Van Furby tot Penniemaat: dit waren de populaire gadgets uit de jaren 90

Vrije tijd door Sandra E

De jaren 90. What a time to be alive, met Spice Girls, cassettebandjes, MC Hammer, chokers en wijde broeken. Het Internet kwam op, maar waar speelden we eigenlijk mee? Dit waren de populairste gadgets uit de jaren 90.

gadgets

Lees ook: Modetrends uit de 00s waar we nu van in de lach schieten

Furby

De Furby, een robot-(toch ook wel griezelig)achtig beestje waar je mee kon spelen. Peperduur, maar populair en iedereen wilde zo’n beestje hebben. Naast dat ze schrikbarend duur waren, vraten ze ook aardig wat energie. Waarschijnlijk waren de meesten snel uitgespeeld met de Furby. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Karla Pony (@ponyca) op

De Tamagotchi

Het ei-vormige zakcomputertje met rekenkracht van een digitaal horloge, waarin een klein monstertje leefde. Je moest er goed voor zorgen, want dan hadden ze een lang leven. Negeerde je het beestje te lang dan ging hij steeds meer bliepen net zolang totdat de hartjes op waren. Dan was je beestje ‘dood’. Met een druk op het resetknopje kon je weer opnieuw beginnen.

De Pocketline swing

De eerste mobiele telefoons kwamen in opmars. Wie voor het eerst een telefoon aanschafte, koos meestal de Pocketline Swing, natuurlijk de blauwe versie! Al moest je wel de antenne uitschuiven om een beetje bereik te hebben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Arjan In 't Veld (@arjanintveld) op

GameBoy Color

Een flinke upgrade van het tetris hand held apparaatje: de GameBoy! De eerste zwart-wit versie kwam in '90 naar Nederland en in '98 was daar eindelijk de langverwachte Color. We zijn benieuwd hoeveel uren (nee, dagen) wij kwijt waren aan Pokémon Red en SuperMario. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Simone Tavana (@sifimofonefe) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Krzysiek (@sitar_k) op

Walkman

Nee, je luisterde in de jaren 90 geen muziek via je iPod. Je favoriete muziek luisterde je op een Walkman en in die Walkman deed je cassettebandjes. Met muziek die je of zelf had opgenomen via de radio of je kocht ze in de winkel. Je deed die walkman ook niet in de binnenzak van je jas, nee, je klikte deze aan de riem van je wijde broek en zette een koptelefoon op.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Indra gunawan (@indra_gnw7) op

Penniemaat

Een 'gadget' is een groot woord, maar toch vinden we dat de Penniemaat in dit rijtje thuishoort. Voor onze kinderbrein was de digitale spaarpot namelijk écht een coole gadget. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Celebrating Creativity (@celebratingcreativity) op

 

Shop gadgets van nu: 

 

Lees ook: 11 MTV-programma's uit de 00s die je vergeten was