Telt iemand toevoegen aan je beste vrienden op Instagram eigenlijk als flirten?

Single & daten door Maya Luz

Iemand aan je 'beste vrienden' verhaal toevoegen op Instagram doe je niet zomaar toch? De kans is groot dat je hier alleen dingen deelt die niet al je volgers mogen zien. Dus telt iemand hieraan toevoegen als flirten? Wij zoeken het uit.

Lees ook: Moeite met een appje schrijven naar je crush? Vraag een van deze sterrenbeelden om hulp

Wanneer telt het niet als flirten?

Oké, stel. Iemand heeft jou toegevoegd aan hun privé verhaal en je twijfelt over of ze het op een flirterige manier bedoelen. Dit kan je op verschillende manieren achterhalen. Kijk ten eerste naar hoe vaak ze op hun privé verhaal posten in vergelijking met hun openbare verhaal. Plaatsen ze eigenlijk alleen maar op hun privé verhaal en is de inhoud van het verhaal niet erg privé? Dan is de kans dat het flirten is erg klein. Denk hierbij aan stories die hun dagelijks leven laten zien of stories met muziek die ze luisteren. Dit zijn dus verhalen die ze net zo goed openbaar hadden kunnen maken, maar dit doen ze niet om een of andere reden. De kans is in dit geval groot dat ze heel veel mensen hebben toegevoegd aan hun 'beste vrienden' en ze jou gewoon zien als iemand die de vibe check heeft gepasseerd.

Wanneer kan het wel flirterig bedoeld zijn?

Mensen die hun privé verhaal dus gebruiken voor van alles en nog wat bedoelen dit dus waarschijnlijk niet als flirten. Maar er zijn situaties waarin dit zeker wel het geval kan zijn. Denk aan wanneer ze hun privé verhaal gebruiken om leuke selfies of andere foto's van henzelf in te delen. Deze zijn dan hoogstwaarschijnlijk enkel en alleen voor specifieke ogen bedoeld, misschien wel die van jou. Ze kunnen hiernaast natuurlijk nog meer dingen in hun privé verhaal zetten, denk aan grappige memes of inside jokes. Maar als ze regelmatig foto's van zichzelf posten, kan hier zeker wat achter zitten. Als jij zelf met iemand wil flirten op deze manier, kan dit zeker aan te raden zijn. Maar pas op: mannen zijn niet altijd even goed in het herkennen van subtiele hints. En ook als je denkt dat iemand met jou flirt op deze manier, kan dit altijd nog twijfelachtig zijn. Je weet nooit 100% zeker wat mensen hun intenties zijn. Als je het lef hebt om op onderzoek uit te gaan, kun je altijd eens een story liken of op een verhaal reageren. Hun reactie hierop vertelt je meestal genoeg om te achterhalen of ze je zien zitten of niet.

Lees ook: Uitgekeken op telefoonseks? Probeer deze spannende dingen als je niet bij elkaar bent