Dit zijn de leukste game apps om je sociale contacten te onderhouden

Vrije tijd door Valérie

Naast videobellen met collega’s gaat het onderhouden van je sociale contacten in dit deel van 2020 ook via een scherm. Waar je normaal gesproken met je vrienden een wekelijkse game-night hebt, zitten jullie elkaar nu aan te staren op een scherm. Wil je wat meer interactie? Dit zijn onwijs leuke apps die je tegen je vrienden kunt spelen! 

games vrienden

Geen tijd voor spelletjes? Deze gadgets gaan je thuiswerkdag absoluut makkelijker maken

Wordfeud

Een ouderwets potje scrabble, maar dan op je telefoon. Het leuke aan Wordfeud is dat je het kan spelen tegen bekenden. Speur je Facebook vriendenlijst af en ga de uitdaging aan. In Wordfeud is er ook een chatfunctie, zodat jullie ook nog kunnen praten, naast elkaar te verslaan met de moeilijkste woorden. 

De Slimste Mens 

Bestaat jouw hersencapaciteit tegenwoordig ook slechts uit de woorden ‘corona’, ‘quarantaine’ en ‘social distancing’? Hartstikke goed dat je de regels van het RIVM zo goed opvolgt. Wil je je hersenen af en toe ook nog een beetje uitdagen? Daag dan (on)bekende uit voor De Slimste Mens. In deze app quiz wordt jouw algemene kennis uitgebreid getest en steek je er hopelijk ook nog wat van op! 

Trivia Crack 

Trivia Crack is een soort Triviant maar dan in een app! Net als bij De Slimste Mens wordt je algemene kennis getest. Bovendien kun je ook met elkaar chatten vanuit de app. Ben jij een kei in geschiedenis, sport of amusement? Check snel welke categorieën er nog meer zijn en daag je vrienden uit voor een potje Trivia Crack. 

P.s. wil jij de categorie ‘sport’ ondertussen ook verbeteren? Lees dan hier 5x work-outs die je achter je bureau kunt doen.

Geoguesser

Vind jij de geologie categorie van Trivia Crack iets te algemeen en wil je alvast bekijken welk land je volgende vakantiebestemming is na de quarantaine? Download dan de app Geoguesser en test je geologische kennis. Deze app is vooral leuk om met vrienden te doen, wie weet komen jullie op onwijs leuke city trip ideeën! Wie is de absolute globetrotter in jouw vriendengroep?

Overige apps waar je tegen (on)bekenden kan gamen 

Houseparty - naast videobellen kun je ook een tal van games spelen in deze app.  

Curve Fever pro - een Snake-achtige game die je tegen anderen kunt spelen. 

Golf Battle - nu sportactiviteiten zoals golf niet mogelijk zijn in de buitenlucht, kun je ook een balletje slaan op je telefoon tegen bekenden in Golf Battle. 

Virtual Table tennis - als je geen plek hebt voor een tafeltennistafel in je huis kun je tafeltennissen op je telefoon. 

Risk - behoort deze urenlange landjepik game tot één van de favorieten binnen jouw vriendengroep? Nu het niet mogelijk is om met elkaar aan tafel te zitten, kunnen jullie ook een potje risken in deze Risk app. 

Rummikub - the classic of all classics, dat is natuurlijk Rummikub. Dit bordspel is gelukkig ook online te spelen.

Lees ook: 16 hobby’s die je gewoon thuis kan uitvoeren