7x manieren om je eigen leven te romantiseren

Ontspanning door Esra

‘If it makes you happy, then it’s not a waste of time.’ Een mooie quote die door veel mensen niet wordt opgevolgd. Door alle drukte vergeten we vaak om ook te genieten van het leven. Soms is het daarom prettig (en hard nodig) om je leven eens te romantiseren. In dit artikel geven wij jou hiervoor 7 manieren.

Zie overal het leuke ervan in

Het leven is nou eenmaal niet altijd even leuk. Je ontkomt er niet aan dat er soms iets tegenvalt. Bij de één meer dan bij de ander, hoewel dit verschil ook te maken heeft met de mindset. Kijk eens naar het volgende voorbeeld. Twee mensen beantwoorden dezelfde vraag: “Ga je nog iets leuks doen vandaag?” 

“Nee, daar heb ik vandaag geen tijd voor… Ik moet vandaag werken tot half 5 en daarna snel naar huis om te eten. Ik moet ook nog wel even naar de sportschool, de kilo’s vliegen er helaas niet vanzelf af hè. Na het sporten is er vast niet zo veel tijd meer over, dan duik ik mijn bed maar weer in.”

“Jazeker! Vandaag werk ik met een nieuwe collega, ik ben erg benieuwd hoe dat gaat. Vanavond ben ik van plan een heerlijke pasta te koken, daar kijk ik al dagen naar uit. En in de avond ga ik altijd gezellig met een vriendin sporten. Daarna lekker warm douchen en nog even voor de tv hangen. En dan hebben we morgen weer een dag!”

Merk je het verschil? Twee mensen met exact dezelfde planning, ervaren de dag héél anders. Dit heeft alles te maken met de mindset. Probeer overal het leuke van in te zien, dat maakt het leven zoveel leuker en makkelijker.

Neem jezelf op date

Waarom zou je wachten tot een ander jou op date vraagt, terwijl daten met jezelf ook heel leuk is?? Niet alleen is het hartstikke leuk, ook is het fijn dat je doet wat jij zelf wil. Je hoeft het met niemand te overleggen. Ter inspiratie delen wij een aantal leuke ideeën:

  • Ga heerlijk uit eten bij je favoriete restaurant;
  • Laat je nagels doen;
  • Maak een lange wandeling door het park;
  • Ga een dagje shoppen in je favoriete winkelcentrum;
  • Zoek een schattig lunch cafeetje en geniet van de lekkerste lunchgerechten;
  • Struin urenlang door de mooiste boekhandels en geef jezelf een aantal boeken cadeau;
  • Ga een middagje schilderen;
  • Vul een mand vol met lekkernijen, een kleed en een leuk boek en geniet van een picknick in het park;
  • Neem een bezoekje aan de leukste en interessantste musea.

Koop bloemen voor jezelf

Een mooie, vrolijke bos bloemen waardeert iedereen. Je huis ziet er direct gezelliger uit als er een bos bloemen in je interieur staat. Koop daarom eens in de zoveel tijd een bosje bloemen voor jezelf. Het geeft niet alleen een fijn gevoel als je thuiskomt, bloemen kopen is al een leuke activiteit op zich. De geur van frisse bloemen en de ruime keuze uit al die felle kleuren, daar word je toch vrolijk van?

Hou een ‘selfcare-avond’

Een ‘selfcare-avond’ betekent een héle avond in het teken van jou. En dan ook echt alleen van jou. Dus zet je berichten uit en geniet van een avondje rust. Begin de avond met heerlijk voor jezelf te koken, kies je favoriete gerecht en neem hier de tijd voor. Zet een muziekje op de achtergrond en geniet van het heerlijke eten. Was vervolgens uitgebreid je lichaam in een fijne, warme douche en neem de tijd voor je skincare. Bak (of koop) je favoriete lekkernijen en plof languit op de bank, zet een leuke film op en geniet van de avond.

Lezen, lezen en nog meer lezen

Waar je ook naartoe gaat, neem altijd een boek mee. Moet je 5 minuten wachten op de trein? Pak je boek erbij. Ben je 10 minuten te vroeg voor een meeting? Lees nog even een stukje. Probeer de momenten waarop je normaal gesproken jouw mobiel pakt te vervangen met het lezen van een boek. Het is beter voor je ogen én ook nog eens hartstikke leuk.

Maak je huis sfeervol

Thuiskomen in een sfeervol huis geeft direct een prettig gevoel. Zet wanneer je thuis bent de lampen daarom niet op het felst. Gedimde lampen geven niet alleen meer sfeer in huis, het zorgt ook voor een romantisch gevoel. Maak het helemaal af door een aantal gezellige kaarsjes aan te steken. Vooral in de kille, donkere maanden brengt dit veel sfeer in huis.

Zorg goed voor jezelf

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je goed voor jezelf zorgt. Eet gezond én genoeg, doe je skincare elke dag en beweeg voldoende. Zit je mentaal niet lekker in je vel? Gun het jezelf om te praten met een therapeut of psycholoog. Maak het jezelf niet te moeilijk, maar probeer jezelf ook uit te dagen. Werk hard voor je toekomst, maar vergeet daarbij niet ook te leven in het nu.