Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De leukste 6 telefoongames om met je vrienden te doen

Zit jij je thuis te vervelen en hebben je vrienden hetzelfde probleem? Dan is het tijd voor een spelletje. Ouderwetse bordspellen doen het natuurlijk altijd goed, maar dit gaat na tien keer ook wel een keer vervelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze apps te vinden die het mogelijk maken om met je vrienden samen een spelletje te spelen. De leukste game apps vind je hier.

online game appsLees ook: Hoe handig: met Netflix Party kun je synchroon netflixen met je vrienden

1. Mario Kart Tour

Dit is waarschijnlijk voor de meesten het leukste digitale spel van onze jeugd. Het begon met de Nintendo DS die daarna werd vervangen door de Wii met heuse stuurtjes. Voor al deze fans is er nu de Mario Kart app. Zo kan je met je vrienden kijken wie het nog niet verleerd is.

Download hier voor Android of iOS

2. Yatzy Multiplayer

Dit spel is met echte dobbelstenen en papier al verslavend genoeg, maar ook de online versie van Yahtzee maakt het moeilijk om te stoppen. Je kan de strijd aangaan met mensen over de hele wereld, maar je kan ook je eigen vrienden uitdagen. Heb je meer geluk als je echt zelf gooit of gaat het online dobbelen je beter af?

Download hier voor Android of iOS

3. Air Hockey

Voor een potje air hockey hoef je tegenwoordig ook niet meer de deur uit. De arcadehall wordt ingeruild voor onze telefoon. Speel tegen je vrienden en ontdek zo wiens reactievermogen het beste is.

Download hier voor Android of iOS

4. Super Mario Run

Ook Super Mario is puur jeugdsentiment, maar zal zeker nooit gaan vervelen. Zoals altijd is het jouw taak om de prinses te redden. In principe speel je zelf om de levels te voltooien, maar de app heeft het wel mogelijk gemaakt om je scores te vergelijken met die van je vrienden.

Download hier voor Android of iOS

5. 8 Ball Pool

Ook het poolcafé is in deze digitale tijd bijna overbodig. Poolen is niet voor iedereen weggelegd en vooral na een paar drankjes in het poolcafé kan het er soms dramatisch aan toe gaan. Speel nu online tegen je vrienden en wie weet komen je pooltalenten in deze app beter naar voren.

Download hier voor Android of iOS

6. Draw Something

Weet je nog dat je met Party & Co mocht tekenen op zo'n klein bordje en je vriendjes het dan moesten raden? Draw Something is hetzelfde idee, maar dan op je telefoon. Het leukste is dat je als tekenaar alle tijd hebt en je eigen kunstwerk kan maken!

Download hier voor Android of iOS.

Beeld: iStock

Lees ook: Via deze app lees je al je favoriete tijdschriften gewoon digitaal