6 x spannende misdaad podcasts

Vrije tijd door Laura

Netflix, Videoland, Disney+, Apple TV en alle andere streamingdiensten al uitgespeeld tijdens deze quarantaine? Zet je zintuigen op scherp met een toffe podcast! Als je in het zonnetje ligt, een saai klusje doet of een wandeling maakt. Met deze 6 retespannende misdaad podcasts kom jij de tijd wel door!

true crime podcasts

Lees ook: 16 hobby’s die je gewoon thuis kan uitvoeren

1. De Willem Podcast 

Deze podcast gaat niet over Wim-Lex, maar over Willem Holleeder, de bekendste crimineel van Nederland. Misdaadjournalist Harry Lensink en onderzoeksjournalist Marian Husken volgden hem tijdens de langverwachte rechtzaak. Deze podcast heeft maar liefst 64 afleveringen, dus je bent wel een tijdje zoet!

2. El Tarangu

Vlaamse wielrenner Lucien van Impe kreeg in 2003 een onverwachts telefoontje. Een Spaanse stem aan de andere kant van de lijn. Hij vraagt of Lucien ergens wat wil eten om samen herinneringen op te halen. Hij vindt het een goed idee. Als hij ophangt slaat er enige verwarring toe. De Spaanse wielrenner José Manuel Fuente is in 1996 overleden. Toch zei de stem aan de andere kant van de lijn dat hij het is. Niet veel later zit beide wielrenners aan tafel.

3. Laura H.

In 2017 ontsnapte Laura H. met haar twee kinderen uit het kalifaat. Na een lange weg komt ze veilig aan bij de grens van Koerdistan. Op de Koerdische televisie vertelt ze dat ze was ontvoerd door haar man, maar vertelde ze wel de waarheid? In de meeslepende podcast Laura H. kom je er stapje voor stapje achter hoe een doodnormaal meisje uit Zoetermeer eindigt in het kalifaat. 

4. Brand in het landhuis

In de vroege ochtend van 7 december 2003 breekt er brand uit in het landhuis Zionsburg in het Brabantse dorp Vught. De schatrijke bewoner Ewald Marggraff wordt dood achter de voordeur gevonden. Een hartverscheurend ongeluk of zit er meer achter deze brand? Podcastmaker Simon Heijmans gelooft dat er meer achter deze mysterieuze brand zit. Wat is er met Marggraffs miljoenen en waardevolle schilderijen gebeurd?

5. De Kofferbakmoord

In 2017 wordt er een auto in het staaltjeskanaal in Drenthe gevonden. In de kofferbak wordt een levenloos lichaam aangetroffen. Het lichaam van Ralf Meinema, de eigenaar van de auto. Na twee jaar is het nog steeds niet duidelijk wat er gebeurd is. Wat heeft Ralf gedaan? Was het betrokken van schunnige zaakjes of op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd? En heeft zijn beste vriend al het contact met familie verbroken?

6. Bob

De zesdelige podcast Bob is van dezelfde makers als El Tarangu en Laura H. Dat belooft heel wat dus! Vanuit een bejaardentehuis vertelt de 84-jarige dementerende Elisa over haar vroegere buurjongen Bob, waar ze als tiener smoorverliefd op is. Dat niet alleen, ze kreeg ook een kindje van hem. Wie is Bob? Haar drie dochters hebben nog nooit van hem gehoord. Weet hun moeder nog wel wat echt is gebeurd en wat niet? Drie podcastmakers gaan op onderzoek uit. 

Wat is jouw favoriete misdaad podcast?

Lees ook: Verveeld? 20 dingen om thuis te doen