluwhoeve binnenloopt, hoef je echt geen dure spullen op je wastafel te hebben staan.
 


Koop accessoires. Kaarsen in glazen potjes bijvoorbeeld die je gelijk kunt aansteken als je een ontspannend bad wilt nemen. Regel een oude kapstok voor je badjas zodat je deze aan de deur kunt hangen en koop een kleedje om voor het toilet te leggen.
 
Bij menig bouwmarkt of woonwarenhuis kun je tegenwoordig LED verlichting kopen. Klein, groot, dik, dun: je hebt ze ook in varianten die plat en rond zijn. Ze lijken een beetje op een hockeypuck. Je kunt ze heel makkelijk zelf bevestigen door middel van plakkertjes. Plaats ze onder je wasbak, het toilet of net onder je spiegel.
 
Ga eens langs bij de kringloopwinkel of een oude rommelmarkt en tik een paar oude badkamerpotjes en -kannetjes op de kop. Verruil daar je saaie huismerk bodylotion en shampooflessen mee door de inhoud over te gieten. Een kleine moeite, een groots resultaat.
 
Simpeler kunnen we het niet maken, maar koop nieuwe handdoeken en washandjes. Om niet elk halfjaar als je weer een make-overbui hebt tientallen euro?s hier aan uit te geven, schaf je eerst een paar witte, zwarte of grijze handdoeken en washandjes aan. Voeg daar eens in de zo veel tijd een fel kleurtje zoals oranje of groen aan toe en je badkamer is als nieuw. Tip: match je accessoires met het verwisselen van de handdoeken met de nieuwe kleur. Zo creëer je een mooi geheel en dat geeft rust.
 


Keuken

De keuken is toch wel de ruimte waar het meeste gebeurt. Uren kokkerellen voor je vriendinnen, nieuwe taarten uitproberen en ja, ook een stomende sekssessie met je lover: het gebeurt allemaal achter het fornuis. Reden genoeg om je keuken eens goed op te pimpen.
 
Maak van je keukentafel een eyecatcher door alle rommel te verbannen naar de prullenbak en een grote schaal in het midden van de tafel neer te zetten. Vul deze ieder seizoen met seizoensgebonden accessoires. Zoals peren, herfstblaadjes en dennenappels in de herfst en vers fruit in de zomer. Nep of echt, dat bepaal jij.
 
Vervang je vaas met bloemen in de vensterbank door een kan. Zo?n ouderwetse, blikken kan die er gebruikt uitziet. Elke zaterdag nieuwe bloemen en je keuken ruikt gelijk heerlijk!
 
Staat je tafel tegen een muur? Plaats dan een grote spiegel boven de tafel. Dat creëert optisch meer ruimte, zeker als je deze horizontaal plaatst.
 
Zorg dat je keuken opgeruimd is. Alle troepjes en rommeltjes hoeven niet per se uit het zicht, maar een simpel kruidenrekje, een rek voor al het grote keukengerei en een schoon aanrecht doen al wonderen.
 
Wat zou jij het liefste veranderen in je huis? 

Bron beeld: Pinterest