De allerleukste games voor vrouwen

Games alleen voor mannen? No way! Ook wij zijn dol op actie, puzzelen en avontuur. Alleen is de gamewereld nog veel te erg gericht op kerels. Daarom hier de leukste vrouwengames voor computer, Playstation en Nintendo DS!  

Of je nu houdt van monsters afknallen, piraatje spelen of schattige poppetjes, in deze lijsten vind je sowieso wat leuks om te gaan doen. Move over guys, we zullen eens laten zien hoe het écht moet.

Top 3 games voor vrouwen voor computer

games voor vrouwen

1. Dragon Age (pc en mac)

Lekker met een zwaardje zwaaien, een cool poppetje maken en demonen afslachten. Het is wel een beetje bloederig, maar het allerleukste aan dit spel is dat er ook daadwerkelijk een goed verhaal inzit. Soms is het nog best moeilijk, dus je hoeft niet te verwachten dat je binnen no-time bent uitgespeeld. Mocht dat toch gebeuren, heb je altijd nog een uitbreidingspakket en een deel twee.

games voor vrouwen

2. Sid Meier’s pirates! (pc)

Het is een gouden tijd voor piraten en jij bent er een van! Vaar met je schip, dans met mooie dames en verover steden en schatten. Het spel is aan te passen naar moeilijkheid, dus voor ieder wat wils. Je kunt jezelf er uren mee vermaken, of gewoon eventjes tussendoor spelen.

games voor vrouwen

3. Plants vs Zombies (pc en mac)

Een uitdagende knokpartij tussen jou en zombies! Alles wat tussen jullie instaat zijn jouw awesome planten die je verdedigen. Zet ze strategisch neer en je huis blijft beschermd, maar anders, ehm, niet. Het is een schattig spelletje dat langzaamaan steeds moeilijker wordt. Hoe lang lukt het jou om je huis te beschermen?

Top 3 games voor vrouwen voor PlayStation

 
games voor vrouwen

1. Little Big Planet

Dit spelletje maakt je echt vrolijk. Zo kun je kiezen of je met Sackboy of Sackgirl wilt spelen. Je kunt zelf levels maken, maar ook gewoon spelen. In de community worden ook levels gemaakt. Je raakt dus niet uitgespeeld! Je vrienden en familie kunnen ook meespelen als ze een extra controller hebben.

games voor vrouwen

2. Final Fantasy XIII

Final Fantasy XIII is een Role-Playing Game en onderdeel van een van de langstlopende series ooit. Je speelt het karakter van een zelfstandige vrouw en mag lekker vechten. Een echt actiespel dus, en het ziet er ook nog eens keimooi uit.

games voor vrouwen

3. Sonic & SEGA: All-Stars Racing

Alle bekende karakters van Sega stappen achter het stuur om het elkaar eens lekker zuur te maken. Het is een supergrappig racespelletje en mocht je achterliggen, gebruik je gewoon een van de vele trucjes om je vent van de weg te duwen. Erg leuk om alleen te spelen, maar met z’n tweetjes is het helemaal geweldig.

Top 3 games voor vrouwen voor Nintendo DS

 

1. Mario Kart

Echt racen, zonder snoeren! Je kunt zelfs met z’n achten tegelijk spelen met de sterrencast van de Marioreeks. Het blijft een klassieker en is leuk voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen. Mario Kart is vooral cool om met andere vrienden via de Multiplayer-mode te spelen.

2. Samantha Swift: And the Hidden Roses Of Athena

De vrouwelijke Indiana Jones gaat op zoek naar langverloren schatten en jij kunt haar daarbij helpen. Dit spel is een hidden-object-game. Dat wil zeggen dat je in verschillende levels geheime objecten moet zien te vinden met je muis. Erg leuk om al puzzelend het verhaal uit te spelen.

games voor vrouwen

3. Princess Isabella, A Witch’s Curse

Wanneer prinses Isabella thuiskomt van een verre reis, heeft een heks haar kasteel betoverd en alle mensen in spiegels veranderd! Speur het scherm af op zoek naar verborgen objecten en los puzzels op terwijl je haar vrienden en familie bevrijdt. Het spel is lekker uitdagend en houd je zeker een hele tijd zoet.

Welke games speel jij?