Nooit meer te veel betalen voor je vliegticket? Dat doe je zo

Reizen door Annelot

Ben jij er zo één die in een permanente staat van wanderlust verkeerd? Die het grootste gedeelte van het jaar weg zou zijn als reizen gratis was? Helaas, zo’n vliegticket kost meestal een rib uit je lijf, maar gelukkig zijn er een aantal trucjes die je kunt toepassen om ervoor zorgen dat je in ieder geval niet teveel betaalt voor je ticket.

1. Boek ruim van tevoren
Last-minute een vliegticket scoren kan voordeel opleveren, maar meestal valt het toch nog tegen met de prijzen. Koop je vliegticket ongeveer 6 maanden van tevoren om verzekerd te zijn van een goede prijs.

2. Koop je ticket op een dinsdag
Say what? Jup, het maakt wel degelijk uit op welke dag jij je ticket koopt. Op een dinsdag verlagen de luchtvaartmaatschappijen hun prijzen meestal om te concurreren met elkaar. Hiermee kun je flink wat besparen.

3. Zoek op alternatieve luchthavens
Let erop dat je tijdens het zoeken naar vliegtickets ‘alternatieve luchthavens’ aanklikt. Het kan honderden euro’s schelen om bijvoorbeeld vanaf Eindhoven of Brussel te vliegen in plaats van vanaf Amsterdam.

4. Blijf op de hoogte van acties
Komen de KLM wereldweken eraan? Dan kun je natuurlijk beter even wachten met het kopen van je ticket tot de actie begint. Omdat het moeilijk te onthouden is wanneer de acties zijn, is het handig om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen. Zo ben je als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen.

5. Maak gebruik van vergelijkingssites
Het kan zijn dat je ervoor moet betalen, maar websites zoals Skyscanner.nl en Google Flights zoeken de goedkoopste vlucht uit heel veel luchtvaartmaatschappijen. Check dus vooral deze websites als je niet teveel voor een vliegticket wil betalen.

6. Stel een prijsalarm in
Op sommige websites zoals Skyscanner.nl kun je een alarm instellen die afgaat als de prijzen dalen van het ticket dat jij wilt. Zo ben je verzekerd van de laagste prijs.
 

Lees ook: waarom je in de winter op vakantie moet