10 MTV-programma?s waar we vroeger verslaafd aan waren

Media door Marleen_S

“You’re dismissed!” Krijg je ook ineens ‘n flashback als je dit hoort? Naast al onze favo Backstreet Boys-video’s zond MTV vroeger ook de meest trashy programma’s uit. Van de nieuwe BFF van la Hilton tot Newlyweds: smullen!

 
Niet dat we er erg op vooruit zijn gegaan met onze RTL5-verslaving at the moment, maar vroeger keken we pas echt naar nutteloze tv. Dagelijks meegenieten hoe mevrouw Conrad en consorten over elkaar liepen te bitchen of stiekem keihard lachen om die Yo Momma-grappen.
  

Dismissed
Drie singles, één date: wat kan er misgaan? Het grote drama bleef je weliswaar bespaard, maar het was wel zenuwslopend te zien welke vrijgezel er met wie vandoor ging. Wie wilde het immers niet? Kiezen tussen twee knapperds en zien hoe ze om je vechten? Wereldtelevisie, echt. 

Room Raiders
Ineens werd je je van de ene op de andere dag heel bewust van die varkensstal genaamd je slaapkamer. Waarom? Allemaal dankzij het programma Room Raiders. Stel je voor: stond ineens MTV op de stoep, werd je meegetrokken in een wit busje samen met twee wildvreemden om vervolgens toe te kijken hoe jouw potentiële Ware Jacob jouw kamer ging inspecteren. Compleet met UV-licht en een grondige zoektocht naar het hoogtepunt van de show: de slipjesla.
 
The Hills
Wie van onze generatie is er niet niet groot mee geworden? Je was of team Lauren of team Heidi en daar ging het ook zo’n beetje elke aflevering over. Wat ooit begon in Laguna Beach was minstens honderd keer erger, dramatischer, leuker, spectaculairder in The Hills. Helemaal wanneer onze beste vriendinnen uit Hollywood slaande ruzie kregen of verliefd werden, zaten we aan de buis gekluisterd.
 
The Real World
Kijk, wij waren natuurlijk Big Brother al gewend, maar The Real World van MTV ging net even wat verder. Zo reality was het natuurlijk allemaal niet, ook al wisten wij dat niet, maar je kon elke week van de volgende dingen op aan: er kwam hoe dan ook een stelletje, er werd vreemdgegaan, maar er moest naast het feesten en uitslapen ook altijd met tegenzin worden gewerkt. Tja, eigenlijk de voorloper van Jersey Shore.
 
Newlyweds
De lieve, onschuldige Jessica Simpson. Net vers getrouwd met Nick Lachey kregen we een kijkje in het leven van de naïve blondine. Zij werkte aan haar zangcarrière en hij, ja, waar was hij ook alweer druk mee? Drie seizoenen lang waren we geboeid. En toen blies de realityolifant het verhaaltje uit en scheidden de twee tortelduifjes. Wij blij, want hadden we tenminste een ‘kans’ bij heet hapje Nick.
 
Punk‘d
We weten niet wat we leuker vonden, Ashton Kutcher of de sterren die goed te grazen werden genomen. Auto’s die in brand stonden of een hysterische fan met zelfmoordneigingen; Kutcher en friends zetten met een heel team voor even de wereld van de sterren op z’n kop. Paar verborgen camera’s erbij en je had gegarandeerd hilarische televisie.
 
Making The Band
Ook al is het programma al jaren van de buis, heel even werden we meegesleurd in de zoektocht naar de perfecte band. Ruzie onderling, zangproblemen en algehele drama: dat was Making The Band. Danity Kane is één van de bekendste muziekgroepen die er na het programma een leuke carrièremove aan over hielden. Tja, camera’s en schijnwerpers weg en we horen hier in Nederland vrij weinig meer van ze.
 
Jackass
‘… welcome to Jackass!’ Mr. Knoxville had ons in zijn greep. Met een winkelkarretje van een steile heuvel af denderen om vervolgens in een struik te belanden, dat was zo’n beetje Jackass wel. De stunts werden met het seizoen gevaarlijker en de blessures groter. Ja, ja, don’t try this at home, maar stiekem wilden we het best eens proberen. Behalve de stunt met de scheet en de bus haarlak, je snapt wel waarom.
 
Paris Hilton's My New BFF
TTYN! TT-watte? Ja, deze magische letters sprak het rijkeluisdochtertje uit als ze vond dat je toch niet haar beste vriendin kon worden. De hele wereld keek, maar de reden waarom was vooral om te zien welke domme trienen zich vrijwillig voor een wereldwijd publiek te kakken wilden zetten om indruk te maken op Paris. Begrijpelijk, want voor echte vriendinnen móet je je natuurlijk wel bewijzen. Zo logisch.
 
Yo Momma
Yo momma's so fat… en vul maar in. Zo gevat als de grappenmakers in Yo Momma waren we nooit, maar des te meer waren we aan het huilen van het lachen bij hun beste Yo Momma-grappen. We schreven er al dit artikel over, maar de show an sich was het allermooiste.

Welk(e) programma('s) herinner jij je nog als de dag van gisteren?