Top 10: fitnessbanken

Producten door Redactie Ze.nl

Met een fitnessbank, welke ook wel trainingsbank of bench genoemd wordt, voer je krachtoefeningen thuis uit. Een bezoek aan de sportschool is niet meer nodig! Een fitnessbank wordt vaak gebruikt in combinatie met losse halters en gewichten, om zo spieren in het bovenlichaam, de buik en bijvoorbeeld benen te trainen. Wil jij sterker worden? In dit artikel vind je de top 10 trainingsbanken van dit moment en lees je hoe je de verschillende producten met elkaar kunt vergelijken. Er zijn hierbij verschillende factoren om rekening mee te houden.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste fitness- en halterbanken

Snel op zoek naar de beste fitness- en halterbanken van dit moment? Onderstaande top 10 biedt je dit overzicht. Deze fitness- en trainingsbanken zijn van hoge kwaliteit, waardoor ze lang mee zullen gaan en doen wat je ervan mag verwachten: stabiliteit en comfort bieden bij het uitvoeren van je krachtoefeningen.

 1. 1

  Vita5 verstelbare fitnessbank 

  • Multifunctioneel
  • Verstelbaar en inklapbaar 
  • Beenhouder en weerstandsbanden inbegrepen

  Prijs tonen

 2. 2

  Breaking Limits verstelbare fitnessbank 

  • Verstelbaar en inklapbaar

  Prijs tonen

 3. 3

  LifeGoods fitness halterbank (verstelbaar en inklapbaar) 

  • Verstelbaar en inklapbaar 
  • Anti-slip voeten aan de onderzijde

  Prijs tonen

 4. 4

  ScSports multifunctionele halterbank 

  • Verstelbaar
  • Multifunctioneel

  Prijs tonen

 5. 5

  ZenZee verstelbare trainingsbank 

  • Verstelbaar en inklapbaar 
  • Weerstandsbanden inbegrepen

  Prijs tonen

 6. 6

  Tunturi WB20 opklapbare halterbank 

  • Verstelbaar en inklapbaar 
  • Gratis fitness app inbegrepen

  Prijs tonen

 7. 7

  CLP inklapbare halterbank 

  • Verstelbaar en inklapbaar 
  • Mooi wit design

  Prijs tonen

 8. 8

  Zumi zwarte trainingsbank 

  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Verstelbaar

  Prijs tonen

 9. 9

  Citysports KY-5006 halterbank met weerstandsbanden 

  • Verstelbaar en inklapbaar 
  • Weerstandsbanden inbegrepen

  Prijs tonen

 10. 10

  ISE trainingsbank voor thuis 

  • Verstelbaar en inklapbaar 
  • Fraai design

  Prijs tonen

Koopgids: beste halterbanken

Wat maakt de ene fitnessbank uit bovenstaand overzicht tot een betere aankoop dan het andere model halterbank? Tijd om de verschillende halterbanken nog eens nader te bekijken en de verschillen op een rijtje te zetten.

1 Vita5 verstelbare fitnessbank 

Prijs tonen

De Vita5 fitnessbank is een multifunctioneel model, dat verstelbaar (7 standen) en inklapbaar is. Het voordeel hiervan is dat je deze samen met andere gezinsleden kunt delen; stel het model voor de uitvoering van je krachtoefeningen af op jouw lengte en het type oefeningen wat je uit wilt voeren. Doordat de Vita5 fitnessbank inklapbaar is, kun je deze na gebruik eenvoudig opbergen. Zo staat dit apparaat niet in de weg! Standaard wordt de Vita5 fitnessbank geleverd met een beenhouder en weerstandsbanden. Het maakt dat je direct van start kunt gaan met het uitvoeren van je krachtoefeningen. De leren bekleding van deze halterbank biedt je veel comfort. Het model biedt een draagvermogen van 200 kilogram.

Doordat de Vita5 fitnessbank inklapbaar is, kun je deze na gebruik eenvoudig opbergen.

Voordelen Vita5 verstelbare fitnessbank 

 • Multifunctioneel
 • Verstelbaar en inklapbaar 
 • Beenhouder en weerstandsbanden inbegrepen

2 Breaking Limits verstelbare fitnessbank 

Prijs tonen

Qua model heeft deze verstelbare fitnessbank van Breaking Limits veel weg van het model dat Vita5 aanbiedt. Ook dit model is inklapbaar en daarmee ruimtebesparend op te bergen na het gebruik hiervan. Een verschil zit in het feit, dat deze fitnessbank geleverd wordt zonder weerstandsbanden. Deze zal je los moeten bestellen. Het model heeft een draagvermogen van 200 kilogram en is gemaakt van zweetbestendige materialen. Dit komt de hygiëne van deze fitnessbank ten goede. De diversiteit aan standen waarin je deze bankdrukbank kunt plaatsen biedt je een goede basis voor de uitvoering van een breed scala aan krachtoefeningen.

De diversiteit aan standen waarin je deze bankdrukbank kunt plaatsen biedt je een goede basis voor de uitvoering van een breed scala aan krachtoefeningen.

Voordelen Breaking Limits verstelbare fitnessbank 

 • Verstelbaar en inklapbaar

3 LifeGoods fitness halterbank (verstelbaar en inklapbaar) 

Prijs tonen

Een derde optie voor de uitvoering van krachtoefeningen in huis is deze fitness halterbank van LifeGoods. Het product is net als beide voorgaande modellen verstelbaar en inklapbaar. Een belangrijk verschil met beide voorgaande fitnessbanken zit in het draagvermogen van dit model: maximaal 150 kilogram. Het is hiermee een geschikt model voor een lichte sporter, die met niet al te zware gewichten traint. Handig aan deze halterbank zijn de anti-slip voeten aan de onderzijde. Het voorkomt het verschuiven van de fitnessbank bij de uitvoering van oefeningen met dumbbells en weerstandsbanden.

Het is hiermee een geschikt model voor een lichte sporter, die met niet al te zware gewichten traint.

Voordelen LifeGoods fitness halterbank (verstelbaar en inklapbaar) 

 • Verstelbaar en inklapbaar 
 • Anti-slip voeten aan de onderzijde

4 ScSports multifunctionele halterbank 

Prijs tonen

Naast het klassieke model fitnessbank, zou je ook deze multifunctionele halterbank van ScSports kunnen overwegen. Het model vormt de ideale basis voor de uitvoering van een breed scala aan krachtoefeningen. Je gebruikt het model bijvoorbeeld als butterfly- en push-up station, voor de uitvoering van een leg curl en bijvoorbeeld voor ab crunches. De halterbank is verstelbaar, maar niet inklapbaar. Het maakt dat het model relatief veel ruimte in beslag neemt ten opzichte van de voorgaande modellen uit dit overzicht. Je kunt deze multifunctionele halterbank gebruiken tot een totaalgewicht van 200 kilogram. Let op, de belastbaarheid van losse elementen is minder groot. Zo ligt de maximale belastbaarheid van de leg curl op zo’n 60 kilogram.

Het model vormt de ideale basis voor de uitvoering van een breed scala aan krachtoefeningen.

Voordelen ScSports multifunctionele halterbank 

 • Verstelbaar
 • Multifunctioneel

Nadelen ScSports multifunctionele halterbank 

 • Niet inklapbaar
 • Neemt relatief veel ruimte in beslag

5 ZenZee verstelbare trainingsbank 

Prijs tonen

Deze ZenZee verstelbare trainingsbank blinkt onder meer uit in diens gewicht. Met een gewicht van 12 kilogram is het model eenvoudig te verplaatsen. Daarbij kun je het model inklappen en daardoor ruimtebesparend opbergen. Ten opzichte van voorgaande modellen biedt deze halterbank een beperkte belastbaarheid, met een maximale belasting van 120 kilogram. Het model is zodoende voornamelijk bedoeld voor de sporter, die met relatief lichte gewichten traint. De fitnessbank is verstelbaar en daardoor aan te passen op jouw lengte en de oefeningen die je uit wilt voeren. Dankzij de rubberen beschermdoppen op de poten van deze fitnessbank wordt schade aan de vloer voorkomen. Standaard worden er weerstandsbanden met de halterbank meegeleverd.

Ten opzichte van voorgaande modellen biedt deze halterbank een beperkte belastbaarheid, met een maximale belasting van 120 kilogram.

Voordelen ZenZee verstelbare trainingsbank 

 • Verstelbaar en inklapbaar 
 • Weerstandsbanden inbegrepen

6 Tunturi WB20 opklapbare halterbank 

Prijs tonen

Kies voor deze Tunturi WB20 inklapbare halterbank, wanneer je wilt werken aan de kracht in je armen en benen. Het model wordt geleverd met een gratis fitness app, waarin je meer informatie vindt over de uitvoering van oefeningen op dit model. Daarbij kun je met deze app direct een gratis trainingsschema samenstellen. Het model is opklapbaar en daardoor na gebruik eenvoudig op te bergen. Daarbij zijn de haltersteunen verstelbaar, zodat je deze op jouw lengte aan kunt passen. De rubberen voetdoppen aan de poten van de Tunturi WB20 halterbank helpen je vloer te beschermen.

Het model is opklapbaar en daardoor na gebruik eenvoudig op te bergen.

Voordelen Tunturi WB20 opklapbare halterbank 

 • Verstelbaar en inklapbaar 
 • Gratis fitness app inbegrepen

7 CLP inklapbare halterbank 

Prijs tonen

Waar de meeste fitnessbanken uit dit overzicht een zwarte kleur hebben, valt dit model halterbank op door z’n witte kleur. De fitnessbank is inklapbaar en daardoor makkelijk op te bergen na gebruik. Daarbij zijn de haltersteunen verstelbaar. Rubberen doppen aan de uiteinden van de poten van deze fitnessbank helpen je de vloer in huis te beschermen tegen krassen. Het zitvlak is voorzien van een hygiënische bekleding (polyurethaan), die je na het gebruik van de halterbank eenvoudig afneemt met een vochtige doek. Let op, de belastbaarheid van deze halterbank is met 100 kilogram beperkt in vergelijking met andere modellen uit dit overzicht.

Let op, de belastbaarheid van deze halterbank is met 100 kilogram beperkt in vergelijking met andere modellen uit dit overzicht.

Voordelen CLP inklapbare halterbank 

 • Verstelbaar en inklapbaar 
 • Mooi wit design

8 Zumi zwarte trainingsbank 

Prijs tonen

De Zumi zwarte trainingsbank behoort tot de meest simpele modellen fitnessbanken uit dit overzicht. Het verstelbare model (5 standen) vormt de ideale uitvalsbasis voor het trainen van je bovenlichaam. Denk aan je armen, schouders, buik en borst. Het model is uitgevoerd zonder haltersteunen. Dit maakt dat de trainingsbank weinig ruimte in beslag neemt en licht van gewicht (9,2 kilogram) is. Tegelijkertijd brengt dit het nadeel met zich mee dat je geen mogelijkheid hebt om de halter tijdens het uitvoeren van oefeningen boven je hoofd te laten rusten. De maximale belastbaarheid van de Zumi trainingsbank ligt op 200 kilogram.

Het verstelbare model (5 standen) vormt de ideale uitvalsbasis voor het trainen van je bovenlichaam.

Voordelen Zumi zwarte trainingsbank 

 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Verstelbaar

Nadelen Zumi zwarte trainingsbank 

 • Geen haltersteunen

9 Citysports KY-5006 halterbank met weerstandsbanden 

Prijs tonen

Net als enkele andere modellen halterbanken uit deze top 10 beste fitnessbanken wordt ook de Citysports KY-5006 standaard geleverd met weerstandsbanden. Het maakt dat je direct van start kunt, zodra je deze fitnessbank in elkaar hebt gezet. Het model is verstelbaar en na gebruik opvouwbaar. Zo kun je de fitnessbank op ruimtebesparende wijze opbergen. Opvallend aan deze fitnessbank is de hoge maximale belastbaarheid: 350 kilogram. De hoge belastbaarheid dankt het model onder meer aan zijn gepoedercoate stalen buizen die 20% dikker zijn dan die van veel andere modellen op de markt.

Opvallend aan deze fitnessbank is de hoge maximale belastbaarheid: 350 kilogram.

Voordelen Citysports KY-5006 halterbank met weerstandsbanden 

 • Verstelbaar en inklapbaar 
 • Weerstandsbanden inbegrepen

10 ISE trainingsbank voor thuis 

Prijs tonen

De top 10 beste trainingsbanken voor thuis maken we compleet met deze ISE halterbank. Het model heeft een fraai design met een zwarte en rode kleur. Handig aan dit model is de video op YouTube, waarin wordt uitgelegd hoe je deze in elkaar kunt zetten. De maximale belastbaarheid van dit model ligt op 250 kilogram, iets boven het gemiddelde van de modellen uit dit overzicht. De trainingsbank is verstelbaar en na gebruik opvouwbaar. Zo neemt de ISE trainingsbank maar weinig ruimte in. Na gebruik klap je de trainingsbank niet alleen gemakkelijk in elkaar; ook reinig je deze snel en eenvoudig met een vochtige doek. Zo blijft de halterbank fris!

Na gebruik klap je de trainingsbank niet alleen gemakkelijk in elkaar; ook reinig je deze snel en eenvoudig met een vochtige doek.

Voordelen ISE trainingsbank voor thuis 

 • Verstelbaar en inklapbaar 
 • Fraai design

Welke spieren trainen met fitnessbanken?

Met een trainingsbank kun je in de basis je volledige lichaam trainen. Denk aan je borst- en armspieren, je schouders, je buik en rug en je benen. Houd er hierbij rekening mee, dat sommige modellen voornamelijk bedoeld zijn voor het trainen van je bovenlichaam. Daar waar je met andere trainingsbanken het hele lichaam traint.

Tip: er zijn verschillende apps, soms zelfs bij de fitnessbank geleverd, die je laten zien hoe je de verschillende krachtoefeningen zelf uit kunt voeren op een trainingsbank in huis. Gebruik deze video’s om de kans op blessures te verkleinen. Een goede uitvoering van krachtoefeningen is cruciaal.

Welke soorten fitnessbanken zijn er?

Fitnessbanken worden in verschillende modellen aangeboden. Het merendeel van deze trainingsbanken is verstelbaar, zodat je de afstelling van de fitnessbank precies aan kunt laten sluiten bij je lengte. Daarbij maakt de verstelbaarheid van de halterbanken het mogelijk om verschillende soorten krachtoefeningen uit te voeren.

Niet iedere fitnessbank is inklapbaar of opvouwbaar. Dit is vaak wel wenselijk, daar het je de mogelijkheid biedt om de fitnessbank op een ruimtebesparende wijze op te bergen aan het eind van een training. Heb je voldoende ruimte op zolder of bijvoorbeeld in de schuur? In dat geval is een dergelijke eigenschap van de fitnessbank minder belangrijk.

Om daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan met krachtoefeningen heb je vaak losse gewichten nodig. In veel gevallen worden deze niet met de trainingsbank meegeleverd. Wel zitten er soms weerstandsbanden bij de fitnessbank. Zo kun je direct van start! De losse gewichten, dumbbells en halters, bestel je eenvoudig online.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Er werden al enkele voorbeelden genoemd van factoren op basis waarvan je de diverse fitnessbanken met elkaar kunt vergelijken. Let ook op de volgende aspecten:

 • Zweetbestendigheid: zorg voor een goede hygiëne, door te kiezen voor een trainingsbank waarvan het materiaal zweetbestendig is. Dat wil zeggen dat het voldoende is om het materiaal na een training af te nemen met een vochtige doek.

 • Draagvermogen: kijk ook naar de maximale belastbaarheid van een fitnessbank. Vaak ligt deze belastbaarheid tussen de 200 en 250 kilogram. Er zijn echter ook modellen met een belastbaarheid van meer dan 300 kilogram. Het is afhankelijk van de gewichten waarmee je traint, wat hierin de beste keuze is.

 • Dikte polstering: de meeste trainingsbanken hebben een polstering met een dikte van tenminste vijf centimeter. De dikte van de polstering zegt iets over het comfort wat een fitnessbank je biedt bij krachtoefeningen.

Prijzen van halterbanken (hoog – laag)

De meeste fitnessbanken hebben een prijs tussen de 100 en 125 euro. In sommige gevallen zit hier standaard een set met weerstandsbanden bij. Kies je voor een halterbank inclusief gewichten, dan loopt de prijs al snel op tot boven de 200 à 300 euro. De meest simpele modellen trainingsbanken zonder gewichten en weerstandsbanden hebben een prijs tussen de 65 en 85 euro. De maximale belastbaarheid hiervan kan beperkt zijn.

Conclusie: zo kies je de beste trainingsbanken (voor fitness)

Voor een prijs van zo’n 115 euro heb je een kwalitatief goede, stevige fitnessbank om thuis krachtoefeningen uit te voeren. Bij de aankoop van zo’n halterbank is het verstandig te letten op de verstelbaarheid en opvouwbaarheid hiervan. Zo kun je de bankdrukbank in precies de juiste positie instellen voor de oefeningen die jij op het programma hebt staan. Andere factoren om rekening mee te houden zijn de belastbaarheid (gemiddeld 200-250 kilogram) en de hygiëne van een trainingsbank. Is het voldoende, wanneer je deze met een vochtige doek afneemt?

 • Meest duurzaam

  Breaking Limits verstelbare fitnessbank 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Vita5 verstelbare fitnessbank 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Zumi zwarte trainingsbank 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over fitnessbanken

Welke spiergroepen train je met een fitnessbank?

Met een fitnessbank kun je in de basis iedere spiergroep van je lichaam trainen. Vereiste hierbij is wel dat de trainingsbank verstelbaar is. De ene oefening wil je zittend op de trainingsbank kunnen uitvoeren; de andere staand naast de fitnessbank.

Hoe maak je een trainingsbank schoon?

De meeste trainingsbanken zijn bekleed met een zweetbestendig materiaal. Dit maakt dat het voldoende is om de trainingsbanken af te nemen met een vochtige doek na het gebruik hiervan. Zo houd je de fitnessbank fris en hygiënisch.

Waar een fitnessbank kopen?

Een fitnessbank kopen doe je eenvoudig online. Het aanbod aan trainingsbanken is groot op het internet. Zo vind je altijd een fitnessbank die qua specificaties aansluit op jouw wensen en behoeften.

Waar vind ik fitnessbank oefeningen?

Om direct van start te kunnen gaan met het uitvoeren van krachtoefeningen op je fitnessbank kun je een gratis app downloaden. Er zijn verschillende apps waarin wordt voorgedaan hoe je de diverse krachtoefeningen uitvoert. Alternatief is het bekijken van video’s op een platform als YouTube.