Met deze 8 dingen overleef je een lange treinreis

Reizen door Jennifer

We willen allemaal duurzamer leven en het klimaat een handje helpen. Door met de trein te reizen, bespaar je een hoop CO2-uitstoot (vergeleken met een andere manier van reizen), waardoor je heel easy een bijdrage levert. Alleen duurt een treinreis vaak wel langer dan een reis met het vliegtuig. Dat betekent meer kans op verveling en nóg meer schermtijd (en niet altijd een stopcontact in de buurt), oeps. Geen zorgen! Je kunt genoeg dingen doen tijdens je lange treinreis.

lange treinreis tips

Lees ook: Vanaf 11 mei kun je met een nachtrein naar déze Europese steden

Lekker lezen!

Een lange treinreis is het perfecte moment om eindelijk dat ene boek uit te lezen. Normaal heb je er waarschijnlijk geen tijd voor door alle drukte van werk en/of studie, dus pak dat moment! 

Podcast luisteren

Houd je niet zo van lezen, maar wel van een goed verhaal? Download dan van tevoren een aantal leuke podcasts, die je kan luisteren tijdens je lange treinreis. Tegenwoordig bestaan er zoveel podcasts, dat er voor iedereen wel iets is.

Genieten van het uitzicht

Tijdens je lange treinreis moet je natuurlijk ook gewoon genieten van het uitzicht. Dat is het leuke aan reizen met een trein! Vanuit het vliegtuig zie je alleen wolken, maar een trein komt door verschillende soorten landschappen. Vergeet niet ook wat muziek op te zetten. Wedden dat je je de main character voelt in een of andere videoclip?

Bestseller schrijven

Just kidding! De kans is klein dat je echt een bestseller schrijft in de trein. Al is het wel heel leuk om een notitieboekje mee te nemen tijdens je lange treinreis. Je weet nooit welke inspiratie voorbijkomt tijdens de rit. Misschien borrelt er wel een goed idee op voor een boek of gedicht. Of schrijf gewoon je ervaringen op van de treinreis voor later.

Spelletjes spelen

Reis je met gezelschap? Dan moet je zeker een aantal spelletjes meenemen voor de lange treinreis. Er bestaan speciale pocketversies van bekende spelletjes, bijvoorbeeld Monopoly. Al kun je natuurlijk ook gewoon een kaartspel meenemen. Soms heb je in treinen zitplekken met een grote tafel en anders moeten jullie maar een beetje improviseren.

Mailtjes lezen

Je hoeft heus niet alleen maar te ontspannen en chillen in de trein. Een lange treinreis is ook het ideale moment om je mailbox op te ruimen. Waarschijnlijk ben je binnen no time door je mails heen en heb je daarna nog genoeg tijd voor andere dingen.

Taal leren

Misschien reis je met de trein naar een land in Europa. Ken je de taal eigenlijk al? Zo nee, dan is de lange treinreis natuurlijk hét perfecte moment om deze te leren. Neem de tijd om de taal te leren, zodat je bij aankomst vloeiend de weg naar het hotel vraagt. ¡Hola!

Een dutje doen

Heb je het hele lijstje doorgespit en nog steeds tijd over tijdens je lange treinreis? Nou, doe dan lekker een dutje in de trein. De kans is groot dat je op een gegeven moment vanzelf bijna wegvalt. Misschien reis je sinds ’s ochtends vroeg. Dan kan een momentje van échte rust geen kwaad. Zorg wel dat je op tijd wakker wordt. En niet te hard snurken, hè?

Lees ook: Zin in een citytrip? Dit zijn de 10 leukste bestemmingen in Europa