Spotted: De échte kleine zeemeermin

Vrije tijd door Marleen_S
Raakte jij vroeger ook maar niet uitgekeken op het sprookje De Kleine Zeemeermin? Dat geldt ook voor de Amerikaanse Linden Wolbert. Als je dacht dat sprookjes niet uit konden komen, kijk dan maar naar deze real life zeemeermin!

 
Een meisjesdroom die uitkomt: een echte zeemeermin zijn. Waar wij vroeger in bad met onze plastic badspeeltjes ons inbeeldden dat we er eentje waren, is het voor Linden Wolbert de realiteit. En met haar echte zeemeerminstaart verdient ze er nog geld mee ook!


Duur stukje plastic

Bij elke duik die de Amerikaanse blondine neemt, transformeert ze dankzij haar zeemeerminnenstaart in een echte zeemeermin. Of nou ja, echt, de staart is wel van plastic. Een heel duur stukje plastic, want Linden betaalde voor haar vin meer dan 10.000 dollar. Maar er is er wel maar één van in de wereld.
 
De staart is namelijk helemaal afgestemd op het onderlichaam van Linden. Het duurde maanden voordat het ding af was, maar doordat er gebruik gemaakt is van speciale siliconen kan de duikster met een gerust hart de zee in.
 


Free diving

Haar liefde voor het water heeft Linden niet van een vreemde. Haar beide ouders waren zwemmers en ook zijzelf duikt al jaren. En dat doet ze geheel zonder apparatuur. De duiksport die Linden beoefent heet free diving. Hierbij is het de kunst om zo lang mogelijk onder water te blijven en zo diep mogelijk te duiken. En dat zonder zuurstoffles!
 
Hoe ze dat doet? ?Free diving is voor 70 procent puur psychologisch. Je moet namelijk heel erg rustig blijven en je op je gemak voelen in het water?, vertelt Linden aan Daily Mail. Sinds ze de trotste eigenaresse is van een heuse vin, traint de duikster zo vaak mogelijk. Want nu ze door het leven gaat als de echte zeemeermin, verdient ze daar ook de kost mee.
 
Met haar vaardigheden en staart reist Linden de hele wereld over om het oceaanonderhoud en het onderwijs hiervan te promoten. Dit doet ze voor verschillende organisaties zoals Reef Check Worldwide en Make a Wish Foundation.

 
Een echte droom
Voor Linden is het een droom die uitkomt. ?Ik houd van de vrijheid en de gewichtloosheid in het water. Het is zo?n ander gevoel. De kracht van mijn staart is geweldig, ik kan er erg snel mee zwemmen. De ?wind? door mijn haar als ik onder water ben is het beste gevoel dat er bestaat?, zegt ze tegen Daily Mail.
 
Wat vind jij van deze echte zeemeermin? Zou het jou ook heerlijk lijken om zwemmend je dagen door te brengen?


Fotocredits: Caters News Agency