11 MTV-programma's uit de 00s die je vergeten was

Media door Laura

MTV, wie is er niet groot mee geworden? Toen het nog écht Music TeleVision was, kon je het hele weekend lang videoclips van onder andere Destiny's Child, Britney Spears en The Backstreet Boys kijken. En laten we de programma's vooral niet vergeten. De zender stond naast muziekkanaal ook bekend als pionier van heerlijke reality-tv. Ken je deze MTV-programma's uit de zero's nog? Wij nemen een trip down memory lane.

Lees ook: Modetrends uit de 00s waar we nu van in de lach schieten

1. Room Raiders

Drie vrouwen of mannen worden door MTV van hun bed gelicht en achterin een busje gegooid: you're on Room Raiders. Een lucky guy of girl gewapend met 'spy kit' zal hun kamer doorzoeken en op basis van wat hij of zij vindt, kiezen met wie hij of zij op date wil. Je begrijpt: de meest rare en smerige dingen werden gevonden in de onopgeruimde kamers. Denk: vieze strings, pornoblaadjes en melktanden... Iew. Fun fact: Zac Efron deed ooit mee aan Room Raiders.

2. Wanna Come In

Room Raiders is slechts één van de vele datingshows die op MTV te zien was. In Wanna Come In wordt een dud (een sulletje) gekopppeld aan een stud (een kanjer) die hem datingadvies geeft. Tijdens de date geeft de stud via een oortje tips aan zijn leerling. Daarnaast kunnen de twee geld verdienen door gekke opdrachten uit te voeren. Bijvoorbeeld: ruil van bord met haar of laat je voeren. Máár ze mogen het geld alleen houden wanneer de dud aan het einde van de date de magische woorden 'Wanna come in?' krijgt te horen.

3. The Real World

Stop zeven vreemden in een huis in New York en kijk wat er gebeurt. Dat was het concept achter één van de eerste realityshows: The Real World. Het was een gigasucces, want het MTV-programma liep ruim twintig jaar: van 1992 tot 2014. Het begon met The Real World: New York en later volgen ook steden als San Francisco, Londen, New Orleans en Parijs.

4. Dismissed

You're dismissed. Gaat er al een belletje rinkelen? In Dismissed gaan drie mensen op één date. Wanneer een van de twee iets te flirty wordt met de 'hoofdprijs', dan kan diegene de concurrent een time-out geven.

5. A Shot at Love: Tila Tequila

Ook datingshow met celebrity's gaan als een tiet op MTV. In A Shot at Love gaat de biseksuele presentatrice Tila Tequila op zoek naar echte liefde. De kandidaten moeten extreme opdrachten uitvoeren om Tila voor zich te winnen.

6. Paris Hilton's My New BFF 

'Gewone zielen' kregen een kans om de nieuwe beste vriendin van Paris te worden. De Hilton liet haar onderdanen een heleboel rare best friend-uitdagingen doen, zoals: de beste selfies maken en het langst shoppen. Ja, echt. Elke aflevering viel er één deelnemer af en sprak Paris de inmiddels legendarische woorden 'TTYN': Talk To You Never. Later volgden zelfs een tweede seizoen en een versie in Engeland en Dubai(!). Wij betwijfelen of Paris nog contact heeft met de winnaars...

7. Newly Weds: Nick & Jessica

De realityshow met de pasgetrouwde Nick Lachey en Jessica Simpson was destijds één van de grote hits op MTV. Iedereen kent de legendarische moment van Jessica Simpson nog wel toen ze dacht dat Buffalo wings van het vlees van buffels (buffalo's) werden gemaakt.

8. The Ashlee Simpson Show

Na het succes van haar grote zus, kreeg ook Ashlee een eigen realityshow op MTV. Ook zij zorgde voor een tv-moment om nooit te vergeten. Haar tenenkrommende lipsync fail bij Saturday Night Live.

9. Yo Momma

Wilder Valderrama (Fez uit That 70's Show) zocht in deze show naar de beste grappenmakers uit the hood. Uit verschillende buurten doen mannen (en soms) vrouwen mee. In een 'epic battle' werd bepaald welke Yo Momma-joker door naar de volgende ronde gaat.

10. Boiling points

Hoe ver kun je gaan met mensen het bloed onder de nagels halen tot ze over de rooie gaan? Dat was het idee van Boiling Points. Als de slachtoffers in kwestie lang genoeg kalm bleven, kregen ze geldprijzen! It pays to the patient!

11. Wild Boyz

Jackass in de natuur, dat was het idee achter het MTV-programma Wild Boyz. De twee Jackass-bekenden Steve-O en Chris Pontius gingen niet voorzichtig van een afstandje naar krokodillen zitten kijken. Hun aanpak was een stuk 'interactiever'. Zo zwom Steve-O met haaien terwijl er een stuk vlees aan hem vast was gebonden. Of wat dacht je van op een opblaasbootje varen terwijl een een tijger op de loer ligt. Ook een gevalletje don't try this at home: in een hottub gevuld met modder én alligators badderen.

Lees ook: Zoveel geld verdienen de acteurs uit Friends jaarlijks nog aan de serie

Beeld: Getty