Top 10: beslagkommen

Producten door Redactie Ze.nl

Onmisbaar in iedere keuken zijn de beslagkommen! Of je de zondag nu start met een verse omelet, of bijvoorbeeld een cake bakt op de zaterdagmiddag; je hebt al snel een mengkom nodig voor het door elkaar roeren van de ingrediënten. Beslagkommen worden in tal van verschillende modellen en gemaakt van diverse materialen aangeboden. Dit artikel biedt je een top 10 met de beste beslagkommen van dit moment, evenals een overzicht van de factoren op basis waarvan je de mengkommen zelf met elkaar kunt vergelijken.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste meng- & beslagkommen

Wil je vandaag nog een set nieuwe mengkommen bestellen? Onderstaand overzicht toont je de top 10 beste beslagkommen van dit moment. Ze zijn kwalitatief van hoog niveau, waardoor je hier tijden plezier van zal hebben.

 1. 1

  Coninx 3-delige set met RVS beslagkommen 

  • Anti-slip onderzijde
  • Met maataanduiding en schenktuit
  • Deksel inbegrepen

  Prijs tonen

 2. 2

  Tobeyz 2-in-1 set mengkom 

  • Anti-slip onderzijde
  • Deksel inbegrepen

  Prijs tonen

 3. 3

   Alpina 3-delige set met kunststof mengkommen 

  • Deksel inbegrepen

  Prijs tonen

 4. 4

  Transparante kunststof beslagkom (3 liter) 

  • Transparant
  • Met maataanduiding en schenktuit

  Prijs tonen

 5. 5

  Set met drie beslagkommen van kunststof 

  • Met schenktuit

  Prijs tonen

 6. 6

  Strex RVS mengkommen (set van 5) 

  • Deksel inbegrepen
  • Anti-slip onderzijde

  Prijs tonen

 7. 7

  Krumble set van 6 RVS beslagkommen 

  • Deksel inbegrepen

  Prijs tonen

 8. 8

  Brabantia Tasty+ set met beslagkommen 

  • Vergiet en citruspers inbegrepen
  • Anti-slip onderzijde

  Prijs tonen

 9. 9

  Navaris RVS mengkom (set van 3) 

  • Deksel inbegrepen 
  • Anti-slip onderzijde

  Prijs tonen

 10. 10

  Tupperware mengkommen (set van 3) 

  • Deksel inbegrepen 

  Prijs tonen

Koopgids: beste beslagkommen

Tijd om verder in te zoomen op de verschillende beslagkommen, om te kijken op welke punten ze van elkaar verschillen. Wat maakt de ene mengkom tot een betere keuze dan de andere beslagkom?

1 Coninx 3-delige set met RVS beslagkommen 

Prijs tonen

Deze Coninx 3-delige set met RVS mengkommen (1.25, 2.5 en 4.5 liter) is een zeer duurzame keuze, voor het mengen van ingrediënten. De beslagkommen worden geleverd met een anti-slip onderzijde, om te voorkomen dat de meng kommen van het aanrecht glijden of deze beschadigen. Daarbij zijn de meng kommen voorzien van een handige maataanduiding aan de zijkant en worden ze standaard geleverd met een deksel om de mengkommen luchtdicht in de koelkast te kunnen plaatsen. Dankzij de schenktuit wordt het in een bakvorm of pan schenken van de gemixte ingrediënten heel eenvoudig.

Daarbij zijn de meng kommen voorzien van een handige maataanduiding aan de zijkant en worden ze standaard geleverd met een deksel om de mengkommen luchtdicht in de koelkast te kunnen plaatsen.

Voordelen Coninx 3-delige set met RVS beslagkommen 

 • Anti-slip onderzijde
 • Met maataanduiding en schenktuit
 • Deksel inbegrepen

2 Tobeyz 2-in-1 set mengkom 

Prijs tonen

Met deze mengkommen van Tobeyz kies je voor een 2-in-1 oplossing. Uniek aan dit model is de mogelijkheid om de standaard meegeleverde deksel van de mengkom te voorzien van een kleine rasp. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld geraspte wortel of kaas toe wilt voegen aan een mengsel in de beslagkom. Het model beslagkom is gemaakt van BPA-vrij kunststof en kan gereinigd worden in de vaatwasser. De deksel maakt het mogelijk om ingrediënten in de meng kom langer vers te houden in de koelkast. Aan de onderzijde bevindt zich een anti-slip voet.

Uniek aan dit model is de mogelijkheid om de standaard meegeleverde deksel van de mengkom te voorzien van een kleine rasp.

Voordelen Tobeyz 2-in-1 set mengkom 

 • Anti-slip onderzijde
 • Deksel inbegrepen

3  Alpina 3-delige set met kunststof mengkommen 

Prijs tonen

Deze Alpina 3-delige set met mengkommen behoort tot de producten met de scherpste prijs-/kwaliteitsverhouding. De mengkommen hebben een inhoud van 1.2, 2.0 en 3.4 liter en zijn gemaakt van kunststof. Je kunt de beslagkommen na gebruik eenvoudig reinigen in de vaatwasser. Wil je de ingrediënten die je gemengd hebt nog enige tijd vers kunnen houden? Maak in dat geval gebruik van het meegeleverde deksel en plaats de kunststof beslag kom in de koelkast.

De mengkommen hebben een inhoud van 1.2, 2.0 en 3.4 liter en zijn gemaakt van kunststof.

Voordelen  Alpina 3-delige set met kunststof mengkommen 

 • Deksel inbegrepen

4 Transparante kunststof beslagkom (3 liter) 

Prijs tonen

Op zoek naar een voordelige, losse beslagkom? Kies in dat geval voor dit model met een inhoud van drie liter. Het model is transparant, waardoor je goed kunt zien of ook de ingrediënten onderin de kunststof mengkom worden meegenomen bij het mixen of bijvoorbeeld kneden van het geheel. Daarbij is deze transparante meng kom voorzien van een maataanduiding aan de zijkant en bevat deze een schenktuit. Nadeel van de meng kom is dat deze zonder deksel geleverd wordt. Je reinigt de mengkom in de vaatwasser.

Het model is transparant, waardoor je goed kunt zien of ook de ingrediënten onderin de kunststof mengkom worden meegenomen bij het mixen of bijvoorbeeld kneden van het geheel.

Voordelen Transparante kunststof beslagkom (3 liter) 

 • Transparant
 • Met maataanduiding en schenktuit

Nadelen Transparante kunststof beslagkom (3 liter) 

 • Deksel niet inbegrepen

5 Set met drie beslagkommen van kunststof 

Prijs tonen

Kleur het aanrecht met deze vrolijke set van drie kunststof beslagkommen, in de kleuren rood, blauw en groen. De beslagkommen hebben een inhoud van 1.5, 2.0 en 3.0 liter en zijn uitgevoerd met een handige schenktuit. Je kunt de drie beslagkommen na gebruik schoonmaken in de vaatwasser. Door ze in elkaar te stapelen nemen de kunststof mengkommen weinig ruimte in. Net als de set van Alpina, wordt ook deze set voor een scherpe prijs aangeboden.

Door ze in elkaar te stapelen nemen de kunststof mengkommen weinig ruimte in.

Voordelen Set met drie beslagkommen van kunststof 

 • Met schenktuit

Nadelen Set met drie beslagkommen van kunststof 

 • Deksel niet inbegrepen

6 Strex RVS mengkommen (set van 5) 

Prijs tonen

Naast de duurzame RVS beslagkommen van Coninx, kan ook deze set RVS mengkommen van Strex een goede keuze zijn. Deze set wordt geleverd met vijf verschillende maten mengkommen (1.5, 1.8, 2.2, 3.3 en 4.5 liter), die ieder voorzien zijn van een kunststof deksel. Het maakt het mogelijk om de mengsels in deze beslagkommen luchtdicht in de koelkast te bewaren. Ook handig aan deze RVS mengkommen is de maataanduiding op de binnenzijde hiervan. Evenals dat deze producten voorzien zijn van een anti-slip bodem. Het gaat het schuiven van de beslagkommen over het aanrechtblad tegen. Je kunt de mengkommen na gebruik in de vaatwasser reinigen.

Ook handig aan deze RVS mengkommen is de maataanduiding op de binnenzijde hiervan.

Voordelen Strex RVS mengkommen (set van 5) 

 • Deksel inbegrepen
 • Anti-slip onderzijde

7 Krumble set van 6 RVS beslagkommen 

Prijs tonen

Het meest uitgebreid is deze set van 6 RVS beslagkommen van Krumble. De beslagkommen hebben een inhoud van 1.5, 2.0, 2.5, 3.0, 4.0 en 5.0 liter. Je kunt deze mengschalen niet alleen gebruiken voor het mixen van verschillende ingrediënten; een RVS mengkom doet bijvoorbeeld ook dienst als slakom! Na gebruik was je de RVS beslagkommen eenvoudig in de vaatwasser en stap je deze op, om ze ruimtebesparend op te bergen in je keukenkast. Standaard worden deze zes mengkommen van RVS geleverd met een kunststof deksel, om losse ingrediënten of mengsels luchtdicht in de koelkast te kunnen bewaren.

Je kunt deze mengschalen niet alleen gebruiken voor het mixen van verschillende ingrediënten; een RVS mengkom doet bijvoorbeeld ook dienst als slakom!

Voordelen Krumble set van 6 RVS beslagkommen 

 • Deksel inbegrepen

8 Brabantia Tasty+ set met beslagkommen 

Prijs tonen

Wil je op de zondagochtend van een glas verse jus d’orange genieten? Kies in dat geval voor deze set Tasty+ beslagkommen van Brabantia, welke geleverd wordt met een vergiet en citruspers. Je kunt deze citruspers op de maatbeker in deze set plaatsen. De mengkommen zijn gemaakt van kunststof en vallen op door hun vrolijke kleuren. Na gebruik kun je de Tasty+ set beslagkommen schoonmaken in de vaatwasser. Zowel de mengkommen als de meegeleverde maatbeker zijn voorzien van een anti-slip bodem. Ondanks de verschillende extra’s bij deze set met beslagkommen, worden ze geleverd zonder deksels.

De mengkommen zijn gemaakt van kunststof en vallen op door hun vrolijke kleuren.

Voordelen Brabantia Tasty+ set met beslagkommen 

 • Vergiet en citruspers inbegrepen
 • Anti-slip onderzijde

Nadelen Brabantia Tasty+ set met beslagkommen 

 • Deksel niet inbegrepen

9 Navaris RVS mengkom (set van 3) 

Prijs tonen

Deze stijlvolle set van Navaris bevat drie RVS mengkommen met een inhoud van 1.4, 2.8 en 4.7 liter. Zo heb je bij ieder gerecht een passende beslagkom voor het mixen van de verschillende ingrediënten. Wil je verse groenten of vers fruit wat langer goed houden? Gebruik in dat geval het meegeleverde deksel en plaats de mengkom in de koelkast. Handig is de anti-slip bodem van deze mengkommen. Niet alleen voorkomt dit dat de mengkom van het aanrecht schuift bij bijvoorbeeld het gebruik van een mixer; ook krassen op het aanrechtblad ga je hiermee tegen. Je kunt de RVS mengkommen na gebruik eenvoudig schoonmaken in de vaatwasser.

Zo heb je bij ieder gerecht een passende beslagkom voor het mixen van de verschillende ingrediënten.

Voordelen Navaris RVS mengkom (set van 3) 

 • Deksel inbegrepen 
 • Anti-slip onderzijde

10 Tupperware mengkommen (set van 3) 

Prijs tonen

We maken de top 10 beste mengkommen compleet met deze set van drie bakjes van Tupperware. De mengkommen hebben een beperkte hoogte en zijn voornamelijk bedoeld voor het bewaren van bijvoorbeeld losse stukken fruit of groente. Standaard worden deze kunststof mengkommen geleverd met een deksel. Het maakt het mogelijk om ingrediënten luchtdicht te verpakken en in de koelkast te bewaren. De bakjes in deze set hebben ieder een inhoud van 0.6 liter. Dit is aanmerkelijk kleiner dan de diverse andere mengkommen uit dit overzicht.

De mengkommen hebben een beperkte hoogte en zijn voornamelijk bedoeld voor het bewaren van bijvoorbeeld losse stukken fruit of groente.

Voordelen Tupperware mengkommen (set van 3) 

 • Deksel inbegrepen 

Nadelen Tupperware mengkommen (set van 3) 

 • Inhoud van maar 0.6 liter

Welke materialen beslagkommen zijn er?

Zoals het overzicht op deze pagina je heeft laten zien, zijn de meeste beslagkommen gemaakt van RVS of BPA-vrij kunststof. Beide materialen zijn duurzaam, al gaan de modellen van RVS over het algemeen langer mee. Naast de beslagkommen van RVS en BPA-vrij kunststof, kan ook een glazen mengkom het overwegen waard zijn. Voor zowel een glazen beslagkom als een beslagkom van RVS geldt dat je deze ook kunt gebruiken als slakom! Een kunststof mengkom is hier vaak minder geschikt voor; het staat minder fraai op tafel.

Tip: het voordeel van een RVS beslagkom is dat deze het mogelijk maakt om bijvoorbeeld chocolade au bain-marie te verwarmen. Bij kunststof werkt dit vaak niet.

Welke formaten beslagkommen zijn er beschikbaar?

Je kunt het formaat van beslagkommen het beste vergelijken op basis van de inhoud hiervan. Er zijn mengbakjes met een inhoud van minder dan een liter, bijvoorbeeld bedoeld voor het mengen van verschillende soorten fruit of het meenemen van yoghurt naar kantoor. De meeste beslagkommen hebben echter een inhoud van 2.5 tot maximaal zo’n 5.0 liter. Door voor een set van meerdere beslagkommen te kiezen heb je altijd een model mengkom bij de hand met een formaat, wat past bij de toepassing van de mengkom.

Welke extra’s zijn er mogelijk bij mengkommen?

Sommige mengkommen worden gecombineerd met verschillende extra’s. Je kunt hierbij denken aan:

 • Deksel: veel beslagkommen worden geleverd met een losse deksel. Dit maakt het mogelijk om losse ingrediënten of bijvoorbeeld mengsels langer luchtdicht in een koelkast of vriezer te bewaren.

 • Anti-slip voet: sommige modellen mengkommen worden van een anti-slip voet voorzien. Dit biedt zeker bij het gebruik van bijvoorbeeld een mixer het voordeel, dat de mengkom minder makkelijk van het aanrecht schuift. Daarbij worden beschadigingen aan het aanrechtblad voorkomen.

 • Rasp of citruspers: naast de losse deksels en anti-slip voet, worden sommige mengkommen geleverd met een rasp of citruspers. Zo’n rasp kun je in de deksel van een mengkom stoppen. Het maakt het raspen van een wortel, een appel of bijvoorbeeld een stuk kaas heel eenvoudig.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Let bij het vergelijken van verschillende mengkommen niet alleen op het materiaal waarvan deze gemaakt zijn, de inhoud hiervan en de extra’s waarmee ze geleverd worden. Er zijn meer factoren om rekening mee te houden:

 • Maataanduiding: sommige modellen beslagkommen bevatten aan de binnenzijde hiervan een handige maataanduiding. Zo heb je geen losse maatbeker meer nodig.

 • Schenktuit: aan de voorzijde zijn sommige mengkommen van een schenktuit voorzien. Het maakt het makkelijker om je mengsel in de pan of bijvoorbeeld een bakblik te schenken. De kans op knoeien neemt hiermee sterk af.

 • Magnetron- en vriezerbestendig: kijk of een mengkom geschikt is voor het gebruik in de magnetron en bijvoorbeeld vriezer. Dat laatste maakt het mogelijk om mengsels langer te bewaren. Het eerste is prettig, wanneer je ingrediënten in sommige gevallen op moet kunnen warmen.

 • Vaatwasserbestendig: maak het schoonmaken van de beslag kommen makkelijker voor jezelf, door voor een vaatwasserbestendig model te kiezen. Tegenwoordig geldt dat het merendeel van de beslag kommen in de vaatwasser kan worden schoongemaakt.

Prijzen van een mengkom (hoog – laag)

Voor een set van drie mengkommen betaal je gemiddeld tussen de 20 en 40 euro. Hierbij moet worden opgemerkt dat een set van RVS mengkommen vaak duurder is dan een set van kunststof beslagkommen. Daarnaast geldt dat een set inclusief deksels vaak prijziger is dan een set zonder deksels.

Kies je voor een losse kunststof- of RVS mengkom? In dat geval ligt de prijs hiervan vaak tussen de 5 en 15 euro.

Conclusie: zo kies je de beste mengkom

Voor een prijs van zo’n 115 euro heb je een kwalitatief goede, stevige fitnessbank om thuis krachtoefeningen uit te voeren. Bij de aankoop van zo’n halterbank is het verstandig te letten op de verstelbaarheid en opvouwbaarheid hiervan. Zo kun je de bankdrukbank in precies de juiste positie instellen voor de oefeningen die jij op het programma hebt staan. Andere factoren om rekening mee te houden zijn de belastbaarheid (gemiddeld 200-250 kilogram) en de hygiëne van een trainingsbank. Is het voldoende, wanneer je deze met een vochtige doek afneemt?

 • Meest duurzaam

  Brabantia Tasty+ set met beslagkommen 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Coninx 3-delige set met RVS beslagkommen 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Transparante kunststof beslagkom (3 liter) 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over beslagkommen

Hoe maak je een beslagkom schoon?

Tegenwoordig geldt voor de meeste beslagkommen dat deze vaatwasserbestendig zijn. Na gebruik spoel je de mengkom af onder de kraan, om deze vervolgens grondig schoon te maken in de vaatwasser.

Waar een beslagkom kopen?

Een beslagkom kopen doe je heel eenvoudig online. Het aanbod aan mengkommen is hier groot, waarbij het verschil onder meer zit in de materialen waarvan ze gemaakt zijn en de inhoud hiervan.

Wat is een beslagkom?

Met een beslagkom heb je de mogelijkheid om verschillende ingrediënten met elkaar te mengen. Daarbij kun je een beslagkom met deksel gebruiken om ingrediënten luchtdicht in de koelkast te bewaren voor een later moment.

Van welke materialen is een beslagkom gemaakt?

Mengkommen worden gemaakt van RVS, BPA-vrij kunststof en bijvoorbeeld glas. Er zijn ook modellen van keramiek. Die laatste categorie mengkommen wordt vaak echter gebruikt als slakom of bijvoorbeeld fruitschaal.