Geld verdienen met spelletjes

Spelletjes door Redactie Ze.nl

Wil je geld verdienen met het spelen van je favoriete spelletjes, waarbij jouw vaardigheden bepalen hoeveel je verdient? Een platform als EazeGames biedt je deze mogelijkheid. Op het platform wordt een breed scala aan spellen aangeboden, zoals Solitaire, Sudoku en bijvoorbeeld Bubble Shooter. Het zijn spellen die iedereen zal kennen! Door het op te nemen tegen andere spelers kun je geld verdienen. In dit artikel lees je meer over de werking van het platform, de verschillende spellen die hier worden aangeboden en de verschillen tussen EazeGames en casino’s. De spellen die een platform als EazeGames aanbiedt zijn namelijk geen kansspelen.

Naast EazeGames vind je online diverse andere platforms die het spelen van geld spelletjes aanbieden. Denk aan PlaySpot, HQ Trivia, etc. Deze alternatieven hebben echter minder goede reviews of bieden een minder breed aanbod aan spellen, waardoor de focus in dit artikel op het platform van EazeGames ligt. Bekijk hier ook onze EazeGames review.

Inhoudsopgave

Hoe kun je online geld verdienen met spelletjes?

EazeGames omschrijft zichzelf als een real-money skill gaming platform, waarop je de meest populaire spellen van de afgelopen jaren vindt. Naast de reeds genoemde spellen zijn dat bijvoorbeeld ook Block Puzzle, 9-Ball Pool en Bingo. Het zijn spellen die de meeste mensen al eens gespeeld zullen hebben. In welke van deze spelletjes was jij het beste? Op EazeGames heb je de mogelijkheid om de spellen met geld te spelen. Win je het spel van andere spelers? In dat geval krijg je echte geldprijzen uitgekeerd.

Het leuke aan een platform als EazeGames is de mogelijkheid om online geld spelletjes eerst uit te proberen, zonder direct een account aan te moeten maken. Het platform biedt nieuwe bezoekers standaard een gastaccount aan, waaraan 200 EazeCoins toegevoegd zijn. Met deze virtuele munten kun je de geld spelletjes gratis uitproberen. Zijn de EazeCoins op? In dat geval worden ze voor je aangevuld. Het helpt je een beeld te krijgen van je eigen vaardigheden in spellen als Sudoku en 9-Ball Pool ten opzichte van andere spelers. Heb je het idee andere spelers te kunnen verslaan? Speel in dat geval spelletjes met geld. Hierbij is het aanmaken van een account benodigd. Aan het account wordt immers het gewonnen prijzengeld toegevoegd.

Geld verdienen met spelletjes op een platform als EazeGames, HQ Trivia of PlaySpot is mogelijk wanneer je minimaal 18 jaar oud bent. Houd er hierbij rekening mee, dat je geld kunt verliezen. Mogelijk zijn andere spelers beter in bepaalde spellen. Speel daarom alleen met geld wat je niet nodig hebt.

Welke spelletjes kun je online spelen voor geld?

Er zijn online verschillende platforms te vinden waarop je spelletjes voor echt geld kunt spelen. Van deze platforms is het eerder genoemde EazeGames een hele betrouwbare; je kunt er veilig geld verdienen met online spelletjes. Het platform biedt je een breed scala aan vaardigheidsspellen, zodat je altijd een spelletje vindt wat past bij jouw vaardigheden en interesses. Bekijk hieronder een korte omschrijving van deze spellen.

Tip: lees voor het spelen van de verschillende spellen bij EazeGames altijd eerst de spelregels door. Zo weet je precies hoe je punten verdient, waarop je moet letten en wat maakt dat jij straks beter scoort dan je tegenstander!

1 Solitaire

Solitaire

Veel mensen zullen Solitaire kennen als het kaartspel dat vroeger standaard op een computer met Microsoft Windows stond. Het wordt ook wel Patience genoemd. Doel van dit spel is het wegwerken van een stapel met kaarten, door deze te sorteren op vier losse stapels. Iedere stapel begint met een aas en eindigt met de koning. Lukt het jou om dit beter te doen, in minder beurten of sneller, dan je tegenstander? In dat geval win je de prijzenpot.

Direct spelen

2 Bubble Shooter

Bubble Shooter

Zo bekend als Solitaire is, zo bekend zal ook Bubble Shooter voor veel mensen zijn. Het spel werd vroeger veel online gespeeld. Doel van Bubble Shooter is het voortdurend laten ontploffen van setjes met luchtbellen, die dezelfde kleur hebben als het luchtbelletje wat je afschiet in je beurt. Zo’n setje moet uit minimaal drie luchtbellen bestaan. De kleur van dat luchtbelletje zal steeds verschillen. Het doel van dit spel is het leegspelen van het volledige scherm in 120 seconden; wie lukt het om zo veel mogelijk luchtbellen te laten ontploffen?

Direct spelen

3 Bingo

Bingo

Een derde spel wat je op het platform van EazeGames kunt spelen is Bingo. Het spel is relatief simpel: je moet proberen zoveel mogelijk punten te verzamelen tijdens iedere ronde. Er zitten verschillende power-ups in het spel verwerkt, waarmee je voordelen behaalt ten opzichte van je tegenstanders. Denk aan een verdubbelaar, waarmee je gedurende vijftien seconden dubbele punten krijgt.

Direct spelen

4 Match 3

Match 3

Het doel van Match 3 is het combineren van dezelfde soorten fruit met elkaar. Zoek bijvoorbeeld minimaal drie aardbeien of frambozen, om zo punten te verdienen. Je hebt 120 seconden de tijd om zoveel mogelijk punten te verzamelen. De spelers met het hoogste puntenaantal wint de ronde en daarmee de prijzenpot. Des te groter het aantal fruitstukken wat je met elkaar combineert, des te beter de bonus is die je hiermee verdient. Het gaat hierbij dus niet alleen om snelheid, maar ook om het zo goed mogelijk combineren van zoveel mogelijk fruitstukken in dezelfde beurt.

Direct spelen

5 Block Puzzle

Block Puzzle

Block Puzzle zal je als spel wellicht al snel doen laten denken aan het populaire Tetris van vroeger. Bij dit spel probeer je zoveel mogelijk complete rijen te maken, door losse blokken op strategische punten op het speelveld te plaatsen. Des te meer rijen je hierbij in dezelfde beurt weet te laten verdwijnen, des te groter is het aantal punten wat je verdient. Iedere speler kan verschillende power-ups gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een power-up om het aantal punten gedurende een periode van 30 seconden te verdubbelen. Ook kun je een power-up gebruiken om bijvoorbeeld een aantal blokken die je moet plaatsen te laten verdwijnen. Handig, wanneer je geen mogelijke zet meer ziet.

Direct spelen

6 21 Treasure

21 Treasure

In het spel 21 Treasure probeer je binnen de tijdslimiet zoveel mogelijk punten te verzamelen. Lukt het je om meer punten te verdienen dan je tegenstander in het spel? In dat geval win je de prijzenpot. Punten worden verdiend door stapels met kaarten te creëren die een waarde moeten hebben welke zo dicht mogelijk bij 21 kaartpunten ligt. Een aas kan hierbij een waarde van 1 of 11 hebben, de boer, vrouw en koning hebben allen een waarde van 10 kaartpunten. Ga je te lang door en heeft de stapel kaarten een waarde van meer dan 21? In dat geval krijg je een strafpunt: drie strafpunten laten de ronde eindigen en maakt dat je aan een nieuwe ronde moet beginnen. Met een rode vrouw of een wild card is het mogelijk een stapel met kaarten te laten verdwijnen. Doe je dit meermaals achtereen, dan win je een bonus.

Direct spelen

7 One Tap

One Tap

One Tap is een eenvoudig, maar vermakelijk spel. Bij dit spel wordt na een paar seconden een grote cirkel op het scherm getoond. Vooraf weet je niet precies waar de cirkel zal verschijnen. Zodra de cirkel op het scherm te zien is, dien je zo snel mogelijk op het midden van deze cirkel te klikken. Dit kan maar één keer! Je score wordt bepaald op basis van je nauwkeurigheid en snelheid. Hoe dicht tikte je in de buurt van het midden van de cirkel en hoe snel deed je dit? 

 

Direct spelen

8 9-Ball Pool

9-Ball Pool

Speel je regelmatig een potje 9-Ball Pool in het café of de voetbalkantine? In dat geval is dit spel voor jou gemaakt. Doel van het spel is om steeds de laagst genummerde bal op tafel te potten. Bij iedere bal die je volgens de regels pot verdien je punten. Er zijn hierbij verschillende manieren waarop je extra punten kunt verdienen. Denk bijvoorbeeld aan het potten van de laatste bal. Een normale bal levert je 1.000 punten op; de laatste 2.000. Het potten van de witte bal resulteert in strafpunten: -100 punten. Houd je ogen op de klok; het spel eindigt niet bij de laatste bal, maar zodra de tijd op is.

Direct spelen

9 Sudoku

Sudoku

Wie kent Sudoku niet? Het is een populair spel, dat overal ter wereld gespeeld wordt. Doel van dit spel is om ieder vierkant met negen vakjes te vullen met de cijfers 1 tot en met 9. Je kijkt hierbij niet alleen naar een los vierkant, maar ook naar de rijen en kolommen. Iedere rij en kolom mag slechts eenmaal de cijfers 1 tot en met 9 bevatten. Je verdient punten door een cijfer in te vullen; complete rijen, kolommen en vierkanten (3x3 vakjes) leveren bonuspunten op. Een fout bij het invullen van de vakjes resulteert in strafpunten. De speler met de meeste punten aan het eind van de tijdsperiode wint het spel.

Direct spelen

10 Bowling Champion

Bowling Champion

Bowling Champion is een simpel spel: je verdient bij dit geld spelletje prijzengeld door zoveel mogelijk kegels om te gooien in tien beurten. Lukt het jou om een strike of spare te gooien? In dat geval verdien je bonuspunten. Het is verstandig om dit spel vooraf een aantal keer te spelen met EazeCoins. Zo krijg je een gevoel bij het effect wat je aan de bal toe kunt voegen en gooi je vaker een strike of spare.

Direct spelen

11 Free Kick Shooter

Free Kick Shooter

Ben je een liefhebber van voetbal en wil je geld verdienen met spelletjes? In dat geval is Free Kick Shooter het proberen waard. Bij dit geld spel probeer je vrije trappen raak te schieten vanaf wisselende posities. Het is hierbij belangrijk de bal langs de obstakels tussen het doel en je speler te schieten. Door targets te raken bij het nemen van de vrije trap verdien je extra punten. Je hebt twee minuten de tijd om zoveel mogelijk punten te verdienen. De speler met het hoogste aantal punten wint de ronde.

Direct spelen

12 Archery World Tour

Archery World Tour

Archery World Tour daagt jou uit om met een pijl en boog de roos van het bord te raken. Dat lijkt op voorhand makkelijker, dan dat het in de praktijk is. Je dient rekening te houden met de windrichting en bijvoorbeeld met de hoeveelheid kracht die je gebruikt bij het wegschieten van de pijl. In dit spel heb je twee minuten de tijd om zo veel mogelijk punten te scoren. Lukt het jou om meer punten te behalen dan je tegenstander? In dat geval is de prijzenpot voor jou! Het is afhankelijk van de plek waar het bord geraakt wordt, hoeveel punten je verdient.

Direct spelen

Het verschil tussen kansspelen en vaardigheidsspelletjes 

Online spelletjes spelen voor geld lijkt wellicht sterk op gokken, of het spelen van kansspelen. Dat is het echter niet! De spellen die op een platform als EazeGames worden aangeboden zijn vaardigheden spelletjes. Er zitten geen kans- of willekeurige elementen in deze spellen. Naast EazeGames zijn er diverse andere platforms waarop je spelletjes voor geld kunt spelen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een platform als HQ Trivia of PlaySpot. Deze platforms bieden echter minder bekende spellen aan.

Het betekent dat de uitkomst van het spelen van een spel afhankelijk is van je eigen vaardigheden. Speel je kansspelen in een online casino, zoals roulette of bijvoorbeeld blackjack, dan ben je afhankelijk van het geluk wat je hebt. Je vaardigheden hebben geen invloed op het nummer waarop het kogeltje in het rad van de roulettetafel valt.

Hoeveel geld kun je verdienen met het spelen van online spelletjes?

Het is van verschillende factoren afhankelijk hoeveel je kunt verdienen met het spelen van online spelletjes. Allereerst bepaal je vooraf zelf wat je inleg is. Samen met de inleg van andere deelnemers aan een online spel bepaalt dit de prijzenpot. Aan het eind van het spel wordt de prijzenpot uitgekeerd aan de winnaar. De hoogte van de prijzenpot is niet alleen afhankelijk van je eigen inzet, maar ook van de competitie waaraan je deelneemt.

Zo kun je een spel één-tegen-één spelen met een basisinzet van 1,20 euro. Dit leidt tot een prijzenpot van 2,00 euro in het geval van EazeGames. Kies je bij een één-tegen-één spel voor een basisinzet van bijvoorbeeld 3,00 euro, dan kun je een prijzenpot van 5,00 euro winnen. Naast de één-tegen-één spellen kun je voor een toernooi met bijvoorbeeld zestien spelers kiezen. Bij een basisinzet van 4,00 euro per persoon levert dit een prijzenpot op van 50,00 euro. Een fors bedrag! Een deel van de inleg wordt door het platform ingehouden als commissie voor het aanbieden van de spellen en het onderhouden van de spelletjes. Houd er rekening mee dat de minimale inzet per platform kan verschillen; naast EazeGames bieden ook platforms als HQ Trivia en PlaySpot spelletjes voor geld aan.

Wil je eerst eens rustig kennismaken met online spelletjes spelen voor geld? Je kunt in dat geval middels EazeCoins op het platform van EazeGames gratis deelnemen aan spellen. Eerder in dit artikel las je al dat je standaard 200 EazeCoins krijgt als gastspeler. In een één-tegen-één spel kun je bijvoorbeeld voor een inleg van 12 EazeCoins kiezen. De winnaar wint een prijzenpot van 20 EazeCoins. Heb je het gevoel het spel onder de knie te hebben? Zet dan echt geld in bij het spelen van deze spellen.

Veelgestelde vragen over het verdienen van geld met spelletjes

Kun je echt geld verdienen met online vaardigheidsspelletjes?

Met het spelen van vaardigheidsspelletjes kun je echt geld verdienen. Leuk aan vaardigheidsspelletjes is dat je niet afhankelijk bent van geluk; je eigen vaardigheden bepalen hoeveel geld je met spelletjes spelen wint.

Welke betaalmogelijkheden zijn er beschikbaar?

Het is afhankelijk van het platform wat je gebruikt voor geld verdienen met spelletjes, welke betaalmogelijkheden worden aangeboden. Bij het populaire platform EazeGames kun je onder meer betalen met iDeal, een creditcard en Apple Pay. De exacte betaalmogelijkheden zijn afhankelijk van het land waarbinnen je geld spelletjes speelt. Betalen met PayPal behoort helaas niet tot de mogelijkheden.

Hoe snel krijg je de opbrengst uitbetaald? 

Je kunt op ieder gewenst moment prijzengeld uit laten betalen. In het geval van EazeGames geldt een minimale opname van tien euro. Houd er rekening mee, dat je per transactie een euro aan verwerkingskosten betaalt.