De fijnste self love podcasts

Vrije tijd door Daniëlle

Soms hebben we allemaal een beetje zelfliefde nodig: of we dit nu zoeken in een vriend(in), een uitje naar de sportschool of een momentje zelfreflectie, ieder heeft zijn of haar eigen manier. Zo zijn er tegenwoordig ook genoeg podcasten waar je lekker bij achterover kunt zitten en naar kunt luisteren, terwijl je bijvoorbeeld in de trein zit of aan het koken bent. Hieronder vind je de fijnste selflove podcasts - Nederlands én Engels.

Lees ook: Zo word je minder verslaafd aan social media

Self Love Talk

Een podcast over (zelf)liefde, groei, het vinden van geluk en het leven: Self Love Talk praat over van alles. Al je vragen worden beantwoord in deze podcast en er wordt dieper ingegaan op de onderwerpen door de host Merel Teunis. Je kunt de podcast luisteren op Spotify.

DAMN, HONEY

Elke vrouw loopt dagelijks wel ergens tegenaan en dat herkennen Marie-Lotte en Nydia, de bedenkers van de podcast DAMN, HONEY, ook. In hun gezellige en informatieve podcast gaan ze dieper in op onderwerpen zoals feminisme, selflove en seks. Beluister deze leuke podcast op Spotify. Oh ja, ze hebben ook een boek!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luna leest📚 (@lunaleest) on

Gurls Talk

Wie nog nooit Gurls Talk heeft geluisterd in haar leven, mist iets groots. In deze podcast wordt er namelijk over van alles gepraat: van dagelijkse problemen tot kunst en mentale gezondheid. De podcast wordt gepresenteerd door Adwoa Aboah, een feminist en activist die ook nog eens model is en veel mee heeft gemaakt in haar leven. Zeker de moeite waard om te luisteren! De podcast is te beluisteren op Spotify en ITunes.

Stuff Mom Never Told You

In deze Amerikaanse podcast hoor en leer je alles over hoe het is om een vrouw te zijn en wat daarbij komt kijken. Deze podcast is iets anders dan anders: eerst wordt grondig onderzoek gedaan naar het onderwerp waar ze het over gaan hebben. Daarna wordt niet alleen gesproken over de mening van de hosts, maar ook over de feiten. Ook wordt er een soort leeslijst opgesteld: zo kunnen de luisteraars nog dieper ingaan op het onderwerp als ze dit willen. Dus: zin in een wat informatieve podcast waar de onderwerpen tot in detail worden uitgepluist? Dan is Stuff Mom Never Told You zeker een aanrader. Je kunt hem luisteren op Spotify.

Mayra Louise

Gelukkig zijn met jezelf en je lichaam is en blijft een lastig dingetje, maar gelukkig is daar Mayra Louise die jou deels door dit proces heensleept. In haar podcast gaat ze in gesprek met vrouwen waar ze geïnspireerd van raakt en praat ze over selflove en hoe je dit aanpakt. Je kunt de podcast luisteren op Spotify.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mayra | Self-Love Feeder (@mayralouise) on

Your Inner Glow

Sommigen zullen haar misschien wel kennen van haar vintage shoplogs en haar Gram die vol staat met berichten over zelfacceptatie, meditatie en selfcare. In de podcast Your Inner Glow praat Romane over meditatie, hoe je geluk vindt en dat het oké is om anders te zijn. Met natuurlijk een extraatje erbij: met haar inner reminders laat ze je herinneren hoe belangrijk het is om dankbaar te zijn en jezelf te zijn. Luister de podcast op Spotify.

She's All Fat

Sophie kletst je in de podcast She's All Fat lekker bij over feminisme, bodypositivity en popcultuur. Je zult de podcast zeker gemotiveerd en geinformeerd verlaten! Beluister deze leuke podcast op ITunes en Spotify.

I Said What I Said

De twee hechte zussen Mukundwa en Nyak bespreken in hun podcast I Said What I Said dagelijkse problemen: over het vinden van succes, body imageselflove en problemen met vriendschappen. Daarbij is het ook een aanrader omdat ze soms op onderwerpen ingaan die niet vaak worden besproken. Benieuwd geworden? Check de podcast op Spotify.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ISaidWhatISaidPod (@isaidwhatisaidpod) on

Lees ook: De beste erotische podcasts van 2020