Top 10: kabelgoten

Producten door Redactie Ze.nl

Vormen de losse kabels van je televisie, het multimediasysteem en bijvoorbeeld de WiFi-adapters in huis voor jou een doorn in het oog? Je bent hierin niet de enige! Losse snoeren doen vaak af aan de fraaie, sfeervolle uitstraling van een woon- of bijvoorbeeld slaapkamer. Maak gebruik van kabelgoten om ze op een nette wijze weg te werken. Je bestelt ze in verschillende soorten en kleuren. Wat maakt de ene kabelgoot een betere keuze dan de andere? In dit artikel lees je er alles over.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste kabelgoten

Snel op zoek naar geschikte kabelgootjes voor het wegwerken van de snoeren in jouw interieur? Kies voor een van de opties uit onderstaande top 10 beste kabelgoten. Ze zijn van hoge kwaliteit en mede daardoor makkelijk te gebruiken.

 1. 1

  Stilemo kabelgoot voor onder het bureau 

  • Handige klemmen geschikt voor ieder bureau
  • Geen gaten in het bureau
  • Benodigde bevestigingsmateriaal inbegrepen

  Prijs tonen

 2. 2

  Stilemo kabelhouder onder het bureau (2-delig) 

  • Benodigde bevestigingsmateriaal inbegrepen

  Prijs tonen

 3. 3

   Allteq PVC kabelgoot van 1.1 meter 

  • Twee muurklemmen, dubbelzijdig tape en het benodigde bevestigingsmateriaal inbegrepen
  • Duurzaam en slijtvast materiaal

  Prijs tonen

 4. 4

  HQ TVS-KN-CC110B zwarte kabelgoot 

  • Stijlvol design

  Prijs tonen

 5. 5

  PrimeAmbition kabel organizer 

  • Bestand tegen beten van huisdieren
  • Eenvoudig in gebruik

  Prijs tonen

 6. 6

  SIMU Lifestyle kabelhoes (set van 4) 

  • Set van vier stuks
  • Voorzien van een praktische rits

  Prijs tonen

 7. 7

  Inofix Cablefix 2202 (zelfklevend) 

  • Zelfklevende plakstrip
  • Eenvoudig op maat te zagen

  Prijs tonen

 8. 8

  Inofix Cablefix 2201 (zelfklevend) 

  • Zelfklevende plakstrip

  Prijs tonen

 9. 9

  Noble kabelhoes van 2 meter 

  • Elastische werking 
  • Hoge kwaliteit

  Prijs tonen

 10. 10

  Delock kunststof kabelgoot (zelfklevend) 

  • Zelfklevende plakstrip

  Prijs tonen

Koopgids: beste kabelgoten

Wat maakt de ene kabelgoot tot een betere keuze dan de andere? Op welk moment heb je welk type kabelgoten nodig? Hieronder zoomen we verder in op de verschillende soorten kabelgoten uit bovenstaande top tien. Het helpt je de juiste kabelgoot voor jouw toepassing te vinden.

1 Stilemo kabelgoot voor onder het bureau 

Prijs tonen

Werk de kabels onder het bureau op nette wijze weg met deze Stilemo kabelgoot. Het model wordt geleverd met handige klemmen, waarmee je de kabelhouder aan ieder bureau kunt bevestigen. Je hoeft hierbij geen gaten in het bureau te boren of schroeven vast te draaien. De benodigde accessoires voor de bevestiging van het kabelrek onder het bureau worden meegeleverd. Het rek is groot genoeg om hier een stekkerdoos in te kunnen leggen.

Het rek is groot genoeg om hier een stekkerdoos in te kunnen leggen.

Voordelen Stilemo kabelgoot voor onder het bureau 

 • Handige klemmen geschikt voor ieder bureau
 • Geen gaten in het bureau
 • Benodigde bevestigingsmateriaal inbegrepen

2 Stilemo kabelhouder onder het bureau (2-delig) 

Prijs tonen

Naast het voorgaande model biedt Stilemo een tweede optie voor het op nette wijze wegwerken van losse kabels en bijvoorbeeld een stekkerdoos onder het bureau. Dit model is tweedelig en wordt, net als de andere kabelhouder van Stilemo, geleverd inclusief de benodigde accessoires voor het bevestigen ervan. Je monteert de stekkerdooshouder eenvoudig aan de onderzijde van het bureau, waarbij je een paar losse schroeven gebruikt. De montage is eenvoudig maar veroorzaakt wel kleine gaatjes in de onderzijde van het bureaublad; op dit punt verschilt dit model van het voorgaande kabelrek.

Je monteert de stekkerdooshouder eenvoudig aan de onderzijde van het bureau, waarbij je een paar losse schroeven gebruikt.

Voordelen Stilemo kabelhouder onder het bureau (2-delig) 

 • Benodigde bevestigingsmateriaal inbegrepen

Nadelen Stilemo kabelhouder onder het bureau (2-delig) 

 • Gaatjes in de onderzijde van het bureaublad

3  Allteq PVC kabelgoot van 1.1 meter 

Prijs tonen

Waar beide voorgaande modellen kabelgoten ruimte bieden voor het fraai wegwerken van een stekkerdoos, vormt dit model van Allteq de klassieke kabelgoot. Het model is gemaakt van pvc en 1.1 meter lang. De kabelgoot wordt geleverd met twee muurklemmen, dubbelzijdig tape en het benodigde bevestigingsmateriaal. Met een breedte van zes centimeter en een hoogte van twee centimeter kun je eenvoudig meerdere kabels door de kabelgoot laten lopen. PVC is een duurzaam en slijtvast materiaal. Het maakt dat de witte Allteq kabelgoot een lange tijd mee zal gaan.

Met een breedte van zes centimeter en een hoogte van twee centimeter kun je eenvoudig meerdere kabels door de kabelgoot laten lopen.

Voordelen  Allteq PVC kabelgoot van 1.1 meter 

 • Twee muurklemmen, dubbelzijdig tape en het benodigde bevestigingsmateriaal inbegrepen
 • Duurzaam en slijtvast materiaal

4 HQ TVS-KN-CC110B zwarte kabelgoot 

Prijs tonen

Qua model heeft deze HQ TVS-KN-CC110B kabelgoot veel weg van het voorgaande model van Allteq. Een belangrijk verschil zit in de kleur van het model; deze kabelgoot heeft een matzwarte kleur. Welke kleur past het beste bij jouw interieur? De kabelgoot heeft een breedte van 5 centimeter en een lengte van 110 centimeter. Waar het model van Allteq gemaakt is van pvc, worden deze zwarte kabelgoten van aluminium gemaakt. Het geeft de kabelgoten een stijlvolle, chique look.

De kabelgoot heeft een breedte van 5 centimeter en een lengte van 110 centimeter.

Voordelen HQ TVS-KN-CC110B zwarte kabelgoot 

 • Stijlvol design

5 PrimeAmbition kabel organizer 

Prijs tonen

Wil je kabels over een lang stuk door een kabelhoes laten lopen? Kies in dat geval voor deze oplossing van PrimeAmbition. De kabel organizer heeft een lengte van 330 centimeter en is maar liefst 13 centimeter breed. Prettig aan deze kabelhoes is daarbij dat het model bestand is tegen het beten van je huisdier; je kat of hond én de kabels lopen hierdoor geen gevaar. Het model is eenvoudig te gebruiken dankzij het klittenband waarvan deze voorzien is. De breedte van de kabelhoes maakt dat je hier een groot aantal losse kabels in kwijt kunt.

De breedte van de kabelhoes maakt dat je hier een groot aantal losse kabels in kwijt kunt.

Voordelen PrimeAmbition kabel organizer 

 • Bestand tegen beten van huisdieren
 • Eenvoudig in gebruik

6 SIMU Lifestyle kabelhoes (set van 4) 

Prijs tonen

Naast de kabelhoes van PrimeAmbition is ook de kabelhoes van SIMU Lifestyle het overwegen waard. Dit model kabelhoes wordt geleverd in een set van vier stuks, ieder voorzien van een praktische rits. Het maakt het eenvoudig om de kabels door de kabelgoten te laten lopen. De kabelhoezen hebben een zwarte kleur. Prettig aan het materiaal waarvan deze SIMU Lifestyle hoezen gemaakt zijn is de mogelijkheid om op verschillende plekken een gat in de kabelhoes te knippen. Zo kun je bijvoorbeeld specifieke kabels op de door jou gewenste plek uit de hoes laten komen en de rest door laten lopen. De hoes biedt plek aan zo’n tien kabels.

Prettig aan het materiaal waarvan deze SIMU Lifestyle hoezen gemaakt zijn is de mogelijkheid om op verschillende plekken een gat in de kabelhoes te knippen.

Voordelen SIMU Lifestyle kabelhoes (set van 4) 

 • Set van vier stuks
 • Voorzien van een praktische rits

7 Inofix Cablefix 2202 (zelfklevend) 

Prijs tonen

De Inofix Cablefix 2202 vormt een hele voordelige oplossing voor het wegwerken van kabels in huis. Deze witte kabelgoot is zelfklevend en wordt geleverd in een set van drie stuks, van ieder een meter lang. De kabelgoot is eenvoudig op maat te zagen met bijvoorbeeld een ijzerzaagje. Door z’n slanke ontwerp met een breedte van 10,5 millimeter is deze Inofix Cablefix 2202 geschikt voor één of hooguit twee kabels. Mocht je meerdere kabels weg willen werken, dan is het verstandig om te kiezen voor een breder model kabelgoot.

De kabelgoot is eenvoudig op maat te zagen met bijvoorbeeld een ijzerzaagje.

Voordelen Inofix Cablefix 2202 (zelfklevend) 

 • Zelfklevende plakstrip
 • Eenvoudig op maat te zagen

Nadelen Inofix Cablefix 2202 (zelfklevend) 

 • Een breedte van maar 10,5 millimeter

8 Inofix Cablefix 2201 (zelfklevend) 

Prijs tonen

Naast een witte variant, biedt Inofix ook een zwarte kabelgoot: de Inofix Cablefix 2201. Deze kabelgoot beschikt over een zelfklevende plakstrip, waardoor deze heel eenvoudig te monteren is. De set bestaat uit vier losse kabelgoten van ieder een meter lang. Je maakt de kabelgoten eenvoudig op maat met bijvoorbeeld een metaalzaag. Het model is in de basis geschikt voor één kabel. Mocht het om hele smalle kabels gaan, dan zou je hier mogelijk net twee kabels in kwijt kunnen. Het model heeft een breedte van acht millimeter.

De set bestaat uit vier losse kabelgoten van ieder een meter lang.

Voordelen Inofix Cablefix 2201 (zelfklevend) 

 • Zelfklevende plakstrip

Nadelen Inofix Cablefix 2201 (zelfklevend) 

 • Geschikt voor maar één kabel

9 Noble kabelhoes van 2 meter 

Prijs tonen

Deze Noble kabelbinder maakt het heel eenvoudig om meerdere losse kabels op een nette manier weg te werken achter een televisie, het bureau of bijvoorbeeld je multimediasysteem in huis. De kabel heeft een lengte van twee meter en is eenvoudig op maat te knippen. Door z’n elastische werking maakt de Noble kabelbinder het relatief makkelijk om de kabels hier doorheen te trekken. De hoge kwaliteit van het materiaal voorkomt dat de kabelhoes scheurt. Ook handig is de split-optie van deze kabelhoes, waarmee je losse kabels al eerder uit deze hoes laat komen.

Ook handig is de split-optie van deze kabelhoes, waarmee je losse kabels al eerder uit deze hoes laat komen.

Voordelen Noble kabelhoes van 2 meter 

 • Elastische werking 
 • Hoge kwaliteit

10 Delock kunststof kabelgoot (zelfklevend) 

Prijs tonen

Met de Delock kunststof kabelgoot kies je bewust voor een eenvoudig te gebruiken, strak ontworpen oplossing. Het model heeft een lengte van een meter en is vijf centimeter breed. Zo kun je deze halfronde, zelfklevende kabelgoot gebruiken voor meerdere losse kabels. Het model is op maat te zagen met een ijzerzaagje en vervolgens met de plakstrip op de juiste plek te plakken.

Zo kun je deze halfronde, zelfklevende kabelgoot gebruiken voor meerdere losse kabels.

Voordelen Delock kunststof kabelgoot (zelfklevend) 

 • Zelfklevende plakstrip

Wat is de functie van een kabelgoot?

Met een kabelgoot heb je de mogelijkheid om losse kabels op een nette wijze weg te werken in het interieur. Kies achter de televisie, je muziekinstallatie en bijvoorbeeld onder je bureau voor een kabelgoot of kabelhouder. Losse kabels doen af aan de gezellige, sfeervolle uitstraling van een ruimte. Daarbij loop je met losse kabels het risico dat kinderen of bijvoorbeeld huisdieren deze beschadigen. Het gebruik van een kabelgoot of -hoes helpt je dit te voorkomen.

Welke soorten kabelgoten zijn er beschikbaar?

Kabelgoten worden in verschillende soorten aangeboden. De meest eenvoudige oplossing is een kabelgoot van pvc of kunststof, welke je middels een metaalzaag op maat zaagt. Alternatief is een flexibele kabelhoes, welke je op maat kunt knippen. Een kabelhoes biedt vaak meer ruimte voor losse kabels dan een kunststof kabelgoot doet. Die laatste kabelgoten zijn bedoeld voor één of maximaal twee kabels.

Een derde optie is een kabelhouder of een kabelrekje, waar je niet alleen kabels in kwijt kunt. Je kunt zo’n rekje, vaak onder het bureau gemonteerd, ook gebruiken voor het opbergen van een stekkerdoos.

Kleur van de kabelgoot

Kies tussen een witte kabelgoot en een zwart model. Het zijn de kleuren die het meest gebruikt worden bij de productie van kabelgoten en kabelhoezen. Er zijn in sommige webshops varianten verkrijgbaar in een afwijkende kleur.

Tip: let ook op de vorm van een kabelgoot. Sommige modellen hebben een halfronde bovenzijde, andere varianten zijn vierkant.

Zo werk je je kabels netjes weg

Het wegwerken van kabels achter een televisie of bijvoorbeeld onder een bureau is relatief eenvoudig. Zorg dat de kabels aan elkaar worden bevestigd met bijvoorbeeld een kabelbinder. Vervolgens laat je deze bundel van kabels door een kabelgoot of kabelhoes lopen. Zoals eerder aangehaald werd, kun je een kabelgoot vaak op maat zagen. Bij een kabelhoes knip je deze op maat.

Tip: in het geval van een kabelhoes kun je over de lengte hiervan verschillende uitsneden maken, om specifieke kabels eerder uit de kabelhoes te laten komen. Bij een kabelgoot van kunststof of pvc is dit lastiger.

Sommige kabelgoten monteer je met een paar losse schroeven, anderen met een klem of bijvoorbeeld een zelfklevende plakstrip. Het is afhankelijk van de plek waar je de kabelhouder gebruikt, welke van deze bevestigingsmethoden het prettigste werkt.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Naast de al genoemde factoren zijn er enkele andere productspecificaties op basis waarvan je de verschillende kabelgoten met elkaar kunt vergelijken.

 • Bevestigingsmateriaal: veel mensen geven de voorkeur aan een oplossing, waarvoor zij niet hoeven te boren of schroeven. Schade aan een wand, plint of bijvoorbeeld bureaublad kan zo voorkomen worden. Let in de productomschrijving van de verschillende oplossingen voor het wegwerken van kabels op het bevestigingsmateriaal.

 • Losse kabelbinders en kabelgeleiders: bij sommige kabelgoten en kabelhoezen wordt standaard een aantal kabelbinders of kabelgeleiders meegeleverd. Dit maakt het mogelijk om de losse kabels te bundelen, voordat je deze in een kabelhouder of kabelgoot stopt.

 • Gebruiksgemak: het op maat maken van een kunststof kabelgoot vergt het gebruik van een metaalzaag. Er zijn ook oplossingen voor het wegwerken van kabels, waarbij je deze op maat kunt knippen. Dit vergroot het gebruiksgemak ervan. Gebruiksgemak zit ook in de mogelijkheid om later nog extra kabels toe te voegen aan een kabelhouder. Een oplossing met klittenband is hierin het makkelijkst.

Prijzen van kabelgoten (hoog – laag)

De meeste kabelhouders hebben een prijs tussen de 10 en 25 euro, waarbij een klassiek model kabelgoot van kunststof of pvc het goedkoopst is. Een kabelhoes of complete kabelhouder met voldoende ruimte voor een stekkerdoos is vaak duurder; tussen de 15 en 25 euro.

Conclusie: zo kies je de beste kabelgoot

Kabelgoten, kabelhoezen en kabelhouders zijn er tegenwoordig in tal van verschillende soorten. Het is voornamelijk afhankelijk van de plek in huis waar je een kabelgoot wilt gebruiken, welke van deze oplossingen het meest geschikt is. Kies voor een kabelrekje onder het bureau, om hier ook een stekkerdoos kwijt te kunnen. Achter de televisie kun je een kabelhoes gebruiken. De kabelhoes biedt vaak meer ruimte dan een losse kabelgoot. De kabelgoot gebruik je om het snoer van een opgehangen lamp of bijvoorbeeld muzieksysteem weg te werken langs de wand.

 • Meest duurzaam

   Allteq PVC kabelgoot van 1.1 meter 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Stilemo kabelgoot voor onder het bureau 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Inofix Cablefix 2201 (zelfklevend) 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over kabelgoten

Hoe een kabelgoot bevestigen?

Het is afhankelijk van het type kabelgoot wat je gebruikt, hoe je deze bevestigt. Sommige kabelrekjes beschikken over klemmen, anderen schroef je vast. Een klassieke, kunststof kabelgoot beschikt vaak over een zelfklevende plakstrip aan de achterzijde.

Waar kun je een kabelgoot kopen?

Een kabelgoot koop je bij de lokale bouwmarkt, of bestel je online. Het voordeel van online een kabelgoot kopen is het ruimere aanbod aan oplossingen voor het wegwerken van kabels. Naast de kunststof kabelgoten uit de bouwmarkt zou je ook een modern kabelrekje kunnen overwegen.

Waarom een kabelgoot gebruiken?

Het voordeel van het gebruik van kabelgoten is de mogelijkheid om losse kabels achter een televisie of onder het bureau netjes weg te werken. Daarbij bescherm je de kabels op deze manier tegen beschadigingen door je huisdier of bijvoorbeeld kinderen.

Wat doet een kabelgoot?

Een kabelgoot helpt je losse kabels weg te werken, door deze recht naar beneden te begeleiden. Met een kabelhoes heb je de mogelijkheid om kabels niet alleen weg te werken, maar ook te bundelen. Bij een kabelrekje kun je de bundel van kabels combineren met een weggewerkte stekkerdoos.