Waarom het hebben van een kat net zo leuk is als een relatie

Vrije tijd door Chloe

Als je een kat hebt dan weet je dat de liefde tussen jullie onvoorwaardelijk is. Hij of zij is je beste maatje en is er altijd op het moment dat je hem of haar nodig hebt. Eigenlijk verschilt het helemaal niet zo veel van een relatie met een mens. Daarom is het net zo leuk als het hebben van een relatie, en misschien zelfs wel leuker.

katLees ook: De reden waarom een huisdier hebben ons gelukkig maakt

Iemand om bij thuis te komen

Het is heerlijk om thuis te komen wanneer je weet dat er iemand is die op je wacht. Of je nou een partner of een kat hebt, je komt in ieder geval niet thuis in een leeg huis. Nou zal je kat misschien geen maaltijd klaar hebben staan na een lange werkdag, maar hij of zij zal je wel heel enthousiast begroeten. Vooral als het voor je kat ook etenstijd is zal je van geen mens een enthousiastere begroeting krijgen bij thuiskomst als van je kattenkindje.

Wederkerigheid

In een relatie is het doodnormaal dat je dingen voor elkaar doet. Dit zal je ook weer terugkrijgen. Bij een kat is dit niet anders. Als je als baasje je kat aanhaalt wanneer deze om aandacht vraagt dan zal je dit ook weer terugkrijgen. Het moment dat jij even iemand nodig hebt om te knuffelen zal je kat er dus ook voor jou zijn.

Katten herkennen je emoties

Wanneer je er even helemaal doorheen zit laat je dit misschien niet altijd merken, maar in tegenstelling tot de gemiddelde mens zal je kat precies weten hoe jij je voelt. Uit meerdere onderzoeken is namelijk gebleken dat katten de emoties van hun baasje haarfijn aanvoelen. Zo nemen ze afstand als je boos bent, maar komen juist het snelst naar je toe als je verdrietig bent of pijn hebt. En zeg nou zelf, een betere troost dan die van je kat bestaat niet.

Katten en relaties

In veel opzichten is het hebben van een kat dus net zo leuk of zelfs leuker als het hebben van een relatie. Hoewel je kat natuurlijk nooit een partner kan vervangen is het wel heel fijn om als single vrouw thuis te komen bij je grote liefde. En dat kan dus best je kat zijn. 

Beeld: iStock

Lees ook: Onderzoek: je kat houdt meer van je dan je denkt