Seks & relaties / Relaties
Relaties

Nanda: ?Niemand hoeft medelijden te hebben?

Reageer 0
Vorige week publiceerden we een spraakmakend interview met Peter (?Ik geloof niet in vrouwenemancipatie?), die getrouwd is met de negentienjarige Nanda. Peter werkt fulltime en Nanda houdt zich bezig met het verzorgen van haar man en het huishouden. Lees hier haar verhaal...

"Mijn man Peter - ik noem hem vanaf nu Peet, want zo noem ik hem thuis ook - is onlangs geïnterviewd over ons huwelijk. Ik vind het na alle reacties van jullie kant goed om ook mijn verhaal te doen...

Reacties op zijn interview
Ik weet wel dat we op zich een apart huwelijk hebben, omdat ik niet werk maar thuis blijf. Wat we niet wisten, was dat er zo veel gedoe zou komen. Veel vrouwen hebben negatief gereageerd, waar Peet en ik best van geschrokken zijn. Dat we door een aantal mensen afgebrand zouden worden, hadden we niet van tevoren bedacht. Ik vond dat heel erg want ik weet hoe Peet zijn uitspraken bedoelt, zelfs al klinken ze soms een beetje hard. Maar ik ben niet voor niets met hem getrouwd: ik heb er zelf voor gekozen.


Mijn relatie met Peter
Peet is de liefste vriend die ik ooit heb gehad. Daarom ben ik ook met hem getrouwd. Ik weet dat ik vrij jong ben om me al zo te binden, maar ik ben er zielsgelukkig mee dat ik samen mag zijn met zo'n leuke man als mijn Peet.

Ja, Peter houdt van een schoon huis. En hij vindt het vervelend als er nog afwas staat of als zijn kleding niet gewassen is. Maar ik vind het terecht als hij daarover moppert. Hij heeft zijn werk waarmee hij ons leven betaalt en ik heb mijn werk. Ik ben er voor het huis en voor Peter; dat bevalt mij tot nu toe prima.

Duidelijke afspraken
Ik vond het ook niet leuk om te lezen dat ik onderdrukt zou worden. Peet en ik hebben heel duidelijke afspraken gemaakt over mijn taken. En ja, die heb ik gewoon uit te voeren. Dat heeft hij op zijn werk: daar kan hij ook niet de kantjes er vanaf lopen. Als ik dat zou doen, maar wel mee zou profiteren van zijn salaris, zou dat toch niet eerlijk zijn? Daarom werk ik hard thuis: ik zet ?s ochtends mijn wekker en ga lekker aan de slag. Ik haal daar voldoening uit en Peet waardeert het door lieve dingen tegen me te zeggen en me soms lekker te verwennen als we bijvoorbeeld gaan shoppen.

Ik zou Peet nooit willen missen, hij is de man van mijn leven en ik zet me er graag voor in dat hij zich thuis als een ?koning? voelt, bij wijze van spreken. Ik geniet daarvan, want ik krijg er veel voor terug. Af en toe moet ik even schikken en ik kan niet altijd mijn zin krijgen (bijvoorbeeld met de hond die ik zo graag wil), maar als Peet het goed uitlegt dan zie ik wel in dat hij gelijk heeft. Peet weet gewoon een hoop en hij kan alles goed beargumenteren.


Mijn dagbesteding
Misschien kunnen jullie je niet voorstellen dat het huishouden een dagtaak is. Nou, dat is het zeker. Ik sta gelijk op met Peet. Dan maak ik een ontbijtje voor hem terwijl hij onder de douche staat en maak ook zijn lunch klaar. Als hij de deur uit is, ga ik zelf douchen en neem een kop koffie.

Tegen een uur of half tien begin ik met de klusjes. Ik zorg dat iedere dag alles wordt afgestoft en gestofzuigd. Verder heb ik verschillende extra klusjes, zoals het koffiezetapparaat ontkalken, de koelkast ontdooien en de douche schrobben. Het geeft mij heel veel voldoening als ik zie dat ons huis uiteindelijk lekker schoon is. Na het huishouden doe ik boodschappen en drink ik een kop koffie bij mij moeder, zus of opa. Rond vier uur ga ik naar huis en begin ik alvast met het eten. Om half zes is Peet weer thuis en staat er een lekkere, gezonde maaltijd op tafel in ons schone huis. Daarna nog even afwassen en dan hebben we samen de hele avond om leuke dingen te doen en bij te praten.

Stiekem jaloers
Ik durf te wedden dat een heleboel vrouwen stiekem jaloers zijn op mijn situatie. Ik hoor van mensen uit mijn omgeving dat iedereen het zo zwaar heeft. Ook op deze site lees ik over vrouwen die allerlei verplichtingen hebben naast het huishouden. Ik doe het jullie niet na en ik ben ook blij dat ik dat niet hoef. Ik ben altijd een verzorgend type geweest en mijn levensdoel is het krijgen van een groot gezin en voor altijd gelukkig zijn met mijn lieve man.

Ik hoop dat ik op deze manier een beetje mijn kant van het verhaal heb laten zien. Niemand hoeft medelijden met me te hebben. Peet en ik hebben het erg goed samen en dat zal nooit veranderen. Ik hoop dat jullie het nu beter begrijpen en niet meer gelijk in de aanval gaan."

Kun jij Nanda begrijpen?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 23 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Menno

  Na het interview met Peter heb ik ook dit interview met Nanda gelezen. Nanda moet een vrouw zijn die onvoorwaardelijk van haar Peet houdt. Ik moet er zelf niet aan denken dat ik een vrouw zou hebben die zich zo afhankelijk van mij opstelt. Daar zou ik een groot schuldgevoel van krijgen. Komt nog eens bij dat ik een aantal jaren op mezelf heb gewoond voordat ik mijn vrouw ontmoette, dus ik weet wat er bij huishouden komt kijken en hoeveel beter je je voelt bij een schoon huis. Met dat ene verschil dat ik zelf het huishouden deed. Ik werk dagelijks met mijn hoofd. Dan is het 's avonds na het werk juist heel ontspannend om weer even iets met je handen te doen. Koken, stofzuigen, was vouwen etc. Mijn vrouw had exact dezelfde thuissituatie voordat ze mij ontmoette. Zodoende begrijpen we elkaar. Ik smeer mijn bammetjes zelf op een enkele keer na als mijn vrouw me eens wil verrassen. En ik verras haar terug door af en toe eens haar werkuniform te strijken. (Wist je trouwens dat mannen beter kunnen strijken dan vrouwen?)

  Hoe dan ook wens ik Peter en Nanda heel veel liefde en plezier samen, alhoewel dit voor mij verre van een ideaal huwelijk is. Aan de andere kant spreek ik mijn ongenoegen uit over alle vrouwen die op dit artikel hebben gereageerd en Nanda voor naïef uitmaken.

 • marianne57

  Nanda dit is geen leven dit is in dienst staan van een man die jou als huishoudelijke hulp met wat extra's ziet. Je hebt geen eigen vrienden meer geen opleiding en geen baan. Wat als je relatie strand dan heb je NIETS. Het kofiezet apparaat ontkalken een klusje. Nee dat doe je even dat is geen dag taak. Het huis iedere dag afstoffen heeft Peet een fobie voor stof en vuil en mag jij dat opknappen. Ik heb met je te doen dat je zo gehersenspoelt bent. Wordt wakker ga wat nuttigs doen. 3 op de 10 huwlijke strand. Ik hoop dat je op tijd uit dit sprookje ontwaakt, voor je je te pletter verveelt. Bij praten over wat? jij beleeft niets. Ik wens je veel geluk in je gouden kooi.

 • Jet

  Fijn dat jullie na eten en de afwas tijd hebben om bij te praten. Waarover? Ik mis in je verhaal iets als muziek maken, iets leren, de krant lezen, boeken lezen, sport, hobbies, dingen die jou bezig houden, waar je wat van opsteekt (meer dan alleen van Peet). Ik ben best benieuwd hoe dat bijpraten gaat: hij vertelt van alles over wat hij heeft meegemaakt, en jij over die ene opmerking bij de bakker?
  Ik ben gestopt met werken toen onze kinderen werden geboren, mijn man werkt steeds een paar maanden in het buitenland, en ik wilde niet alles uitbesteden. Maar ik heb wel een hbo opleiding (ook mee gewerkt), lees heel veel, van alles wat, doe aan vrijwilligerswerk, sport en probeer muziekmaken te leren en een extra taal. En oja, het huishouden. Als dat trouwens jouw werk is Nanda, dan zou ik het geen klusjes noemen, jouw werk zorgt er tenslotte voor dat hij zich lekker voelt en op zijn werk goed kan presteren.
  Ik voeg me helemaal bij de opmerkingen van velen hiervoor: prima als jij je gelukkig voelt, maar zorg voor je eigen ontwikkeling. Dat maakt je ook voor Peet een interessante (en gelijkwaardige) partner, terwijl jullie gewoon doen wat jullie hebben afgesproken. Dat maakt je ook voor jullie toekomstige kinderen een interessante moeder, en niet eentje die alleen maar zorgt, maar ook dingen weet.
  En neem toch een hond, jij bent toch degene die schoonmaakt en de hond uitlaat (dus bepaalt of er modderpoten zijn of niet).

 • redrose1946

  Hallo Nanda
  je moet helemaal zelf weten wat je doet, maar doe je het ook zelf, laat je je niet beinvloeden door je man, soms krijg ik de indruk van wel b.v. je wilt graag een hond, kan ik me helemaal voorstellen, lekker wandelen, misschien ziet je man dat niet zitten dat je gezellig met de hond uit gaat.
  En het allerbelangrijkste, als jou man 65 is en jij nog niet krijg je maar voor 1 persoon aow . Je man moet dan wel een heel goede baan hebben met pensioen ed., misschien denk je dat is nog ver weg, maar eens, als je het allemaal mag beleven komt dat er, dus laat je hierover in ieder geval adviseren.
  Misschien kun je voor andere mensen iets betekenen, die zitten er misschien op te wachten dat ze iemand kunnen spreken of samen wandelen.
  Verder ben ik niet jaloers, ben 65 dus geen reden daartoe.

 • LRozenberg

  Ik vind al deze reacties hier allemaal beetje vreemd en erg negatief. Als dit jou keuze is moet je dit gewoon doen toch! Ik zie mijn toekomst ook meer als huismoeder dan carrière vrouw hoor. Ik ben een slimme vrouw en heb straks mijn hbo diploma in mijn zak. Maar ik zie mijn opleiding meer als verbreding van mijn hobby. Misschien dat ik later inderdaad met fotografie of magazines verder ga. Maar dat zou ik desnoods ook thuis kunnen doen. Veel mensen noemen mij ouderwets, maar dit is hoe ik mijn toekomst zie. Getrouwd en twee kinderen terwijl mijn man zal werken zal ik thuis op de kids passen en zorgen dat huis netjes is en alles geregeld worden. Moeder zijn en/of huisvrouw zijn is net zo goed een beroep. Je moet de stress maar aankunnen van alles te moeten regelen ;)
  Mijn moeder is ook huisvrouw (heeft in de ochtend thuiswerk via internet) en die is zeker de baas in huis hoor. Niets onderdrukking ofzo van de man. Dus al dat gedoe vind ik echt onzin. Ik zou niets liever willen dan in jouw situatie zitten :)

 • ibouwmans

  Pfft...weet eigenlijk niet zo heel goed hoe te omschrijven hoe deze interviews binnenkomen bij mij. Allereerst ik beoordeel en veroordeel niet. Wat ik wel voel is een mega gevoel van wrevel. De machtspositie van de man en de inschikkelijkheid van de vrouw. Zwart/wit het standpunt van de man: terug op je rug en je enige recht is het aanrecht. Voor een jonge vrouw, als je leven bestaat uit het dagelijks van voor naar achteren een huis schoonmaken, dan heb je het hier over beperkingen die geaccepteerd zijn door haar. Wat maakt het overigens uit als er een dag niet schoongemaakt is. Het huishouden is tenslotte een neverending story. En wat mankeert er met de stelling Een beetje vent strijkt zijn eigen hemd. O ja de man werkt de hele dag, das waar. Heb de reacties hier gelezen en ook ik ben reuze benieuwd naar een update van beiden als zij tien jaar verder zijn. Ieder zijn of haar manier van leven maar voel hier wel dat er sprake is van een ongelijke machtspositie van de man tegenover de vrouw en of dat een goede basis is. Betwijfel het en kan uit eigen ervaring spreken dat het vroeg of laat gaat opbreken. Wens beiden geluk en wijsheid in deze!

 • Raiza1996

  Maar waarom geen hond, dit alleen omdat Peet er niet van houdt? Kijk als jij tevreden bent met hoe jij leeft, dan is dat goed. Maar er zijn toch ook dingen die je voor jezelf moet doen, en daar dient Peet dan toch ook rekening mee te houden. Cijfer jezelf niet helemaal weg, want dan kom je je op latere leeftijd beslist tegen.

 • Anoniem

 • Sue

  Nee ik ben zeker niet jaloers want zo zie ik gelukkig mijn eigen leven niet voor me. En ik denk dat vele meiden met mij onze toekomst niet zo voor ons zien. Je zegt dat wij jullie gelijk aanvallen, maar het is wel grappig dat jij gelijk een reactie terug moet geven, dat betekend dat jij je aangevallen voelt? en misschien zelf wel te snel in de aanval terug gaat? Dat jij je aangevallen voelt kan ik begrijpen, maar het is dan ook wel te verwachten dat er reacties komen als jullie het verhaal openlijk vertellen. Dat jij jou verhaal doet na alle reacties is prima, maar dat jij 'durft te wedden dat' een boel vrouwen jaloers zullen zijn moet je denk ik een beetje voorzichtig mee zijn, natuurlijk zullen er meiden zijn die het in een situatie als de jouwe beter hebben en waarschijnlijk dat zouden willen, maar de meeste meiden denk ik niet. Dus misschien is dat iets te snel 'gewed' of misschien wel geconcludeerd van jou zelf.

 • Anoniem

  Lieve Nanda, ik heb geen medelijden met je, want je kiest hier zelf voor.... Wat ik graag zou willen is een interview met jou als je 35 bent.

 • MTNY

  Oke, ik heb geen medelijden met je, maar ik ben ook zeker niet jaloers. En wanneer je het idee hebt dat er een heleboel vrouwen' zijn die wél jaloers zijn op jou situatie, dan moet je toch echt even uit dat holletje onder de grond vandaan kruipen, want dat is niet de werkelijkheid. De werkelijkheid is dat een 'heleboel vrouwen' juist het tegenovergestelde hiervan vinden. Maargoed, als jij en je man gelukkig zijn in jullie hermetisch afgesloten bubbel, wie zijn wij dan om jullie tegen te houden.

 • Jet

  @Anoniem: Ja, dat kan zeker kloppen! Beide interviews hebben al weleens op 20something.nl gestaan. Maar aangezien 20something nu bij Ze.nl hoort, plaatsen we een aantal (goede, interessante, grappige) artikelen opnieuw omdat veel Ze.nl-lezeressen deze nog niet hebben gelezen...

 • Kaatje

  Je bent 19! Houd je dit echt de rest van je leven vol?
  Het mag nu misschien nog leuk zijn maar als je twee jaar verder bent dan piep je vast anders.
  Daarbij vraag ik me af hoelang jullie nu samen zijn. Als je 19 bent kan dit ook nog niet te lang zijn lijkt me en zullen er dus nog genoeg ruzie's komen.
  Voor de rest voeg ik me toe aan de rest van de reacties. Je hebt niks om op terug te vallen en je hele leven draait om Peter. Geeft je dat soms geen rot gevoel?

 • Andrea

  Ik denk dat jullie veel negatieve reacties krijgen omdat het allemaal negatief klinkt; Peter is de koning in het huis, zijn wil is wet en jij hebt maar naar hem te luisteren want anders krijg jij op je donder, hoor je geen lieve woordjes van hem en geeft hij je geen leuke cadeautjes. Het klinkt gewoon alsof je onderdrukt wordt. Natuurlijk lokt dat dan negatieve reacties uit, we leven nu eenmaal in een tijd waar vrouwen zelfstandig zijn en dat ook willen zijn!
  Ik denk ook dat er misschien een paar vrouwen jaloers op jouw situatie zijn, maar zeker niet een heleboel. Tegenwoordig willen vrouwen graag zelf hun keuzes maken. We willen zelf ons geld verdienen, zodat we zelf kunnen beslissen wat we kopen, en daarvoor geen toestemming hoeven te vragen.

  Dat jij het graag zo wilt, prima, als jij maar gelukkig bent. Maar ik ben het wel met de meeste hier eens; Je moet wel zorgen dat jij op eigen benen kan staan, zodra er iets mis gaat. (bijv. peter komt te overlijden of het huwelijk gaat kapot. Daar wil je niet aan denken, maar je moet er wel rekening mee houden dat het zou kunnen gebeuren). Wat nou als jij straks 40 bent, en je moet een baan gaan zoeken om wat voor reden dan ook, je komt op die leeftijd echt niet meer zo makkelijk aan de bak. En zonder diploma is het nog moeilijker! Wat ga je dan doen?

 • Micks

  Sorry hoor, een paar dingen stuiten me toch echt tegen de borst.

  1. Ik ben oprecht niet jaloers. Ik heb een topbaan en een lieve vriend.

  2. 'maar als Peet het goed uitlegt dan zie ik wel in dat hij gelijk heeft. Peet weet gewoon een hoop en hij kan alles goed beargumenteren.'

  Dat klinkt alsof Peter gewoon heel goed op je in kan praten. En aangezien Peter toch alles beslist omdat hij kostwinnaar is, kost hem dat ook totaal geen moeite.. zijn wil is wet.

  3. 'Peet is de liefste vriend die ik ooit heb gehad'
  Dat is heel fijn. Maar je bent 19.. Zoveel heb je nog niet gezien. Het komt op mij over alsof je daarvoor een vreselijke vriend hebt gehad, waarin je echt een rotrelatie had, en dat dit in jouw ogen een verademing is.

  4. 'we samen de hele avond om leuke dingen te doen en bij te praten.'
  Wat heb je bij te praten als je heel de dag alleen maar schoonmaakt?


  Oke, ik besef dat dit heel negatief overkomt. Maar je moet ook beseffen dat wanneer je met dit verhaal op de proppen komt, je reacties uit lokt. Daarnaast is dit artikel al eens eerder gepost op www.20something.nl en toen heb je ook negatieve reacties gehad. Als jij echt gelukkig bent met je levensstijl, dan kan ik je alleen het allerbeste wensen. Maar die laatste opmerking dat er waarschijnlijk heel veel vrouwen jaloers zijn.. hou die alsjeblieft voor je.


 • Cristalina

  Ik zou hier zelf nooit voor kiezen, ik lees nu pas het interview van vorige week en direct hierachteraan dat van deze week. Ik ben het eens met veel reacties hieronder: probeer een eigen sociaal leven te houden, zoek een leuke hobby of studie voor erbij en probeer ook voor jezelf leuke dingen te blijven doen! Ik las hieronder dat iemand zei dat dit belangrijk is voor het geval jullie ooit (ook al denk je nu dat dit nooit gaat gebeuren) uit elkaar gaan of (ook al wil je hier niet over nadenken) je man mocht overlijden.

  Tegenwoordig hebben veel gezinnen het ook nodig om met 2 personen te werken, en je zit er niet meer zo warmpjes bij als er iets met je partner gebeurd! Probeer hier in ieder geval rekening mee te houden.

  Verder moet je natuurlijk leven zo als je het zelf wilt: jij zegt dat je blij bent dat je niet allerlei andere verplichtingen hebt naast het huishouden en dat je het ons niet nadoet. Ik zeg juist dat ik het jou niet nadoe, ik moet er niet aan denken, maar gelukkig maken we ook allemaal onze eigen keuzes!

 • Yves

  Joh, trek je niets aan van alle negatieve reacties. Het is jouw leven en je moet ermee doen wat jou goed dunkt. Je hoeft niemand een verklaring af te leggen waarom. Dat is net zoiets als met stijl; de een vindt het wel leuk en de ander wil er nog niet dood in gevonden worden. Of waarom de één een baan helemaal het einde vindt en de ander haalt er haar neus voor op.

  Als jij iemand bent die het heerlijk vindt om je bezig te houden met het huishouden; vooral doen! Als jij hier jouw voldoening uit haalt en daarnaast kan doen wat je wil doen, prima. Dat anderen er niet aan willen denken maakt niks uit. Zij hoeven het toch niet ;)

  Alleen zou ik je wel een ding willen meegeven (en zo te zien genoeg andere vrouwen hier ook); zorg wel dat je niet té afhankelijk wordt. Blijf ook dingen doen die je hiervoor ook deed. Sport, schilderen, whatsoever! :)

 • Mariken

  Je zegt dat je durft te wedden dat een heleboel vrouwen stiekem jaloers zijn op jouw situatie.. Ik durf te wedden dat die op één hand te tellen zijn!

  Ik ben erg blij voor je dat je wel gelukkig bent met deze situatie, maar zoals iemand hieronder al zei, een lesje modern denken voor Peter zou niet verkeerd zijn.

  P.s. Als je elke dag stofzuigt, kan er best een hond bij.

 • R3Nsk3

  Beste Nanda,
  Gelukkig zijn, is het mooiste wat er is, en gelukkig zijn samen met iemand, is nog mooier. Peter en jij kiezen samen voor deze situatie en zijn happy op deze manier, super voor jullie. En ergens vind ik het heel knap dat jij kunt kiezen voor een "full-time" job als huishoudster van jullie huisje. Ik heb 2 maandjes in jouw schoenen gestaan, gedwongen. Ik zat in een soort van pre-midlife-crisis en stopte met mijn huidige baan, daardoor hield ik veel tijd over en deed dus de huishoudelijke klusjes. Omdat ik niet stil kan zitten, kon ik mezelf de hele dag bezig houden met van alles: verse bloemen halen, uitgebreid koken, behangen, huisje hier en daar opknappen, kasten in elkaar zetten, kleding rangschikken op kleur, en ga zo nog maar even door. Na 2 maanden was ik goed klaar met deze zogenaamde dagvullende vacature, en ik mocht me weer gaan storten op n nieuwe job, heeeeeerlijk. Ik zou dit geen jaren kunnen doen, ook al houd ik nog zoveel van mijn ventje.
  Wat ik me afvraag, heb je geen hobby's/interesses of iets anders waar je, je heel graag mee bezig houd? Een leuke avondstudie, cursus of workshops die je aanspreken? Wat nu als Peet en jij een keer uit elkaar mochten gaan? Dan heb je helemaal niks....

  Nogmaals heb ik echt respect voor je en wens je het allerbeste toe in alles wat je doet/of gaat doen. Groetjes, Renske

 • Heleen

  Ik vind het erg jammer dat ze haar studie niet af heeft gemaakt. En zoals eerder al gezegd is (bij de vorige blog) dat ze volledig alleen voor gaat staan op het moment dat iets met haar man gebeurt.

  Fijn voor haar dat ze het geweldig vind om het huishouden te doen, maar ze zou er prima een deeltijd opleiding erbij te doen. Zo zou ze een opleiding krijgen en ook nog prima het huishouden kunnen doen.
  En ik zou zeggen kom een beetje voor jezelf op. Als jij graag een hond wilt en ervoor zorgt dat je huis nogsteeds schoon is dan is dat toch prima. Je kan honden krijgen die geen haren verliezen en als jij er verder voor kan zorgen dat alles schoon is rondom het huis en de hond zie ik geen probleem waarom je niet een hond zou kunnen hebben.

  Doe ook dingen voor jezelf, niet alleen voor je man!

 • Gwen

  Wat mij vooral tegen de borst stuit is dat jij klinkt als zijn moeder, met het klaarmaken van zijn bammetje en ontbijt. Je hebt geen vriendinnen (want die begrepen het allemaal niet) dus je bezoekt elke dag je familie. Op zich natuurlijk niets mis mee, maar er zijn toch vast wel andere vrouwen die dezelfde instelling hebben als jullie? Probeer dan iig met hen in contact te komen, anders raak je in een sociaal isolement.
  En nee, ik kan niet zeggen dat ik stikjaloers ben op je omdat ik het huishouden moet combineren met een baan en sociale verplichtingen (waar ik zelf voor kan kiezen). Ik woon samen en werk drie dagen naast mijn studie (hij werkt fulltime) maar wee de gebeente als hij bij thuiskomst op de bank neer zou ploffen en mij laat sloven.

  Lieve Nanda, jij bent vrij om te kiezen wat je zelf wilt, maar ik zou voor jou willen dat je ook nog dingen naast het huishouden deed. Anders vlieg je binnen de korste keren echt tegen de muur op. Bovendien zeg je dat je kinderen wilt: als je er een paar hebt dan heb je echt niet zo'n klinisch schoon huis als nu. Ik vind Peter eerlijk gezegd klinken als een man die daar consequenties tegenover gaat stellen, op welke manier dan ook, omdat hij helemaal geen feeling heeft met hoe je dag dan verloopt.

 • Maresa

  Ik denk eerlijk gezegd niet dat je ongelukkig bent en ik vind het prima als vrouwen of mannen voor het huishouden kiezen. Wat me tegenstaat is de houding van Peter ten opzichte van vrouwen. Hij vertelt dat hij bij vrienden, waarbij beide werken, ziet dat de vrouwen minder tijd overhouden om het huishouden netjes te doen. Waarom zou je niet zeggen: '... en ik merk dat ze dan allebei het huishouden wat afraffelen'? Tenslotte heb je samen een huishouden, zeker als je beide werkt. Ik bedoel, omgekeerd zou ik het ook prima vinden als een man voor het huishouden kiest, bijvoorbeeld als de vrouw genoeg verdient voor twee. Alleen moet de vrouw dan niet zeuren dat mannen die zij kent minder doen dan haar huisman - je werkt samen, dus je doet het huishouden samen - desnoods neem je daar iemand voor in dienst. Nogmaals: het is niet zozeer het kiezen voor het huishouden. Het is de manier waarop Peter zijn ideeën verwoordt waaruit blijkt dat hij vindt dat vrouwen in eerste instantie het huishouden horen te doen. Dát is waar ik boos om word. Ik heb geen medelijden met jou, het lijkt me prima wat je doet. Peter kan echter nog wel een lesje modern denken volgen.

 • Karin

  Ik vind het prima als jij er zelf vrede mee hebt en voldoending uit het huishouden haalt. Maar jaloers ben ik absoluut niet haha! Mijn vriend zegt vaak genoeg dat als ik het wil, ik gerust op zijn zak mag teren. Maar ik moet er niet aan denken! Ik wil een eigen sociaal leven en een eigen carriere. Daar haal ik voldoening uit, niet uit wc's poetsen. Ik snap eerlijk gezegd ook niet dat als je de hersenen hebt om een studie te doen (die heb je, want je was aan een studie begonnen) dat je dan toch voldoending kan krijgen uit 'simpele' klussen. Maar goed, zoals ik al zei: als jij gelukkig bent, vind ik het prima :) (maar ik adviseer wel om er een eigen sociaal leven op na te houden, vriendinnen zijn zooo fijn! Mocht het misgaan tussen jou en Peter, heb je altijd je vriendinnen nog)

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen