10 kapsels voor op het strand

Haar door Marleen_S
Het ruwe zand, het zoute zeewater en uren zonlicht. Je haar krijgt nogal wat te verduren terwijl je ligt te bakken in de brandende zon. Met deze luchtige kapsels overleeft jouw haar deze zomer gegarandeerd! Vamos a la playa!

 


Beach waves

De ultieme, perfecte strandlook krijg je natuurlijk met echte beach waves. Deze losse krullen staan met stip op nummer één in de meest favoriete strandkapsels. Waarom? Omdat je er heel weinig voor hoeft te doen. Er komt geen stijl- of krultang aan te pas! Normaal krijg je vanzelf deze beachy hairdo na een dagje strand, maar wil je er overdag al van kunnen genieten dan moet je de avond ervoor even aan de slag. Was je haar alleen met shampoo en spray - voordat je het lichtjes föhnt - een zoutoplossing in je haar. Draai je halfnatte haar in kleine knotjes op je hoofd. Het zal misschien niet zo lekker slapen, maar de volgende dag heb je een mooie slag in je haar. Spray tot slot nog wat droogshampoo in je krullen en you?re ready to go to the beach!
 


Uit je gezicht

Makkelijker kunnen we het niet voor je maken. Of je nu lang of wat korter haar hebt, dit kapsel kan altijd. Maak een midden- of een zijscheiding - het is maar net wat je beter staat. Scheid twee plukjes aan de voorkant van de rest van je haar. Spray ze in met een beetje haarlak en gebruik eventueel wat droogshampoo om je haar stug te maken. Draai de plukjes vervolgens naar achter en pin ze vast met twee speldjes die je kruislings over elkaar schuift. Zo blijven de plukjes beter zitten.
 


Sjaaltje in je haar

Maak een losse knot bovenop je hoofd of laat je haren juist lekker loshangen. Een staart of een vlecht, alles kan wanneer je een sjaaltje in je haar knoopt. Het staat niet alleen heel zomers, het beschermt je lokjes ook gelijk tegen de felle zon. Eén van de populairste manieren om het sjaaltje te knopen is de bandana. Leg het sjaaltje in je nek en draai de uiteinden aan de voorkant drie keer om elkaar heen en leg er dan een knoop in. Stop vervolgens de uiteinden aan de zijkant van je hoofd in het sjaaltje en klaar is kees!
 


Strakke knot met vlechtjes

Wil je geen bezwete nek op een warme zomerdag? Knoop al je haar in een strakke paardenstaart bovenop je hoofd. Vlecht in je staart verschillende kleine, dunne vlechtjes. Gebruik daarna een donutelastiek om een grote knot te maken. Verdeel je haar zo dat de vlechtjes bovenop de knot komen te liggen en trek je knot tot slot nog een beetje los. 
 


Invlecht zijkant

Vooral als je een pony hebt, is het fijn om je haren uit je gezicht te hebben. Toch wil je het ook niet helemaal opsteken. De oplossing is de invlecht, maar dan alleen aan de voorkant van je haar. Verdeel je haar in twee delen. Het deel dat je los wilt laten hangen en een grote pluk aan de voorkant waar je de invlecht maakt. Voor een nonchalant effect vlecht je heel losjes. Stop tot je ongeveer bij je oor bent en knoop de vlecht vast met een doorzichtig elastiekje.
 


Vlechtjes door je haar

Net zo simpel als de beach waves, maar dan met een twist. Maak zoals bij de beach waves mooie krullen in je haar en maak dan allemaal kleine vlechtjes erin. Dikke, dunne, een paar met een kleurtje of stukjes gekleurd touw erdoorheen. Een leuke finishing touch zijn kraaltjes of veertjes. Spray het geheel goed in met haarlak en dan heb je een echte Ibiza-look.
 


Bloemen in je haar

Helemaal hip deze zomer is de bloemenkrans. Van een lief dun haarbandje tot enorme bloemen in haar. Het is maar net wat je beter staat en wat je mooier vindt. Als je niet een hele krans wilt, is het ook très chic om een paar kleine of één hele grote bloem in je haar te stoppen.
 

  
Zijvlecht
Ideaal om even snel te maken als je al op het strand ligt, maar toch leuk op de vakantiefoto. Kam met je vingers je haar naar één kant. Dit blijft vooral goed zitten als je haar lekker stug is. Vooral veel zwemmen in de zee en zand in je haar wrijven. Als het allemaal opgedroogd is, maak je aan de rechterkant van je hoofd een vlecht. Vlecht 'm heel strak, draai er een elastiekje in en trek hem tot slot losjes uit elkaar. Laat er ook een paar plukjes uithangen. Tip: neem altijd een klein busje haarlak in reisformaat mee om je kapsel een beetje te fixeren.
 


Vlecht met banana clip

Dit kapsel is ideaal als je na een stranddag nog ergens een hapje gaat eten of gaat dansen in de plaatselijke beachbar. Vlecht je haar ?s ochtends in een invlecht. De gewone, normale invlecht. Begin aan de voorkant en werk over je hele hoofd naar achteren toe. Na een lekker stranddagje duik je even de wc in en klem je een zogeheten banana clip (zie foto) in je haar. Deze is bij elke drogist te krijgen. Trek je vlecht voorzichtig los en pin deze plukjes (voorzichtig: trek ze niet helemaal los!) op je hoofd met schuifjes. Werk je hele vlecht af en rol de vlecht die vanaf je nek naar beneden loopt in. Schuif tot slot ook deze vast met speldjes.
 
Welk kapsel ga jij deze zomer zeker weten uitproberen?