Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dit is waarom je hond zijn kop schuin houdt

Kan jij ook niet wachten om je trouwe viervoeter na een dag werken weer in de armen te sluiten en lieve woordjes toe te fluisteren? Misschien heb je het als hondenliefhebber al eerder afgevraagd, maar waarom houden honden hun kop schuin als je tegen ze praat? Het schijnt dat ze dit niet zonder reden doen…  

hond hoofd schuin houden waarom

Lees ook: Zo cute! Honden kunnen echt verliefd worden

Waarom je hond zijn kop schuin houdt

Honden houden met een hele belangrijke reden hun kop schuin wanneer je tegen ze praat. Ze willen namelijk medeleven tonen, althans dat proberen ze. Dit klinkt eigenlijk superlogisch, want honden voelen heel goed aan hoe het met hun baasje gaat. Denk maar eens aan die week dat je ziek op de bank lag. Je trouwe viervoeter kwam er meteen bij liggen om je te troosten. Door hun kop schuin te houden, proberen ze een gesprek met je aan te gaan én daarbij medeleven te tonen. Of het werkt? Veel mensen halen er ieder geval wel troost uit.

Werking van de oren

Medeleven is niet de enige reden waarom honden hun kop schuin houden als je tegen ze praat. Het heeft ook te maken met hoe hun oren werken. Om erachter te komen waar het geluid vandaan komt, draaien honden met hun kop als jij tegen ze praat. Cute!

Lees ook: Eindelijk bewezen: Je kunt beter slapen met je hond dan met je partner

Beeld: iStock | Bron: Girlscene