De 5 grappigste Nederlandse podcasts voor vrouwen

Media door Juliët

Gieren dat je bijna van je stoel valt. Met podcasts kun je even je verstand op nul zetten. Of je nou aan het pendelen, sporten of aan het schoonmaken bent. Met de volgende grappigste podcasts vliegt de tijd.

Populairder dan ooit

Vijf jaar geleden wist de helft van de Nederlanders waarschijnlijk niet eens wat een podcast was. Volgens Marketingtribune zijn podcasts inmiddels zo populair, dat bijna de helft van Nederland er wel naar luistert. Podcasts variëren van spannende luisterverhalen, enthousiaste mensen die praten over hun hobby en expertise of gewoon gezellig geklets. Populaire thema’s zijn vooral comedy, crime en roddels. Dit keer pakken we het thema comedy. De podcasts zijn gemaakt door vrouwen en speciaal voor vrouwen. Naar welke ga jij luisteren?

Check ook: 6 x spannende misdaad podcasts

1. Kleine meisjes worden groot

Een podcast over: “de weg die je bewandelt naar het worden van een volwassen persoon”. De podcast ‘Kleine meisjes worden groot’ van Lola Ross en Daphne Blokland is elke woensdag en vrijdag te beluisteren op Spotify. De meiden kennen geen schaamte en bespreken van alles. Van seks tot plastische chirurgie. Ook zo benieuwd naar de nieuwste aflevering ‘How to dirty talk en kleine piemels’?

2. Vrouwmibo

Borrelen na werk op de vrijdagmiddag. Helemaal leuk. Nu gaan we borrelen op een andere manier. Namelijk met Iris Enthoven, Sophie Milzink en Nina Warink. De meiden kletsen erop los over hun studententijd, maar ook over hun eerste keer. Het is lachwekkend herkenbaar. Spill the tea! De nieuwste aflevering ‘Meid, ff over je studententijd’ staat nu op Spotify!

3. De K(l)etspodcast

Zoals de naam al zegt, een podcast waarin valt te kletsen over ketsen. Wat wil je nog meer? Esther is heel openhartig over daten, seks en meer. Seizoen 3 is net van start gegaan en daarin worden vooral leugentjes om bestwil besproken, het eerlijk zijn tegen je scharrel, maar ook je gevoel uitspreken en afgewezen worden. Van alles dus. Haar nieuwste aflevering heet ‘Niet zeggen wat je niet meent’ en staat op Spotify.

4. Fucked up social life

In 'Fucked up social life' bespreekt Janice Blok elke week alle ups en downs van het sociale media leven. Ze kletst met influencers over wie zij nou echt zijn achter de schermen. Elke donderdag zit er weer een nieuwe gast. In de nieuwste aflevering op Spotify is Lesley Versprille te gast. We kennen haar allemaal van Ex on the Beach. Zij vertelt over bedpartners, kinderen en haar avontuur in Ex on the Beach. Hele open, maar ook grappige verhalen die je een keer geluisterd moet hebben.

5. Mama matties

Twee vrouwen die naast hun moederschap ook een podcast maken. Diesna en Beau bespreken highlights, maar ook de rauwe randjes van het moederschap en vrouw zijn. Ze hebben een grote dosis humor en vooral veel zelfspot. Daar houden we van. Diesna en Beau zijn niet alleen elkaars matties, maar ook jullie matties. De nieuwste aflevering gaat over borstvoeding. Ook zo benieuwd wat ze te vertellen hebben? Op Spotify kun je naar deze vrouwen luisteren.