Leuke podcasts voor vrouwen: de 13 beste tips

Media door Jennifer

De podcast is hot! Op Spotify en Apple podcasts staan tegenwoordig honderden podcasts over alles en nog wat. Welke mag je ECHT niet missen? Voor het gemak hebben we hier een lijstje met 13 leuke podcasts voor vrouwen. Pak snel je oortjes erbij en luister met ons mee.

leuke podcasts voor vrouwen 13 tips

Lees ook: De 5 fijnste podcasts voor als je weer plafonddienst hebt

Genres podcasts voor vrouwen

Door de grote hoeveelheid podcasts is voor iedereen wel een geschikte podcast. Bijvoorbeeld interessante podcasts voor vrouwen die van real life verhalen houden. Of misschien ben je meer van de luchtige podcasts met humor? En voor de slimmeriken zijn ook een aantal leuke, interessante podcasts.

Leuke podcasts met real life verhalen

Bob

Iedereen heeft wel een geheim, zo ook de 84-jarige dementerende Elisa. Elisa kan alleen nog maar praten over haar oude jeugdliefde Bob. Maar: wie is Bob? Blijkbaar kent namelijk helemaal niemand Bob, zelfs Elisa’s dochters niet. In de 6-delige podcastserie ‘Bob’ gaan drie radiomakers op zoek naar de waarheid achter dit verhaal.

Where should we begin? With Esther Perel

De podcast ‘Where should we begin?’ geeft je een inkijkje in het kantoor van relatietherapeut Esther Perel. In het eerste seizoen luister je mee met de gesprekken van tien koppels. Een beetje alsof je naar je favoriete soapserie kijkt, maar dan met échte, niet-gescripte gesprekken met onderwerpen als ontrouw, verlies en het hebben van minder seks.

Kan je even langskomen?

Lucas, een 29-jarige jongeman, woont in Amsterdam, heeft twee kippen en is vrijgezel. Maar toch wordt hij vader. Huh? Is het van een ex? Ja, een soort van… Al weet hij niet goed wie de ex is, want de moeder van het kind is een onenightstand. Het hele verhaal start bij een telefoongesprek met ene K, die eigenlijk nooit belt met Lucas, waarin ze letterlijk begint met de zin: “Kan je even langskomen?” Een interessante podcast over twee mensen, die elkaar nog helemaal niet goed kennen en nu samen een leventje op de wereld brengen.

Tumor Tapes

Deze staat misschien een beetje gek in het rijtje 'leuke podcasts', want het is niet letterlijk ‘leuk’, maar wel interessant. Stel, je bent een 30-jarige vrouw met een mooi huis, lieve vriend, vriendinnen en een kinderwens. Om de zoveel tijd vindt een bevolkingsonderzoek plaats voor baarmoederhalskanker en ook jij levert netjes een uitstrijkje in. Dan op een dag… krijg je de diagnose: je hebt baarmoederhalskanker. Wat gaat dan in je om? In de nieuwe podcastserie ‘Tumor Tapes’ vertelt Susan, de vriendin van presentator Lex Uiting, hoe ze vecht tegen deze heftige ziekte.

Jurre’s Date

In deze podcast gaat presentator Jurre Geluk, bekend van Spuiten & Slikken, op date met heel bijzondere personen. Mensen die je in het echte leven niet tegenkomt, bijvoorbeeld een gigolo, pedofiel en pornoregisseur. Vervolgens stelt hij alle vragen die je zelf niet kan of durft te stellen. De vragen worden elke week ingestuurd via de Instagram-community van Spuiten & Slikken.

Held in eigen verhaal

Houd je van persoonlijke, inspirerende verhalen? Dan is de podcast ‘Held in eigen verhaal’ misschien iets voor jou. In deze podcast gaat presentatrice Iris Enthoven in gesprek met mensen, die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt. Allemaal hebben ze de moeilijke situatie weten om te zetten in iets positiefs. Zo was Deborah uit seizoen 1 (aflevering 24) ooit verslaafde en sekswerker, maar helpt ze nu mensen in de verslavingszorg.

Leuke podcasts met humor

Met onderstaande leuke podcasts krijg je gegarandeerd een lach op je gezicht. Ze staan niet voor niks in de lijst met ‘beste podcasts’ op Spotify. Het zijn leuke, grappige podcasts voor mannen én vrouwen.

Broers

We kennen allemaal BOOS-presentator Tim Hofman, maar hij is niet de enige mediamaker in de familie. Zijn broertjes Sam en Rijk Hofman hebben samen een podcast ‘BROERS’. Al direct in aflevering 1 komt de humor naar voren, wanneer Rijk begint met: “Welkom bij een nieuwe podcast met mijn minst favoriete broer.” Het is een luchtige, vlotte podcast die lekker weg luistert mede dankzij de korte afleveringen. In een half uurtje word je helemaal meegenomen in de spannende leventjes van de Hofman-broers.

Geuze & Gorgels

Monica Geuze en Kaj Gorgels zijn al jarenlang vrienden. Ze zijn als broer en zus. Hun gezamenlijke podcast ontstond nadat ze zich realiseerden dat ze elkaar weinig zagen. Dankzij de podcast hebben ze nu wekelijks gegarandeerd quality time met elkaar. Waar het over gaat? Kaj zelf schrijft onder een Instagram-post: “We gaan wekelijks een partij slap ouwehoeren, daar krijgt een paard de hik van.”

Man Man Man, de podcast

Hoewel de podcast draait om drie mannen en hun levens, is het ook zeker geschikt voor vrouwen. In ‘Man Man Man’ proberen radio-dj Domien Verschuuren, 538-sidekick Chris Bergström en radiomaker Bas Louissen uit te zoeken hoe mannelijk ze zijn. Inmiddels zijn ze alweer zes seizoenen verder en nog steeds staan ze in de lijst met populaire podcasts op Spotify. Het leuke bij deze podcast is dat je als luisteraar met hen aan de keukentafel gaat zitten als het ware. Je luistert mee met een gesprek tussen drie beste vrienden over onderwerpen als daten, drugs, onzekerheid, vrouwen. Eigenlijk van alles wat mannen én vrouwen bezighoudt.

Leuke podcasts voor slimmeriken

Serial

‘Serial’ is een populaire podcast met miljoenen luisteraars over de hele wereld. In deze podcast wordt elk seizoen één verhaal volledig uitgepluisd door de Amerikaanse journalist Sarah Koenig. Zo vertelt ze in seizoen 1 het verhaal van Adnan Syed die in 2000 werd veroordeeld tot levenslang plus dertig jaar. Volgens hemzelf was dit onterecht, maar ook Sarah denkt dat iets niet klopt. In het eerste seizoen gaat ze op onderzoek en hierin volgt ze echt de mensen. Ze probeert samen met de luisteraar achter de waarheid te komen.

De Taghi podcast

Een zeer actuele podcast over Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in de veelvoudige liquidatiezaak Marengo. In deze podcast van het Parool word je als luisteraar helemaal bijgepraat door journalist Paul Vught, die al jaren bezig is met de zaak rondom Taghi. Hij bespreekt in vijftien afleveringen het hele verhaal, waarbij details zeker niet bespaard worden.

The Catch and Kill podcast

De ‘Catch and Kill’ podcast is afgeleid van het gelijknamige boek van journalist Ronan Farrow. Door hem kwam in 2017 de zaak rondom filmproducent Harvey Weinstein in gang. Wanneer je al geboeid was door dit hele verhaal, is de podcast een dikke aanrader. Het hoogtepunt is wanneer Ronan actrice Rose McGowan interviewt. Zij was de eerste die Harvey aanklaagde en zo de #metoo-beweging startte.

The Drop Out

Als laatste het verhaal van rising star Elizabeth Holmes, die net zo snel ‘viel’ als dat ze opkwam. In de podcast neemt ABC News je mee in hun jarenlange onderzoek naar het opmerkelijke verhaal van Elizabeth. Voor lange tijd dacht iedereen dat zij een van de succesvolste ondernemers ging worden. Ze bleek echter een fraudeur. Hoe is het zo misgegaan met de jongste, vrouwelijke miljardair ter wereld, die door haar grootse ambitie gezien werd als "de volgende Steve Jobs"?

Lees ook: De beste erotische podcasts van 2020