Het geheim achter een goed huwelijk: BMI?

Relaties door Jikke
Halleluja, het geheim achter een goed huwelijk is eindelijk bekend. Het blijkt best eenvoudig te zijn: je hebt er niet eens een relatietherapeut voor nodig. Wel kan een diëtiste van pas komen, want uit onderzoek is gebleken dat een huwelijk succesvoller is wanneer de vrouw dunner is dan de man.

Dit zou volgens het onderzoek komen doordat een man een partner die dunner is dan hij aantrekkelijker vindt en de vrouw zich hierdoor zelfverzekerder en meer geliefd voelt. Het resultaat: een gelukkig huwelijk!
 
Klinkt leuk, maar hoe zit het eigenlijk in de praktijk? We nemen de break up van Jennifer Lopez en Marc Anthony als voorbeeld. De zangeres staat bekend om haar goed gevormde figuur, terwijl haar man duidelijk dunner is dan zij. Volgens de theorie van het onderzoek was dit huwelijk dus gedoemd te mislukken.


 

Victoria Beckham is op haar beurt weer veel slanker (mits ze niet zwanger is natuurlijk) dan haar hubby. En inderdaad: het ziet er niet naar uit dat er binnenkort een einde gaat komen aan hun liefdesgeluk. Zou het dan toch kloppen?
 
Het is niet erg verrassend dat wij vrouwen dunner willen zijn dan onze partner. Volgens één van de onderzoekers staan we continue onder druk om een (onbereikbaar) laag gewicht te halen. Wel voegde ze eraan toe dat ?vrouwen van ieder formaat een gelukkig huwelijk kunnen hebben, zolang de man maar een hoger BMI heeft dan de vrouw.?

Dat betekent dat we dus geen size zero-sprietjes hoeven te worden, maar gewoon een man moeten vinden die zwaarder is dan wij zijn. Dat scheelt dan weer?
 
Toch vragen wij ons ernstig af of een huwelijk echt alleen op basis van een getalletje zal slagen of mislukken... Wat denk jij?