11 dingen om op een regenachtige zondag samen met je partner te doen

Vrije tijd door Chloe

Helaas, we leven niet in een van de zonnigste landen. Het komt dan ook regelmatig voor dat je weekendplannen in duigen vallen vanwege een hoosbui of twee. En dat nog wel op jullie vrije dag samen. Geen zorgen, want er is nog genoeg leuks om te doen voor jou en je partner ondanks het slechte weer. Wij zorgen dat jullie vrije zondag niet in het water valt.

Lees ook: Budget tip: de leukste date ideeën vanaf 1 euro

1. De IKEA

Ontken het maar niet, want wij weten dat ook jij de IKEA stiekem als een dagje weg ervaart. ‘Even snel’ de IKEA in en uit bestaat niet. Dus hup, naar de geel met blauwe winkel met z’n tweeën. Kies wat leuke accessoires uit voor jullie huisje, misschien zelfs nieuwe meubels, en ga lekker eten in het restaurant. Wedden dat jullie wel een paar uur zoet zijn?

2. De warmte opzoeken

Dat het buiten zo nat en koud is betekent niet dat jullie hoeven te verkleumen. Ga lekker naar de sauna en zoek zelf de warmte op. Een heerlijk middagje relaxen kan nooit kwaad, toch?

3. Plan jullie volgende reis

Is de sauna nog niet warm genoeg voor je? Dan is het misschien tijd om vakantieplannen te maken. Zoek samen op het internet naar een bestemming waar jullie graag heen willen en stippel zelf uit wat je wilt doen en bezoeken. Je krijgt het vanzelf warm van het kijken naar zonovergoten bestemmingen. En sla ook meteen alvast wat reis essentials in.

 

4. Een ouderwetse speelhal

Een dagje terug naar je jeugd? Dat kan! Bezoek een speelhal en versla je partner met airhockey of dans hem of haar eruit op de Dance Arcade. Speelhallen zijn door heel Nederland te vinden. Bezoek bijvoorbeeld GameState of de TonTon Club.

via GIPHY

5. Museumhoppen

Het barst van de musea in Nederland en hoewel je de grootste waarschijnlijk wel al een keer hebt bezocht, zijn er ook heel veel kleine musea te vinden. Bezoek meerdere van deze musea op een dag. Dit kan makkelijk aangezien je er geen uren rond zal lopen. Je zal je verbazen over hoe leuk deze kleinschalige musea zijn.

6. Indoor klimmen

Zin in wat meer actie? Bezoek dan een indoor klimmuur en klim samen naar de top. Spanning gegarandeerd.

7. Bezoek een wijngaard of bierbrouwerij

Houden jullie van een goed glas wijn of een lekker speciaal biertje? Bezoek dan een wijngaard of bierbrouwerij en ervaar zelf hoe jouw favoriete drankje gemaakt wordt. En je zou het niet denken, maar ja, ook in Nederland hebben we een aantal wijngaarden.

8. Spelletjesmiddag

Haal alle ouderwetse bordspellen uit de kast en ga samen een middagje de strijd met elkaar aan. Wat zelfgemaakte lekkere hapjes erbij, misschien een lekker drankje en de uren vliegen voorbij.

via GIPHY

9. Kroegentocht in eigen stad

Jullie hebben ongetwijfeld jullie vaste plekje voor een drankje doen in het weekend, maar waarschijnlijk zijn er nog veel meer leuke kroegen en cafés bij jullie in de stad. Bezoek dus eens de tentjes waar jullie normaal niet komen en ga van kroeg naar kroeg. En neem een pluutje mee.

10. Bezoek een indoor skihal

Ga samen op de latten staan en ski, snowboard of glij naar beneden van een indoor piste. Des te minder ervaring jullie hebben, hoe leuker het wordt. Daarna kunnen jullie lekker bijkomen met warme chocolademelk met slagroom.

11. Nieuwe recepten uitproberen

Hebben jullie doordeweeks geen tijd om uitgebreid te koken, maar zijn jullie wel gek op lekker eten? Kook en bak er dan op los op deze regenachtige dag. Maak een lekkere taart, een eigen pizza of een compleet nieuw recept die jullie zelf ook nog niet kennen.

 

Lees ook: 15 dingen om te doen als je even zonder baan zit