Top 10: windlichten

Producten door Redactie Ze.nl

Zorg met een windlicht voor een intieme, gezellige sfeer op het terras buiten, of in de woonkamer binnen. Windlichten zijn er in tal van verschillende soorten, modellen en stijlen. Zo vind je altijd een model, passend bij jouw persoonlijke smaak! Met een windlicht bied je bescherming aan een kaars, wat voorkomt dat deze als gevolg van de wind buiten dooft. Tegelijkertijd dimt een windlicht de kaars iets, waardoor het licht hiervan minder fel is. Het komt de sfeer in en rondom je woning ten goede. In dit artikel zetten we de tien verschillende windlichten voor je op een rijtje. Welk type windlicht spreekt jou het meeste aan?

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste windlichten

Bekijk onderstaand overzicht met de 10 beste en mooiste windlichten van dit moment alvast eens. Het biedt je inspiratie, wanneer je snel op zoek bent naar een geschikt windlicht voor je woonkamer of terras.

 1. 1

  Gadgy Oosterse lantaarn voor binnen en buiten 

  • Sfeervol licht
  • Ophangbaar
  • Stijlvol

  Prijs tonen

 2. 2

  Boltze sfeerlichten van geëmailleerd metaal 

  • Aangeboden in een set van twee

  Prijs tonen

 3. 3

  J-Line windlichten van glas 

  • Beschikbaar in verschillende formaten

  Prijs tonen

 4. 4

  Benson stormlantaarn van aluminium 

  • Ophangbaar
  • Stijlvolle uitstraling

  Prijs tonen

 5. 5

  Rivièra Maison Lisbon Multiple Hurricane windlicht 

  • Sfeervol

  Prijs tonen

 6. 6

  FlinQ windlichten (set van 2) 

  • Spatwaterdicht
  • Stevig materiaal

  Prijs tonen

 7. 7

  Blomus Calma windlicht in staalkleur 

  • Sfeervol design

  Prijs tonen

 8. 8

  LOBERON windlicht (set van 2)

  • Sfeervol en stijlvol design

  Prijs tonen

 9. 9

  By Mooss glazen windlicht 

  • Ambachtelijk gemaakt
  • Beschikbaar in verschillende formaten

  Prijs tonen

 10. 10

  PTMD Savin windlicht van glas 

  • Chique, romantische en sfeervolle uitstraling
  • Houder wordt meegeleverd

  Prijs tonen

Koopgids: beste windlicht (binnen & buiten)

Op welke punten onderscheidt het ene windlicht zich van het andere? Waarop moet je letten, wanneer je verschillende windlichten met elkaar vergelijkt? Tijd om verder in te zoomen op de verschillende opties die je hebt.     

1 Gadgy Oosterse lantaarn voor binnen en buiten 

Prijs tonen

Deze Gadgy Oosterse lantaarn geeft een bijzonder sfeervol licht af aan de omgeving. Mede door de koperen laag aan de binnenzijde hiervan. Het model is windbestendig, waardoor je deze zowel binnen als buiten kunt gebruiken. De Oosterse uitstraling van het windlicht komt goed tot z’n recht in zowel een moderne, als bijvoorbeeld industrieel ingerichte woning. Dankzij de ring aan de bovenzijde van het model kun je deze ook ophangen. Daarbij valt het windlicht te combineren met zowel een kaars, als met een fitting. Dat laatste kan handig zijn, wanneer je het windlicht bijvoorbeeld voornamelijk in huis gebruikt.

Het model is windbestendig, waardoor je deze zowel binnen als buiten kunt gebruiken.

Voordelen Gadgy Oosterse lantaarn voor binnen en buiten 

 • Sfeervol licht
 • Ophangbaar
 • Stijlvol

2 Boltze sfeerlichten van geëmailleerd metaal 

Prijs tonen

Waar de Gadgy Oosterse lantaarn afgesloten is aan de bovenzijde, geldt dat niet voor deze sfeerlichten van Boltze. De windlichten worden aangeboden in een set van twee; een combinatie van een groot en klein windlicht. Deze windlichten zijn gemaakt van geëmailleerd metaal en hebben aan de bovenzijde een goudkleurige rand. Het maakt deze windlichten tot een fraaie accessoire voor je interieur. Je kunt de sfeerlichten combineren met waxinelichtjes. De gaatjes in de bovenste rand van het metaal zorgen voor een fraai lichtspel bij het gebruik van deze windlichten. Gebruik deze windlichten binnen je woning.

Het maakt deze windlichten tot een fraaie accessoire voor je interieur.

Voordelen Boltze sfeerlichten van geëmailleerd metaal 

 • Aangeboden in een set van twee

Nadelen Boltze sfeerlichten van geëmailleerd metaal 

 • Niet geschikt voor buiten

3 J-Line windlichten van glas 

Prijs tonen

Een derde optie zijn de windlichten van J-Line, gemaakt van bruin glas. Het glas is voorzien van een patroon met driehoeken, wat voor een fraaie weerkaatsing van het licht door de ruimte zorgt. Je kunt de windlichten combineren met een staande kaars of bijvoorbeeld een waxinelichtje. Houd er rekening mee, dat dit windlicht van J-Line in verschillende formaten aangeboden wordt. Dit model betreft de small-variant; bedoeld voor een waxinelichtje. Het kan leuk zijn om meerdere formaten windlichten met elkaar te combineren.

Het kan leuk zijn om meerdere formaten windlichten met elkaar te combineren.

Voordelen J-Line windlichten van glas 

 • Beschikbaar in verschillende formaten

Nadelen J-Line windlichten van glas 

 • Niet geschikt voor buiten

4 Benson stormlantaarn van aluminium 

Prijs tonen

Enigszins vergelijkbaar met de lantaarn van Gadgy, is dit model van Benson. Het betreft hier een stormlantaarn, welke werkt op olie. Het model is gemaakt van aluminium en heeft daarmee een grijskleurige buitenzijde. Je steekt het olielampje eenvoudig aan, via de uitstekende lont hiervan. Zorg dat je vooraf controleert of er voldoende lampolie in het reservoir (maximaal 200 ml) zit. De beugel aan de bovenzijde van deze stormlantaarn maakt het mogelijk om het windlicht op te hangen. Je kunt het model zowel binnen als buiten gebruiken. Het model is in tegenstelling tot het windlicht van Gadgy niet voorzien van kleine gaten of bijvoorbeeld de koperen laag aan de binnenzijde voor het sfeervol weerkaatsen van het licht.

Het betreft hier een stormlantaarn, welke werkt op olie.

Voordelen Benson stormlantaarn van aluminium 

 • Ophangbaar
 • Stijlvolle uitstraling

Nadelen Benson stormlantaarn van aluminium 

 • Minder stevig design

5 Rivièra Maison Lisbon Multiple Hurricane windlicht 

Prijs tonen

Dit windlicht van Rivièra Maison in het model Lisbon Multiple Hurricane is bepaald niet de goedkoopste optie uit dit overzicht met de mooiste windlichten van dit moment. Wel vormt het een fraaie eyecatcher, die je onder meer kunt gebruiken op de eet- of bijzettafel in huis. Het model is uitgevoerd met zes glaasjes, die je ieder van een eigen waxinelichtje kunt voorzien. De glaasjes worden bij elkaar gehouden door een fraai aluminium frame. Aan de bovenzijde van het frame bevindt zich een handvat, waarmee je het windlicht kunt verplaatsen.   

Wel vormt het een fraaie eyecatcher, die je onder meer kunt gebruiken op de eet- of bijzettafel in huis.

Voordelen Rivièra Maison Lisbon Multiple Hurricane windlicht 

 • Sfeervol

Nadelen Rivièra Maison Lisbon Multiple Hurricane windlicht 

 • Niet geschikt voor buiten
 • Fragiel

6 FlinQ windlichten (set van 2) 

Prijs tonen

Met deze set windlichten van FlinQ kies je voor een model, dat je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Plaats in deze windlichten een echte kaars, of een elektrisch model op batterijen. Die laatste kaarsen worden standaard met deze FlinQ windlichten meegeleverd. Het model beschikt over een IP44-classificatie en is daarmee spatwaterdicht. Plaats het windlicht onder een overkapping, of bijvoorbeeld onder het afdakje bij de voordeur. De ring aan de bovenzijde van beide windlichten uit deze set maken het heel gemakkelijk om de windlichten naar een andere plek te verplaatsen.    

Het model beschikt over een IP44-classificatie en is daarmee spatwaterdicht.

Voordelen FlinQ windlichten (set van 2) 

 • Spatwaterdicht
 • Stevig materiaal

7 Blomus Calma windlicht in staalkleur 

Prijs tonen

Op zoek naar een modern en strak windlicht voor binnen? Kijk in dat geval eens naar dit Blomus Calma windlicht. Het model is uitgevoerd met een betonnen voet, wat het model tot een robuust product maakt. Boven de betonnen voet bevindt zich glas, wat voor de sfeervolle weerkaatsing van het kaarslicht zorgt. Ook wanneer je deze kaars niet aansteekt, vormt de Blomus Calma een fraaie toevoeging aan je interieur. Ideaal voor op het dressoir of bijvoorbeeld televisiemeubel.

Ook wanneer je deze kaars niet aansteekt, vormt de Blomus Calma een fraaie toevoeging aan je interieur.

Voordelen Blomus Calma windlicht in staalkleur 

 • Sfeervol design

Nadelen Blomus Calma windlicht in staalkleur 

 • Niet geschikt voor buiten

8 LOBERON windlicht (set van 2)

Prijs tonen

Waar de Blomus Calma windlichten goed tot hun recht komen in een strak en modern interieur, kun je deze LOBERON windlichten (set van 2) gebruiken in een klassieker, of bijvoorbeeld landelijk ingerichte ruimte. Deze windlichten hebben een glazen behuizing in een turquoise, gouden kleur. Dit zorgt voor een hele gezellige sfeer, wanneer het buiten donker wordt en je de kaarsen in deze windlichten aansteekt. De ruwe afwerking van beide windlichten geeft dit model een robuuste, stoere uitstraling. Zo zijn de windlichten ook mooi, wanneer de kaarsen niet branden. Je kunt de windlichten zowel binnen als buiten gebruiken.

Dit zorgt voor een hele gezellige sfeer, wanneer het buiten donker wordt en je de kaarsen in deze windlichten aansteekt.

Voordelen LOBERON windlicht (set van 2)

 • Sfeervol en stijlvol design

9 By Mooss glazen windlicht 

Prijs tonen

De robuuste, stoere uitstraling van de windlichten van LOBERON zie je ook terug in het design van dit by Mooss glazen windlicht. Uniek aan dit model is de wijze waarop je het waxinelichtje in het windlicht hangt; aan een metalen houder. Het glas, voorzien van steenslag, zorgt voor een sfeervolle, romantische setting in de avond. Doordat het product ambachtelijk gemaakt wordt, is ieder model uniek. Dit zie je terug in de prijs; het model windlicht van by Mooss behoort niet tot de goedkoopste opties. Het windlicht wordt in verschillende formaten aangeboden.    

Het glas, voorzien van steenslag, zorgt voor een sfeervolle, romantische setting in de avond.

Voordelen By Mooss glazen windlicht 

 • Ambachtelijk gemaakt
 • Beschikbaar in verschillende formaten

Nadelen By Mooss glazen windlicht 

 • Niet geschikt voor buiten

10 PTMD Savin windlicht van glas 

Prijs tonen

De verschillende modellen windlichten die tot dusver benoemd werden zijn bedoeld om ergens neer te zetten of op te hangen. Uniek aan dit PTMD Savin windlicht is de houder die hierbij wordt meegeleverd. Het geeft het windlicht een chique, ietwat luxe uitstraling. Het model is gemaakt van glas, wat een gouden kleur heeft. Dit zorgt voor een fraaie weerkaatsing van het kaarslicht in de avond. De ideale basis voor een romantische, sfeervolle setting! Gebruik dit windlicht in de woonkamer of bijvoorbeeld de hal van je huis.

Dit zorgt voor een fraaie weerkaatsing van het kaarslicht in de avond.

Voordelen PTMD Savin windlicht van glas 

 • Chique, romantische en sfeervolle uitstraling
 • Houder wordt meegeleverd

Nadelen PTMD Savin windlicht van glas 

 • Niet geschikt voor buiten

Welke materialen windlichten zijn er?

Bij de productie van het merendeel van de sfeerlichten die in dit artikel genoemd zijn kiest men voor het gebruik van glas, gecombineerd met metaal of bijvoorbeeld aluminium. De wijze waarop deze materialen zijn afgewerkt, verschilt sterk. Denk aan de keuze voor het verwerken van een kleur in het glas. Of denk aan het gebruik van steenslag om het glas een robuuste look te geven.

Het is onverstandig om windlichten langdurig buiten te laten staan. Modellen van metaal zijn namelijk niet altijd bestand tegen roestvorming. Haal ze aan het eind van de avond naar binnen, om er langdurig gebruik van te kunnen blijven maken. Daar komt bij dat veel modellen windlichten open zijn aan de bovenkant.

Waar plaats je een windlicht?

Het merendeel van de windlichten kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Zoals reeds genoemd is het onverstandig om een sfeerlicht langdurig buiten te laten staan. In het bijzonder, wanneer er regen verwacht wordt. Het zou het materiaal van het windlicht ernstig aan kunnen tasten.

Sommige mensen plaatsen hun windlicht op de grond, bijvoorbeeld naast de voordeur of in de hal van hun woning. Anderen kiezen voor het gebruik van een windlicht als accessoire op hun dressoir, bijzettafel of eettafel. In dat laatste geval is het belangrijk om te controleren of het windlicht warm wordt aan de onderzijde. Mocht dat het geval zijn, dan is het verstandig om er een onderzetter onder te leggen.

Welke formaten zijn er van een windlicht?

Windlichten worden in tal van verschillende formaten aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een windlicht met een breedte van 17 centimeter en een hoogte van 20 centimeter, of ga voor een model van 20,5 bij 36 centimeter. Het is afhankelijk van de plek waar je het windlicht gebruikt, welk formaat wenselijk is. Daarbij kun je windlichten van verschillende formaten met elkaar combineren om het sfeervolle effect hiervan te versterken.

Tip: het is ook leuk om meerdere sfeerlichten op te hangen, bijvoorbeeld rondom het terras of aan de schutting in de tuin.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Bij een sfeerlicht of bijvoorbeeld lantaarn kopen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk aan het verschil tussen een glazen windlicht en een windlicht van metaal, dat eerder in dit artikel besproken werd. Daarbij wordt soms onderscheid gemaakt tussen windlichten voor buiten en voor binnen. Er zijn nog meer factoren om naar te kijken, denk bijvoorbeeld aan:

 • Brandstof: de meeste windlichten worden gebruikt in combinatie met een waxinelichtje of staande kaars. Er zijn echter ook modellen die zowel met een kaars gebruikt kunnen worden, als met een fitting. Dat laatste is een veilige oplossing voor gezinnen met jonge kinderen.
 • Ophangen windlicht: de meeste windlichten worden op een vlakke ondergrond geplaatst. Er zijn echter ook modellen met een ring of handvat aan de bovenzijde. Dit maakt het mogelijk om het windlicht op te hangen.
 • Effect: het sfeervolle effect van een windlicht kan van model tot model verschillen en hangt sterk samen met de kleur en samenstelling van de buitenzijde hiervan. Kies bijvoorbeeld voor een windlicht met een patroon in het glaswerk, met kleine gaten of bijvoorbeeld met een bronzen laag aan de binnenzijde. Dit verhoogt het sfeervolle effect van zo’n windlicht.     

Prijzen van een windlicht (hoog – laag)

De prijzen van windlichten lopen sterk uiteen. Een gemiddeld model windlicht kent een prijs tussen de 20 en 35 euro. De exacte prijs van het product is hierbij afhankelijk van het formaat en bijvoorbeeld het aantal windlichten in de verpakking. Een windlicht groot van formaat zal bijvoorbeeld al snel wat meer kosten dan een relatief kleine waxinelichthouder. Datzelfde geldt voor een set met twee windlichten, ten opzichte van een los model.

Kies je voor een luxe windlicht voor buiten of binnen? In dat geval kan de prijs hiervan oplopen tot bedragen tussen de 45 en 55 euro. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een ambachtelijk gemaakt glazen windlicht.

Conclusie: zo kies je het beste windlicht

Bij een windlicht kopen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Bepaal allereerst of je het windlicht binnen of buiten wilt gebruiken, of je deze op een vlak oppervlak wilt plaatsen of ook op wilt kunnen hangen en welke stijl windlicht past bij jouw interieur. Op basis hiervan kun je een keuze maken uit de verschillende windlichten in bovenstaand overzicht. Zoals eerder genoemd werd biedt een windlicht met een kaars op batterijen of bijvoorbeeld losse fitting voordelen voor gezinnen met jonge kinderen.

 • Meest duurzaam

  By Mooss glazen windlicht 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy Oosterse lantaarn voor binnen en buiten 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Benson stormlantaarn van aluminium 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over windlichten

Waar kan ik een windlicht kopen?

Je kunt online een windlicht kopen. Hier is het aanbod aan sfeerlichten het grootst. Zo vind je sneller een model passend bij je persoonlijke voorkeuren en smaak.

Windlicht voor binnen ook bruikbaar in de tuin?

Veel van de windlichten die je in huis gebruikt, kun je ook in de tuin gebruiken op een zomeravond. Controleer goed of de onderzijde van het windlicht niet te warm wordt, voordat je deze op je kunststof- of houten tuintafel plaatst.

Wat zijn geschikte windlichten voor buiten?

In de basis kunnen alle windlichten buiten gebruikt worden. Houd er rekening mee dat een windlicht met een open bovenzijde niet geschikt is voor het gebruik op dagen met regenachtig weer. Laat een windlicht niet buiten staan; veel modellen zijn niet bestand tegen roestvorming.

Wat is een veilig windlicht voor kinderen?

Gezinnen met jonge kinderen kunnen voor een veilig windlicht kiezen, dat te combineren valt met een kaars op batterijen of bijvoorbeeld voorzien kan worden van een losse fitting.