Eindelijk bewezen: Je kunt beter slapen met je hond dan met je partner

Ontspanning door Redactie Ze.nl

Ben jij zo gek op je trouwe viervoeter dat deze 's nachts zelfs bij je slaapt? Dan ben je goed bezig. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het voor vrouwen beter is om met hun hond te slapen, dan met hun partner. Dus de volgende keer heb je een excuus: move over schat, de hond moet erbij!

Comfort en veiligheid

Vergeet dat het onhygiënisch is, want die trouwe viervoeter mag vanavond dus gewoon weer bij je op bed slapen. Hoe komt het dan dat we beter slapen met onze hond? "In vergelijking met menselijke bedpartners, bleken honden die in het bed van de eigenaar sliepen de slaap minder te verstoren", aldus de onderzoekers. En ook dat honden "worden geassocieerd met een gevoel van comfort en veiligheid."

Waarschuwen

Het feit dat je beter slaapt kan ook te maken hebben met het vermogen van je hond om je te waarschuwen voor mogelijke bedreigingen. "Inderdaad, honden zijn meer beschermend dan mannen." Dus, als je midden in de nacht een mysterieus geluid hoort en je bang bent dat het een rover kan zijn, zal je hond de indringer dapper confronteren terwijl je mannelijke metgezel onder het dekbed duikt.

Katten?

Geldt dit dan ook voor katten? Nee, helaas. Die zijn net zo storend tijdens het slapen als een menselijke slaappartner. Sterker nog, we voelen ons bij katten zelfs minder veilig dan bij honden of mensen in bed. 

Lees ook: Dit huisdier past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Beeld: iStockphoto