Instagram heeft een verborgen spelletje in de app: zo vind en speel je het

Spelletjes door Zita

Een spelletje spelen op je telefoon, we hebben het allemaal wel eens gedaan. Denk aan Candy Crush of Wordfeud. Maar laten we eerlijk zijn, deze spelletjes worden eigenlijk alleen nog maar gespeeld door onze oma. Wij zijn toch wel op zoek naar wat anders en daar speelt Instagram mooi op in. Je kan nu namelijk in je DM van Instagram een spelletje spelen met een emoji naar keuze. Wij vertellen je hoe je dit doet.

Spelletje in Instagram DM

De nieuwe Instagram-feature gaat inmiddels al helemaal viral. Hoe kom je terecht bij dit spelletje en hoe speel je het? Gelukkig is het vrij simpel. Als je naar je DM gaat op Instagram (je Direct Messages) en iemand een willekeurige emoji stuur, kan je dit spelletje spelen. Het enige wat je doet, is op de emoji klikken. Vervolgens wordt je automatisch naar het startscherm van het spelletje gestuurd en kan je het spelletje spelen. Tijdens het spelletje moet je voorkomen dat de emoji van het scherm valt. Dit doe je simpelweg door je het platform te verschuiven onderaan het scherm. Hoe langer je de smiley hoog weet te houden, hoe sneller hij stuitert. Als je af bent, zie je je score en kan je opnieuw spelen.

instagram spelletje

instagram spelletje

Van olijf tot hartje

Het leuke van het spelletje is dat je dus elke soort smiley gebruikt om het spelletje mee te spelen. Op TikTok zie je dat de eerste mensen denken dat het alleen met een olijf kan, maar uiteindelijk is het met elke smiley mogelijk. Waarom Instagram deze feature heeft gelanceerd? Ze willen meer interactie in de app. Ook lukt het niet iedereen om het spelletje te spelen, omdat ze misschien te oude software hebben. Heb jij het al geprobeerd?