8 hilarische podcasts die je hardop laten lachen

Media door Bente

Wist je dat één minuut lachen het hart net zo stimuleert als tien minuten roeien? Hoog tijd om die lachspieren eens aan het werk te zetten. Een goede manier om schaamteloos te grijnzen, is door naar een podcast te luisteren. Maar waar moet je beginnen? Er zijn inmiddels zóveel leuke podcasts, dat is zoeken naar een speld in een hooiberg. We maken je leven graag iets gemakkelijker. We hebben acht grappige series voor je uitgezocht, zodat jij schaterend door het leven gaat.

Lees ook: De fijnste selflove podcasts

Hilarische podcast 1: No Such Thing As A Fish 

De hosts van BBC (Dan, James, Anna en Andy) presenteren wekelijks hun favoriete feitje, dat ze in die week zijn tegengekomen. De podcast bestaat al sinds 2014 en is still going strong! Er zijn al ruim 350 afleveringen, dus er is in ieder geval genoeg vermaak voor jou. Het idee achter deze serie? Veel grappige nieuwtjes haalden de BBC-uitzending niet. De vier presentatoren wilden deze alsnog met de wereld delen en zodoende kwam hun praatserie tot leven. De podcast is Engelstalig.

Hilarische podcast 2: Man man man, de podcast 

Om meteen je bedenkingen uit de wereld te helpen: deze podcast is zéker ook geschikt voor vrouwen. Het zorgt voor veel lachwekkende en herkenbare momenten. Vroeg jij je altijd al af wat mannen over bepaalde dingen denken? Say no more. Domien, Chris en Bas vertellen je alles. gaan samen op zoek naar wat ‘een man zijn’ nou eigenlijk inhoudt. Daarnaast praten ze praten over vriendschap, liefde, geld, auto’s en verzorging. 

Hilarische podcast 3: Datevermaak

De naam Datevermaak is niets te veel gezegd. De afleveringen zijn heerlijk herkenbaar. Schaamteloos meeluisteren naar de belevenissen van drie vrijgezellen. Ze gaan aan de lopende band op date en bespreken deze uitvoerig met de luisteraars. En met uitvoerig bedoelen we: voor, tijdens én na de date worden we op de hoogte gehouden door middel van spraakopnames. Veertig minuten lachen gegarandeerd, want de dates gaan echt niet altijd over rozen. 

Hilarische podcast 4: Zelfspodcast

Ben jij iemand die niet vies is van een beetje zelfspot? Deze podcast is dan dé serie voor jou. De twee jeugdvrienden (Sander en Jaap) bespreken de goede oude tijden van vroeger, maar ook van nu. Van onderwerpen over kinderen tot zaken in de media, het komt allemaal voorbij. Wees gewaarschuwd: neem de serie vooral met een korreltje zout, want niet alles blijft binnen de lijntjes. 

 

Hilarische podcast 5: Mattie & Marieke 

Een podcast waarbij je lekker luistert naar andermans gepraat. Mattie & Marieke is zo’n serie. Het is ook een uitstekende aanvuller als je geen genoeg kan krijgen van de ochtendshow. Geen onderwerp is te gek, want ze kaarten alles aan. Van een gevangeniscel tot het Hooggerechtshof. Leun lekker achterover en luister naar alles wat ze te vertellen hebben. 

Hilarische podcast 6: Mortified 

Een kijkje in andermans dagboek? Klinkt spannend! In deze podcast lezen volwassenen stukjes voor uit hun dagboek. Die verhalen zijn lang niet allemaal even braaf. Het zijn anekdotes uit hun tienerjaren. We kunnen ons vast allemaal voorstellen hoe lachwekkend dat is om terug te lezen. Tip: vermijd openbare plekken, want dit wordt gieren. De podcast is Engelstalig.

Hilarische podcast 7: My Dad Wrote A Porno 

Ja, echt! Het zal je maar gebeuren. Je ontdekt dat je vader erotische verhalen schrijft. Awkward! Waar anderen deze onthulling meteen in de doofpot zouden stoppen, leest de host Jamie Morton zijn vaders script juist voor. 

Hilarische podcast 8: Echt Gebeurd

Nu we zelf weinig tot niks hebben te beleven, is het toch fijn dat je kunt teren op verhalen van anderen. In Echt Gebeurd vertellen mensen een waargebeurd verhaal. Deze lopen nogal uiteen, van hilarisch tot emotioneel. Net zoals bij Mortified leest iemand voor uit zijn of haar dagboek. Bij de podcast Echt Gebeurd hoor je dat elke maand en dan op z’n Hollands. 

Lees ook: De beste podcasts om jezelf te informeren over racisme