16 dingen om te doen als het regent tijdens je vakantie

Vrije tijd door Laura

Je hebt maanden uitgekeken naar DIT moment: een lekker weekje vrij midden in de zomer. Als het weer dan tegenvalt, is het flink zonde van jouw vrije tijd. Máár, niet getreurd. Er zijn nog genoeg leuke dingen waardoor je je vakantie toch kan redden. Lees hieronder maar…

regen

1. Plan een spa-dagje

Geef jezelf toch het luxe gevoel van vakantie vieren door een spa-dagje te plannen. Je kunt natuurlijk zelf naar een spa gaan, maar door maskertjes, wierook en een massageapparaat in huis te halen kun je thuis ook voor 'spa' spelen.

2. Leer een instrument bespelen

Er is vast altijd al een instrument geweest die je wilde leren bespelen. Koop een tweedehands of huur een instrument. Via YouTube kun je gemakkelijk gratis lesvideo’s volgen.

3. Pak een oude hobby op

Met werk, vrienden en eventueel kinderen kom je amper meer aan je eigen hobby’s toe. Pak weer een oude hobby op. Schilderen, breien, knutselen, breakdancen, kaligrafie, darten, salsadansen… you name it.

4. Spendeer de hele dag in een gezellig café

Schrijf of lees een boek of verhaal. Kijk naar mensen en probeer ze na te tekenen. Of nodig een paar vriendinnen uit en doe kaartspelletjes.

5. Ga naar een tropisch zwembad

Zoek naar het dichtstbijzijnde zwembad met een tropische vibe. Denk: palmbomen, cocktails, een nepstrand, 27 graden en het golfslagbad. Zo voelt het toch een beetje als vakantie.

6. Organiseer een ouderwetse spelletjesmiddag

Nodig je meest competitieve vrienden uit voor een spelletjesdag. Sjoelen, ganzenborden, kaartspellen, Trivial Pursuit, Jenga et cetera et cetera. Maak het ‘spannender’ door geld in te zetten.

7. Ga naar een escape room

Geen zin om thuis te zitten en vind je musea maar saai? Trommel je vrienden of familie op voor hét hipste uitje van nu: een escape room.

8. Probeer een nieuw gerecht uit

Neem eindelijk even goed de tijd om een gerecht te maken dat je altijd al hebt willen proberen. Zonder zakjes of pakjes, maar écht met pure ingrediënten.

9. Bak een taart of koekjes

Als je dan toch in de keuken staat. Die taart of koekjes die je al maanden loopt te bewonderen op Pinterest… nu heb je eindelijk alle tijd om ‘m te maken.

10. Doe research voor je volgende (zon)vakantie

Boek niet halsoverkop een te dure vlucht naar de zon, maar neem de tijd om goed uit te zoeken wat de beste en goedkoopste vluchten en vakantiebestemmingen zijn. We geven hier 6 tips voor een goedkope vliegticket.

11. Bezoek een familielid die je lang niet hebt gezien

Ga ouderwets gezellig op de thee of koffie bij je opa of oma, oudtante/oudoom of neven en nichten. Heb je weinig familieleden of ben je al heel close (of juist niet) met je familie? Bij veel verzorgingstehuizen kun je als vrijwilliger senioren een middagje gezelschap houden. Geeft jou ook weer een goed gevoel.

12. Houd een filmmiddagje

Je hebt vast een lijstje met films die je al eeuwen wil zien, maar steeds niet aan toe komt. Vanwege het slechte weer kun je deze tijd goed gebruiken om echte topfilms te zien. Gordijnen dicht, kaarsen aan, theepot erbij en chillen maar.

13. Ruim je kledingkast uit

Heb je dat maar weer gehad. Wat stuk is, gaat naar het oud textiel. Wat nog draagbaar is naar de kringloop en de allermooiste items die je niet meer draagt, kun je verkopen op Marktplaats of Vinted.

14. Organiseer je eigen festival met vrienden

Geen zonnetje buiten, dan creëer je die zomerse sfeer toch binnen. Plan je eigen festival gewoon thuis! Bedenk een leuk thema en maak profi uitnodigingen. Zorg voor muziek, hapjes en een bijpassend decor. Wie weet wordt dit een jaarlijks terugkerend feest…

15. Wees toerist in eigen stad

Bezoek de musea en andere overdekte plekken in je eigen stad waar je nooit aan toe bent gekomen. Je bent de hele dag zoet, het voelt toch een beetje alsof je op vakantie bent en je houdt je niet zo bezig met het slechte weer als wanneer je thuis zit.

16. Omarm de regen en ga voor een wandeling door de stad of het bos

Je kunt het weer niet veranderen, dus kun je het maar beter accepteren. Als het regent in de zomer, gaat het wel zo lekker ruiken. Het is rustig om straat en het geluid van de regen heeft eigenlijk wel iets vredigs. Haal, gewapend met paraplu, een frisse neus en maak een wandeling door de straten of het bos.

Lees ook: Wanderlust? Dit zijn de engste plekken ter wereld