Dit is de beste manier om kerstlichtjes in de kerstboom te hangen

Wonen door Julia

Het is de tijd van het jaar om de boom weer op te tuigen. Je zet de boom neer, je doet de kerstballen en de lichtjes erin. Vervolgens zet je de lichtjes aan: WAUW! Of... toch niet helemaal? Wist je dat er een perfecte manier om je kerstverlichting in de boom te doen? Ja, echt! Hierdoor komen de lichtjes veel beter tot z'n recht. Dus pak het dit jaar goed aan en doe het op de volgende manier. 

Lees ook: Zo haal jij die k*t-kerstverlichting uit de knoop

Kerstlichtjes in de kerstboom hangen doe je zo

Misschien herken je het wel: je begint onderaan en je slingert de verlichting er horizontaal omheen. Volgens designer Francesco Bilotto moet het juist andersom. De lichtjes moeten verticaal, van boven naar beneden. Waarom? Op deze manier schittert elk stukje van de boom, van tak tot tak. Zo voorkom je ook dat de lichtjes wegvallen in het midden van de boom.

Lees ook: 14 unieke kersthangers voor in de kerstboom 2020

Hoe moet het?

Begin met het einde van de slinger, waar geen stekker zit. Deze doe je vast aan de bovenkant van de boom en laat je vervolgens naar beneden gaan. Eenmaal beneden, schuif je de slinger 5 tot 10 centimeter naar rechts, en ga je weer omhoog. Herhaal dit om je boom zo mooi mogelijk te verlichten. Extra tip: doe je meest glinsterende ballen diep in de boom, deze weerspiegelen de lichtjes nog wat extra.

In onderstaande video wordt het nog eens voor je uitgelegd:

 

Lees ook: De leukste alternatieven voor een kerstboom op een rijtje

SaveSaveSaveSave