Lifestyle / Wonen
Wonen

NO: Zoveel spinnen en insecten zitten er in jouw kerstboom

Reageer 0

Een kerstboom in je huis ziet er vredig uit of niet? Niet helemaal, als je je bedenkt hoeveel ongedierte je in huis haalt met een echte kerstboom. Hou je vast, want wij sloegen er spontaan van achterover. 

Bij een doorsnee kerstboom krijg je namelijk zo'n 25.000 insecten er gratis bij. Denk daarbij aan luizen, mijten, motten, springstaarten en spinnen. Een troost: de griezelige beestjes zijn in winterslaap en blijven meestal angstvallig tussen de takken.

Benieuwd naar de beestjes die er zoal in je boom kunnen zitten? Bioloog Bas Difize besloot de kerstboom te ontleden. En dit is wat hij vond:

- Spinnen

Met name kruisspinnen. De kerstboom is een waar klimfeestje voor ze.

- Wantsen

Naast je bed zijn ze dus ook in je boom te vinden. Feest.

- Springstaartjes

De naam verklapt het al: deze beestjes kunnen springen. Ze hebben 6 poten en kunnen door de 2 aanhangsels aan hun achterlijf tot wel 8 (!) centimeter ver springen.

- Bladluis

Deze was wel te voorspellen. Deze diertjes zuigen het sap uit de boom en zijn met heel veel tegelijkertijd op dezelfde plek.

- Mijten

Het is te hopen dat je er niet allergisch voor bent…

Wanneer je niet zo’n fan bent van deze kriebelige beestjes raden we dus aan een kunstboom te kopen. Mocht je toch een echte willen: een tip van de ongediertebestrijding: haal je kerstboom een paar dagen eerder in huis dan gebruikelijk en stal 'm een paar dagen in de schuur. Schudt 'm daar eens flink los: grote kans dat veel insecten ergens anders een rustiger plekje zoeken. In huis kun je het schudden overigens beter laten.

Lees ook: Dit is de beste manier om kerstlichtjes in de kerstboom te hangen

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen