20 date-ideeën voor in huis

Relaties door Redactie Ze.nl

Leuk hoor al die extra vrije tijd met je partner, maar dat betekent niet dat er gelijk sprake is van quality-time. Dates als uiteten gaan, lunchen buiten de deur of een filmpje pakken. Dat zit er voorlopig niet in. Ben je het zat om met je lover op de bank in matchende huispakken de avonden te slijten? Ook in corona-tijd kun je gewoon op date gaan. Gewoon, thuis.

date-ideeën thuis

Lees ook: 11 dingen om op een regenachtige zondag samen met je partner te doen

Thuis daten: 20 leuke ideetjes

 1. Laat eten bezorgen dat je normaal gesproken niet zo snel zou bestellen in een restaurant. Weer wat anders dan een pizza hawaii.

 2. Houd een thema-avond. Italiaans diner voor twee, tiramisu als toetje, zet The Godfather en zorg voor Italiaanse hapjes erbij.

 3. Ga ouderwets spelletjes spelen! Deze bordspellen doe je met zijn tweeën! Bak chips erbij en gaan.

 4. Herbeleef jullie eerste date, maar dan thuis. Kijk de film die jullie toen keken of schenk dezelfde drankjes in die jullie bestelden toen jullie wat gingen drinken.

 5. Houd je eigen wijnproeverij. Ga samen naar de slijterij en laat je daar adviseren. Neem kleine flesjes mee, want niet alle wijn kun je lang bewaren als ‘ie open is. Enne, smaakt het vies? Serveer het dan een keer bij een etentje met 'vrienden'.

 6. Speel samen voor chef en houd een ware kookshow in je keuken. Kies een gerecht waarbij er genoeg te doen is en ga samen lekker snijden en kokkerellen.

 7. Probeer te achterhalen vanuit welk raam je de mooiste zonsondergang kunt zien en maak het gezellig door de bank ervoor te schuiven, een wijntje in te schenken en je lover dicht tegen je aan te trekken.

 8. Leg een picknickkleedje uit in de woonkamer (of balkon of tuin als je die hebt) en ga picknicken! Maak sandwiches van wit brood en maak allemaal lekkere hapklare gerechtjes klaar.

 9. Ga samen helemaal los op de slaapkamer. En dan niet in bed. Nee, geef jullie kamer een make-over met likjes verf en nieuwe meubels.

 10. Maak samen een kunstwerk of schilder elkaar na op een mooi canvasdoek. Enne, de ander moet wel een beetje zijn best doen, die grapjas, niet jou vereeuwigen in een kinderkrabbel.

 11. Ga puzzelen. Iets voor oudjes? Welnee, het is nu mégahip. En is ‘ie klaar? Dan lijst je hem mooi in.

 12. Hebben jullie een speciaal wensenlijstje voor in bed? Maak elkaars dromen waar. Of het nou een rollenspel is of vieze praatjes. Alles mag.

 13. Zet een salsa playlist op en ga lekker samen dansen. Een tutorial op YouTube erbij en het gaat jullie vast en zeker lukken.

 14. Leer elkaars hobby’s. Je vriend(in) vertelt jou de ins en outs van tuinieren en jij laat zien hoe je een te gekke video edit.

 15. Zet een show van jullie favoriete cabaretier op. Kaarslicht en etentje erbij, nét echt. Lachen!

 16. Doe een online escape room: je bent 3 tot 10 uurtjes zoet!

 17. Lees elkaar voor uit een erotisch verhaal. Als dat geen denkwaardige avond wordt...

 18. Begin samen een serieverslaving. Begin met een serie zoals La Casa de Papel of Ozark. Kies in ieder geval series die voor jullie allebei leuk zijn.

 19. Koop bij de supermarkt of de kaasboer allemaal lekkere verse kaasjes. Toastjes erbij en laat je lover blind proeven wat welke kaas is.

 20. Ga samen kaas/chocolade/vlees fonduen. Daar ben je gerust een hele avond zoet mee. En als toetje… nou raad maar.

 

Lees ook: Verveeld? 20 dingen om thuis te doen